Zehnder

Over Zehnder

Zehnder lanceert nieuw luchtafvoerventiel: zorgt voor beter binnenklimaat

Zehnder_ComfoValve_Luna_E_Freisteller_Explosion_Print_76440.jpgWe hebben gemerkt dat klanten op zoek zijn naar een goed werkend ventiel dat er esthetisch mooi uitziet en uiterst stil is. De ComfoValve Luna E voldoet aan deze eisen en draagt bovendien bij tot een kwaliteitsvol binnenklimaat. Nog steeds zijn er heel wat installaties waarbij de wettelijk bepaalde ventilatienormen niet worden gerespecteerd. De eindklanten zijn daar dan de dupe van. Daarom is het totaalpakket zo belangrijk. Het volstaat niet enkel om een goede ventilatie-unit te kiezen. Lees hier meer.

Gezond binnenklimaat met hernieuwbare energie

Ventilatie > Zehnder ComfoFond-L Q 

Altijd een aangenaam binnenklimaat met hernieuwbare energie

Door een Zehnder ComfoAir Q ventilatie-unit uit te breiden met de aardwarmtewisselaar ComfoFond-L Q maak je gebruik van hernieuwbare energie om winter en zomer te genieten van een comfortabel binnenklimaat. 

Maximaal comfort …

In de winter verwarmt de aardwarmtewisselaar Zehnder ComfoFond-L Q de koude buitenlucht voor en houdt hij de lucht vorstvrij. In de zomer tempert hij de temperatuur van de warme buitenlucht. In elk seizoen draagt het systeem dus bij tot een behaaglijk binnenklimaat. 
 

… met een minimum aan energie

De aardwarmtewisselaar Zehnder ComfoFond-L Q maakt gebruik van een onuitputtelijke bron van gratis energie: hij haalt de nodige energie eenvoudig uit de grond. Het systeem verbruikt zelf ook slechts een minimum aan stroom, o.a. dankzij de circulatiepomp van energie-efficiëntieklasse A. Daardoor houd je de energiefactuur beperkt. 

Eenvoudig temperatuur en vochtigheid aflezen 

Zehnder ontwikkelde de ComfoFond-L Q als uitbreiding van de innovatieve ComfoAir Q. De compacte aardwarmtewisselaar wordt direct naast de ventilatie-unit geïnstalleerd: een ruimtebesparende combinatie. Dankzij een intuïtieve display en app van de ComfoAir Q, kan u de temperatuur en vochtigheid eenvoudig uitlezen. Ook het onderhoud gebeurt makkelijk en snel, omdat de componenten eenvoudig toegankelijk zijn. 
 
 

Ideale combinatie met de ComfoAir Q 

De Zehnder ComfoAir Q ventilatie-unit en de ComfoFond-L Q werken samen om je huis permanent van verse lucht te voorzien, met de ideale temperatuur. En dat, op de meest energie-efficiënte manier. De innovatieve Zehnder ComfoAir Q werkt stil en is door warmteterugwinning (tot 90%*) zo energiezuinig dat je probleemloos de normen van vandaag en morgen haalt. Indien je de ComfoAir Q nog uitrust met een enthalpiewisselaar (ERV), dan kan er tot 65% van de vochtigheid uit de gebruikte lucht gerecupereerd worden, ideaal als de lucht in de winter te droog is. De Zehnder ComfoAir Q is voorzien van een automatische bypass en allerlei sensoren bewaken continu de temperatuur en vochtigheidsgraad van de luchtstromen. Daarmee is je comfort altijd gegarandeerd!

* Conform EPB op 252 m³/h

Richtprijs Zehnder ComfoFond-L Q = 2.600 Euro (excl. BTW)

Richtprijs Zehnder ComfoAir Q 350 Premium =  2.791,95 Euro (excl. BTW)

 

 

Nieuw in het gamma van Zehnder: Zenia en Ribbon (mei 2018)

Terug naar overzicht
 

Zehnder@Batibouw 2018 (februari 2018)

Zehnder is ook dit jaar aanwezig op Batibouw. Kom de nieuwste Zehnder producten ontdekken zoals de Zehnder ComfoFond-L Q, een aardwarmtewisselaar die met behulp van hernieuwbare energie ventilatielucht duurzaam gaat voorverwarmen (in de winter) en voorkoelen (in de zomer).

Lees hier meer over ComfoFond L-Q en Zehnder op Batibouw.

Terug naar overzicht

 

Over Zehnder

Zehnder Group Belgium biedt energie-efficiënte, gezonde en comfortabele binnenklimaatoplossingen. Als marktleider in de segmenten ventilatie, luchtfiltering en designradiatoren staan wij voor innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. 

Terug naar overzicht

 

EPB-info

EPB-info voor professionals kan je hier vinden: http://www.zehnder.be/nl/producten-en-systemen/ventilatie-systemen/meer-weten/epb-en-wetgeving

Hier kan je alles over ventilatie downloaden: http://www.zehnder.be/nl/downloads/csy

Een login kan aangemaakt worden, maar is niet noodzakelijk om te kunnen downloaden.

Terug naar overzicht

 

Contact en meer info

Voor alle EPB-vragen kan je terecht via info@zehnder.be

Zehnder Group Belgium, Wayenborgstraat 21, 2800 Mechelen

Tel: 015/28 05 10

http://www.zehnder.be/nl

Terug naar overzicht

Structurele partners in 2020We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.
Logo.png Logo Nathan.png
Logo.png Group Casier Logo2.jpg