Remeha

Over Remeha

  

    

  

Los van gas? De Pier in Blankenberge krijgt duurzame verwarming

Remeha cascade_opstelling_quinta_aceDe Belgium Pier in Blankenberge staat al een tijdje in de steigers. Het landmark aan onze Belgische kust wordt volledig gerenoveerd en zal er na de werken opnieuw uitzien zoals zijn oorspronkelijke vorm, ten tijde van het interbellum.

 

Voor de renovatie van het monumentale kopgebouw van de Pier zorgde Remeha voor duurzame verwarming. De Remeha gasvloerketel werd vervangen door een Quinta Ace Cascade systeem. 

 

Andreas Verheyden, projectleider verbonden aan de stad Blankenberge: “Het kopgebouw van de Pier is een beschermd gebouw, waardoor we geen grote isolatiewerken konden uitvoeren zonder het karakter van het gebouw te veranderen. We bekeken nog de optie om warmtepompen te plaatsen, maar dat liet een gebouw dat in zee staat niet toe. Bovendien zou het afgiftesysteem moeten herbekeken worden maar dat verantwoordde de investering niet.  De uitbater is alvast tevreden met het cascadesysteem waardoor hij minder uitval moet vrezen”

  

Remeha Quinta Ace Cascade systeem biedt een veelvoud aan energie

Afhankelijk van het gewenste vermogen combineer je eenvoudig de Quinta Ace in één cascade-opstelling. Het hydraulische cascadesysteem is compact en doordacht aangesloten, waardoor er slechts een kleine oppervlakte nodig is om veel vermogen te leveren.

 

Wist je trouwens dat de Remeha Quinta Ace nu al klaar is voor een bijmenging met 20% waterstof? Enkel hierdoor behaal je al een CO2-reductie van 8%. In een volgende stap kan de installatie ook omgebouwd worden naar 100% waterstof als energiebron.    

 

De installatie in Blankenberge gebeurde door Moyaert BV uit Blankenberge.

 

 

Minerve, woonwijk pionier in warmtedistributie

Remeha MinerveOp ongeveer een halve kilometer van de Agfa-Gevaertfabrieken in Mortsel bevond zich in de tussenoorlogse periode de automobielfabriek Minerva. Daar, in Edegem, is onlangs de woonwijk Minerve opgetrokken. De huizen worden er verwarmd met restwarmte van Agfa-Gevaert. Hiervoor is een ultramodern warmtenet aangelegd.

  

In Vlaanderen is de aanleg van netwerken voor warmtedistributie pas recent op gang gekomen. In veel Europese landen zijn ze nochtans al lang een vertrouwd verschijnsel. Dat heeft veel te maken met de vanzelfsprekende beschikbaarheid, al zestig jaar, van goedkoop Nederlands aardgas.

  

Intussen is Nederland zijn aardgasproductie fors aan het terugschroeven en zal gas almaar meer moeten worden ingevoerd uit het Midden-Oosten, Rusland of Amerika. Bovendien is gas een fossiele brandstof. Zowel om politieke en economische als om ecologische redenen is het dan ook aangewezen om restwarmte van de eigen lokale industrie – die anders verloren zou gaan – in te zetten voor de verwarming van woon- en andere gebouwen. Minerve is één van de pionierprojecten die hieraan bijdragen.

 

Meer weten over Remeha? Neem een kijk je op hun partnerpagina op de OVED-website.


  

Bewuster omgaan met energieverbruik. Met de hybride warmtepomp Elga Ace van Remeha komt verduurzaming binnen ieders bereik!

Remeha warmtepomp Elga ACERemeha introduceert de nieuwe hybride warmtepomp Elga Ace. Deze zeer compacte hybride warmtepomp functioneert met alle merken van ketels, past bij elk type systeem in elk type woning (oud of nieuw) én heeft momenteel de beste prijs/prestatieverhouding in de markt.

  

Hybride systemen krijgen ook in de bouwsector steeds meer aandacht. Terecht, want als het gaat om verwarming en warmwatervoorziening bieden ze het beste van twee werelden, te weten: een cv-ketel op gas en een warmtepomp op elektriciteit. Met de nieuwe hybride warmtepomp Elga Ace biedt Remeha nu een slimme optie voor mensen die bewust omgaan met het klimaat en hun portemonnee. Elga Ace is met andere woorden een haalbare, betaalbare en realistische (eerste) stap op weg naar verduurzaming van woningen.

 

Terug naar overzicht

  

Uitgebreide EPB-info nu online van heel het Remeha gamma

Een compleet document met alle relevante EPB-info is nu beschikbaar op de Remeha website. Dit biedt u als EPB-verslaggever een duidelijk en compleet overzicht. In het EPB pdf-document zijn de gegevens duidelijk opgelijst, zodat u deze 1 op 1 in de aangifte kan invoegen. In 1,2,3 is uw aangifte klaar…

Download de Remeha EPB-info 

 

Remeha Eria Tower, de all-electric warmtepomp voor iedere nieuwbouw

Warmtepompen hebben een hoog rendement als ze op een correcte manier worden toegepast. Een nieuwbouwwoning leent zicht daar perfect toe. Er kunnen makkelijk lage temperatuur afgiftesystemen, zoals vloerverwarming, voorzien worden en het warmteverlies is meestal klein.  Bovendien kan de warmtepomp ingeschakeld worden voor verkoeling van de woning.

Remeha adviseert in kader van EPB om te investeren in een lucht-water warmtepomp, specifiek de Eria Tower E. Achter de moderne frontmantel zit een stevig staaltje warmtepomptechniek en een warmwaterboiler van 180 liter. De nieuwste regelaar zorgt voor een zorgeloze weersafhankelijke aansturing voor een efficiënte warmte, op elk moment van de dag.

De technische kenmerken

Het is in eerste instantie een lucht-water warmtepomp.  De Eria Tower E is beschikbaar van 4,5 kW tot 16 kW. Het is een all electric solution en all-in one product. De binnen-unit staat in voor de verwarming en voor de productie van het sanitair warm water.  Het is een uiterst compacte uitvoering en heeft een kleine voetafdruk ( 600mmx728mm). De Remeha Eria Tower kan tegen de muur geplaatst worden en bovendien kan de sturing van een 2de verwarmingskring in het toestel gebouwd worden.

Ideale toepassing

De Eria Tower E wordt ideaal toegepast in een nieuwbouwwoning of -appartement.  Het product vraagt zeer weinig installatieruimte.  Deze warmtepomp scoort ook zeer goed in EPB.  Het heeft hoge seizoensrendementen voor zowel verwarming als sanitair warmwaterproductie.

Alle technische informatie over de Remeha Eria Tower E kunt u eenvoudig raadplegen via Remeha.be.

Terug naar overzicht

 

Online eenvoudig uw Remeha EPB-info aanvragen (juli 2018)

Remeha voorziet in een persoonlijke aanpak op gebied van EPB-info. Vraag als verslaggever zeer eenvoudig uw gewenste gegevens aan via de gespecialiseerde Remeha dienst. De info bestaat uit de Ecodesign gegevens zoals het label, energie-efficiëntie, nominale vermogens, … U verkrijgt de meest up-to-date informatie die u 1 op 1 in de rekensoftware kan invoegen en dus zo uw aangifte kan uitdiepen.

Vraag nu uw info aan via: http://epb.remeha.be

Terug naar overzicht

 

Over Remeha

Remeha is toonaangevend producent van sanitair warm water en centrale verwarmingsproducten voor de woning- en utiliteitsbouw. Als geëngageerde voortrekker maakt Remeha het verschil als het gaat om duurzaamheid en efficiëntie. Ze wensen iedere professional in de sector te ondersteunen en te adviseren bij de keuze naar de perfecte installatie gaande van condenserende gas- en stookolieketels, (gas)warmtepompen, warmtekrachtkoppelingen, zonnesystemen en hybride installaties. Remeha brengt warmte en sanitair warmwatercomfort!

Terug naar overzicht

 

Contact

Voor al je EPC- en EPB-vragen kan je terecht via contact@remeha.be.

Elke aanvraag wordt dan verdeeld naar de juiste persoon en op die manier kunnen we iedereen perfect gidsen.

Terug naar overzicht

 

Meer info

www.remeha.be

Specifieke EPB-info vind je op http://epb.remeha.be

Structurele partners in 2023

 • Remeha nv
 • Zehnder Group Belgium
 • Reynaers Aluminium
 • DUCO
 • Thercon
 • Nathan Systems nv
 • Enertech Belgium
 • Panasonic France
 • Daikin
 • Vasco Group nv
 • Itho Daalderop Belgium
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Viessmann Belgium BV
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Group Casier
 • Renson
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Ventilair Group
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA