Informatie & netwerk

Informatie op maat

Energizing news

Blijf op de hoogte over onze werking en over de nieuwigheden binnen de sector via onze tweewekelijkse nieuwsbrief Energizing news (focus op gebouwen). Abonneer je nu, net zoals 6000 collega's.

Naast overheidsinformatie vind je er informatie van alle actoren, namelijk andere beroepsverenigingen, onze partners (nieuwe technologieën en producten), kennisinstellingen..., dit met de bedoeling om vraag en aanbod van de hele sector samen te brengen.

Leden kunnen doorklikken naar unieke bijkomende info op het Ledenextranet.

Ledenextranet

OVED-leden en partners krijgen via hun login toegang tot het unieke ledenextranet, het belangrijkste kanaal voor kennis- en informatieverspreiding. Op het ledenextranet vind je onder meer modelcontracten, nuttige tools voor je prijsbepaling (EPC en ventilatieverslaggeving), handige checklists voor niet EPB-aanvaarde bouwknopen en EPN, sjablonen voor EPB-staving, feedback en verslagen van sectoroverleg met VEA en een kennisdatabank met externe informatie (wistjedatjes, parnterinfo, presentaties...).

Oproep: Heb je zelf een idee om jullie werk te vergemakkelijken (een checklist of werkfiche) en wil dat je samen met de collega's uitwerken? Stuur je idee door naar info@oved.be.

 

Relevante externe weblinks voor energieprofessionals (EPB, EPC, BEN, EBO en VLAREM)

Gebouwen

Industrie

  • Alle info over de energiebeleidsovereenkomsten staat op http://www.ebo-vlaanderen.be.
  • Alle info over de verplichte energieaudits voor GO's in het kader van VLAREM lees je op de website van VEA en in de definitieve wetteksten Vlaremtrein (zie Vlaamse codex) 

OVED volgt dit voor je op en communiceert de laatste stand van zaken via haar tweewekelijkse nieuwsbrief en via het ledenextranet.

Netwerk

OVED biedt haar leden de kans om hun professioneel netwerk op een eenvoudige manier nog verder uit te bouwen. OVED streeft ernaar alle actoren (overheden, opleidingsinstellingen, andere sectorfederaties en technologieproducenten) uit de sector samen te brengen om op deze manier de bestaande kennis te valoriseren.

De samenwerking en het periodieke overleg met OVED staan garant voor de uitbouw van een betrouwbaar en duurzaam netwerk. OVED geeft alle aangesloten energiedeskundigen en verslaggevers de kans om mee te weven aan het sectorweb via een resem kanalen zoals het jaarlijks congres, het ledenextranet, de studiedagen (OVED Academy) en interactieve werkgroepen van onze lerende netwerken OVEDplus, LinkedIn, twitter...

Structurele partners in 2021

We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.

Zehnder Ventilair Vasco Marmox Thermoblock Remeha Isover Thercon Groen Licht Vlaanderen Itho Daalderop Renson Reynaers Aluminium Nathan CTC Atlantic Daikin Viessmann Fakro Panasonic Europe Vaillant Group Casier