Reynaers Aluminium

Over Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium levert de ramen voor Antwerp Tower

Reynaers Antwerp towerWat ooit verkozen werd tot lelijkste gebouw van Antwerpen is momenteel een van de mooiste. Wiel Arets Architects transformeerde in samenwerking met ELD Architects en Matexi het verouderde kantoorgebouw in een stijlvolle woontoren met 240 luxe nieuwbouwappartementen en penthouses. Een witte parel in het midden van de stad.

Lees meer.

 

 

  

  

Aluminium gevelbekleding Paralline inspireert nieuwe architecturale mogelijkheden

Aluminium gevelbekleding van Reynaers Aluminium combineert esthetiek, duurzaamheid & design

 

Reynaers Paralline_detailReynaers Aluminium lanceert Paralline, een aluminium gevelbekleding die esthetiek moeiteloos koppelt aan hedendaags design en duurzaamheid. Het systeem is herkenbaar aan zijn parallel lopende aluminium lijnen en sluit mooi aan op alle raam- en deursystemen van Reynaers Aluminium. Zo biedt het de architect talloze mogelijkheden om een geïnspireerde gevel te ontwikkelen - zowel in nieuwbouw als renovatie.

 

Paralline stelt de architect in staat om een originele accentmuur in aluminium toe te voegen. Bij renovatie zorgt deze aluminium gevelbekleding voor een interessant contrast tussen oud en nieuw, bij nieuwbouw of projectbouw voor een unieke esthetische toets.

 

Paralline kan eveneens naadloos gecombineerd worden met de andere Reynaers Aluminium-systemen: zo kan de architect altijd een origineel ontwerp creëren en ontstaat een totale geveloplossing met een ‘single design look’.

 

Unieke esthetische toets met vijf designvarianten

 

Zowel binnen- als buitenshuis tilt Paralline het uitzicht van woningen naar een hoger niveau. Het systeem voegt onder meer een esthetische toets toe als bekleding van gevels, voordeuren, garagepoorten, of bij ramen die inspringen. Het kan ook toegepast worden bij een muur die van binnen naar buiten doorloopt. En dankzij speciaal ontwikkelde hoekprofielen loopt het strakke totaaldesign ook op hoeken naadloos door.

   

Paralline is verkrijgbaar als U-profiel 30 mm (Fin), blok-profiel 20 mm (Low), blok-profiel 30 mm (Mid), blok-profiel 70 mm (High): vier verticale designvarianten, onderling combineerbaar. Naast de vier verticale varianten, bestaat ook een horizontaal blok-profiel 20 mm (Horizontal). Tenslotte is het ook mogelijk om vlakke aluminium platen te integreren. Geperforeerde ventilatieprofielen onder- en bovenaan zorgen voor optimale ventilatie van de gevel. Paralline is beschikbaar in alle RAL-kleuren, maar ook anodisatie is mogelijk. Voor extra creativiteit is kleurvariatie mogelijk tussen het basisprofiel en de afwerkclipsen.

   

Verschillende dimensies van duurzaamheid

Ook duurzaamheid staat centraal voor Paralline. Achter de gevelbekleding kan een isolatielaag geplaatst worden voor optimale energieprestaties. Het systeem is bovendien eenvoudig te (de)monteren en beantwoord zo aan de steeds toenemende vraag rond circulaire geveloplossingen. En net als andere aluminium toepassingen vraagt Paralline bijzonder weinig onderhoud en gaat het levenslang mee.

  

Kurt Van Den Bergh (Technisch Manger Belux): “Net als met de andere systemen van Reynaers Aluminium stelt Paralline architecten in staat om geïnspireerde, waardevolle woonomgevingen te creëren. Met deze innovatieve toepassing maken we onze belofte van ‘wonen in duurzame schoonheid’ eens te meer waar.”

 

 

Copernicus Brussel: Glazen buitenschil is technisch hoogstandje van Reynaers Aluminium

Het Copernicus project creëert woon-, werk- en ontspanningsruimte in het hartje van Brussel. Door zijn beperkte footprint zal Copernicus ook voor de nodige ademruimte en extra groen in de binnenstad zorgen. De glazen buitenschil van deze toren is een technologisch hoogstandje dat tot stand kwam door Reynaers Partner Hegge. Reynaers copernicus.jpg

"De ruimte op de werf was erg beperkt, dus er was geen plaats voor stellingen of hefsteigers. Vandaar dat er geopteerd is voor een elementgevel met geprefabriceerde raamkaders. Deze laatste werden op de werf uitgerust met een tweede decoratieve kader, waardoor de elementen een lengte kregen van 4,6 meter - meer dan 1 meter langer dan de verdiepingshoogte. Het was dan ook een huzarenstukje om ze van binnenuit te monteren", legt technisch- commercieel directeur Andy Coninx van Hegge uit.

◾ Reynaers systemen: ConceptWall 65 – Element Façade
◾ Reynaers Partner : Hegge
◾ Architect:  LD2 architecture
◾ Aannemer:  Algemene Bouw Maes

  

Scheldezicht, eyecatcher met hoge prestatie-eisen

reynaers - jan 2021.JPGScheldezicht is een van de hoogtepunten van het stadsontwikkelingsproject ‘Nieuw Zuid’, een nieuwe, bruisende en duurzame wijk in Antwerpen. Voor Reynaers Aluminium toont het project Scheldezicht treffend hoe ze de verschillende partijen in het bouwproces toegevoegde waarde kunnen bieden. Van meet af aan nodigden de aannemer en de architect Reynaers Aluminium uit om samen de bouwplannen te bestuderen en te beoordelen hoe Reynaers Aluminium ze naar hun systemen kon vertalen. Om te demonstreren hoe de aluminiumsystemen eruit zouden zien, brachten ze het ontwerp van het gebouw al vroeg tot leven in onze virtual reality-simulatieruimte AVALON op Reynaers Campus.

Meer informatie op de website van Reynaers.

  

De nieuwe masterpatio van Reynaers Aluminium, een meesterlijke creatie - introductie van een nieuwe generatie schuifdeursystemen

Reynaers_MP18_Exterior_Cam_03__Interactive LightMix.tifReynaers Aluminium heeft het MasterPatio schuifsysteem gelanceerd. Deze nieuwe generatie schuifdeuren hebben een strak design en bieden topprestaties met superieure thermische isolatie en verbeterd productie- en installatiecomfort. MasterPatio is compatibel met MasterLine 8 en biedt talloze ontwerpmogelijkheden. Reynaers werkt nauw samen met architecten, constructeurs en consumenten, en speelt met MasterPatio in op hun belangrijkste behoeften, zowel bij de productontwikkelingen als bij hun projecten.

Lees meer in het persbericht en op de website van Reynaers

   

Antimicrobiële coating van Reynaers voor handgrepen Touch en Horizon

reynaers coating.jpgHygiëne wordt steeds belangrijker in ons dagelijkse leven en vooral de laatste tijd stellen we daar ook veel hogere eisen aan.

Om hieraan tegemoet te komen, biedt Reynaers Aluminium nu een antivirale, antibacteriële en schimmelwerende oppervlaktebehandeling met langdurige werking voor de handgrepen van het gamma Touch en Horizon. De combinatie van de bescherming tegen deze drie soorten micro-organismen wordt 'antimicrobieel' genoemd.

Deze nieuwe afwerking is beschikbaar op de handgrepen van onze twee gamma's Touch en Horizon. Op deze manier kunnen we deze oplossing aanbieden voor bijna alle openingstypes. De antimicrobiële afwerking is beschikbaar voor alle bestaande kleuren en types van onze poedercoating en afwerkingen met anodisatie. Het onderhoud gebeurt op dezelfde manier. Uw systeem blijft er even mooi uitzien, want de coating heeft geen invloed op het uitzicht van het eindproduct.

De op silicium gebaseerde nanodeeltjes en een bioactief bestanddeel dat opgenomen is in de poedercoating of anodisatie, zorgen voor deze antimicrobiële activiteit. De coating is grondig getest door onafhankelijke Europese laboratoria volgens ISO22196 en het is bewezen dat het aanbrengen ervan het risico op overdracht van ziekteverwekkers aanzienlijk vermindert.

Daarom is de coating het meest geschikt voor gebouwen waar veel verschillende personen samenkomen, zoals kantoorgebouwen, hotels en ziekenhuizen.

  

Waarom Reynaers Aluminium zo focust op duurzaamheid

Reynaers Aluminium werkt mee aan een betere wereld door duurzaam te ondernemen.
Het dringt wereldwijd het energieverbruik terug door raamprofielen te ontwikkelen die gebouwen energie-efficiënter maken. Maar ook op materiaal-, productie- en transportniveau denkt Reynaers Aluminium verder. Ontdek hun diverse focuspunten.

Reynaers Aluminium helpt je als bouwprofessional graag op weg bij het behalen van een BREEAM- of LEED-certificatie van je project.

Hoog isolerende raamprofielen van Reynaers Aluminium voor passiefbouw

De energienormen voor gebouwen worden alsmaar strenger. Reynaers Aluminium speelt hier handig op in met de Masterline 10-reeks. Deze raamprofielen combineren extreme thermische eigenschappen met een minimale aanzichtbreedte van het profiel.

De Masterline 10-reeks wordt grotendeels opgebouwd uit dezelfde profielen en accessoires als het al bestaande Masterline-gamma.

Masterline 10 is bijgevolg beschikbaar in drie designvarianten: Functioneel’-strak, ‘Renaissance’-klassiek en ‘Deco’-hedendaags. “Het gebruik van bestaande componenten biedt een groot logistiek voordeel maar vertaalt zich tevens in een competitieve prijszetting”, klinkt het bij Reynaers Aluminium.

reynaers - hoog isolerend.png

Met Masterline 10 bevestigt Reynaers zijn reputatie als vooruitstrevend ontwikkelaar van innovatieve oplossingen voor profielen van raam-, deur- en gevelsystemen die aan de strengste energienormen voldoen, maar altijd met oog voor architecturaal design

Uitzonderlijke luchtdichtheid bij Masterline Deuren van Reynaers Aluminium 

Met de nieuwste update van de innovatieve Pivotdeur en de Balcony Door wordt de trend van steeds grotere hoog isolerende ramen doorgezet naar aluminium deuren. Beide deuren zijn nu beschikbaar met doorlopende afdichtingsrubbers over de vier zijden. Hierdoor behalen ze uitzonderlijke prestaties op vlak van luchtdichtheid. Daarnaast beschikt de Pivotdeur over communicerende sloten aan linker- en rechterkant om extra veiligheid te garanderen.

Lees meer

Reynaers Aluminium vervolledigt het Masterline 8 gamma met de introductie van innovatieve pivotdeuren

Met de introductie van de innovatieve pivotdeur wordt de trend van steeds grotere hoog isolerende ramen met ultraslank design doorgezet naar de aluminium deuren. Een pivotdeur is uitermate geschikt voor hoge en brede deuren en geeft elk interieur een strakke en elegante look. De nieuwe Masterline 8 pivotdeur zijn bovendien hoogisolerend en beschikbaar in HI en HI+ versies om te beantwoorden aan het isolatieniveau van zowel een renovatie als een nieuwbouwwoning.

Lees meer

 

High Insulation in alle bouwstijlen

De energienormen voor gebouwen worden alsmaar strenger. Reynaers Aluminium speelt hier handig op in met enerzijds de Masterline 10-reeks, die de hedendaagse architectuurtrend van maximaal daglicht combineert met een superieure isolatie.

Daarnaast is er Slimline, een systeem dat bestaat uit ultraslanke profielen, die toepassing in lage energiewoningen mogelijk maken door gebruik van variant met hoge isolatiegraad (HI).
Beide profielen zijn verkrijgbaar in verschillende designstijlen.

Lees hier meer over de Masterline 10 en over het SL38HI model.

 

Hoog isolerende raamprofielen ontwikkeld voor passiefbouw

De energienormen voor gebouwen worden alsmaar strenger. Reynaers Aluminium speelt hier handig op in met de nieuwe Masterline 10-reeks. Deze raamprofielen combineren extreme thermische eigenschappen met een minimale aanzichtbreedte van het profiel.

De nieuwe Masterline 10-reeks wordt grotendeels opgebouwd uit dezelfde profielen en accessoires als het al bestaande Masterline-gamma.

Masterline 10 is bijgevolg beschikbaar in drie designvarianten: ‘Functioneel’-strak, ‘Renaissance’-klassiek en ‘Deco’-hedendaags. “Het gebruik van bestaande componenten biedt een groot logistiek voordeel maar vertaalt zich tevens in een competitieve prijszetting”, klinkt het bij Reynaers Aluminium.

Hoog isolerend karakter

Het hoog isolerende karakter van de raamprofielen wordt bekomen door de integratie van nieuwe innovatieve materialen en de opbouw van de geoptimaliseerde thermische onderbreking.  De stegen bestaan uit Reynisol met verbeterde lambda waarde en reflecteren de warmte naar binnen en de koude naar buiten. Kader-vleugel combinaties halen Uf waardes onder 1.0 W/m²K en op profielniveau dalen deze verder tot minimum 0.76 W/m²K. De zeer lage Uf-waarden en de ultrasmalle profielbreedte hebben een gunstig effect op de globale U-waarde en zorgen ook voor meer daglicht. Het Masterline 10-gamma draagt bovendien het Passiefhuis certificaat.

Breed aanbod

De Masterline 10-profielen zijn ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse bouwtrends. De profielen laten toe om heel grote glaspartijen te integreren met extreme thermische prestaties en werden getest op inbraakwerendheid. Door het brede aanbod is Masterline 10 zowel geschikt voor woning- en appartementsbouw als voor publieke gebouwen waar het intensieve gebruik om een robuust en betrouwbaar systeem vraagt.

Oog voor design

“Met Masterline 10 bevestigt Reynaers zijn reputatie als vooruitstrevend ontwikkelaar van innovatieve oplossingen voor profielen van raam-, deur- en gevelsystemen die aan de strengste energienormen voldoen, maar altijd met oog voor architecturaal design.”, aldus Peter Ottevaere, Marketing & Communicatie Manager Reynaers Belux.

Meer info over de Masterline 10 reeks lees je hier.

Terug naar overzicht

 

De nieuwe Reynaers Campus in Duffel: een inspiratiebron voor alle bouwactoren! 

Sinds de oprichting in 1965 speelt Reynaers Aluminium een toonaangevende rol in de bouwsector. Het bedrijf is een autoriteit in het ontwerpen van innovatieve raam- deur- en gevelsystemen. Vandaag onderscheidt het zich in de ontwikkeling van hoogtechnologische tools ter inspiratie, ondersteuning en visualisatie van ontwerpen voor architecten en beslissingsnemers in het bouwproces. Kennis, technologie en beleving worden gebundeld in de nieuwe Reynaers Campus.

De Reynaers Campus in Duffel bundelt de kennis en ervaring van architecten, raamfabrikanten,
aannemers en medewerkers van Reynaers Aluminium. Met andere woorden een echte inspiratiebron voor al wie betrokken is bij het bouwproces.

Lees hier het volledige artikel.

Terug naar overzicht

 

Reynaers Aluminium lanceert MasterLine 8, het raamsysteem van de toekomst

Reynaers Aluminium lanceert met de MasterLine 8 een revolutionair raamsysteem. Masterline 8 biedt een grote architecturale vrijheid met maximale thermische prestaties voor het comfort van de eindgebruiker. Na de lancering van het Thermo Systeem in de jaren zeventig en het Concept System in de jaren negentig betekent dit opnieuw een sleutelmoment in de vijftigjarige geschiedenis van het bedrijf.

Het MasterLine 8-concept biedt vier designvarianten met een eigen look en feel: “Functioneel”, “Renaissance”, “Verborgen Vleugel” en “Deco”. Dat maakt dat het systeem geschikt is voor gelijk welke architectuurstijl. Bovendien voorziet MasterLine 8 nieuwe openingswijzen voor kaders van diverse afmetingen, zoals enkele of dubbele balkondeuren met minimale drempels voor zowel naar binnen als naar buiten openende elementen.
Het spreekt voor zich dat de MasterLine 8 naadloos kan gecombineerd worden met andere Reynaers systemen, zoals de schuifsystemen CP 130 en CP 155, de glasbalustrade, het Mosquito systeem en het gordijngevelsysteem CW 50.

Maximaal daglicht, maximale isolatie

MasterLine 8 biedt drie verschillende isolatieniveaus, met een oplossing voor huizen met hoge isolatiegraad, laag energieverbruik, en zelfs voor passiefhuizen. Deze verschillende isolatieniveaus worden verkregen door de integratie van nieuwe en slimme materialen. Voor de High Insulation+ variant worden innovatieve isolatiestrips ingebouwd waarbij gebruik wordt gemaakt van een lage emissie folie. Door de warmte te reflecteren en vast te houden, wordt de isolatie aldus geoptimaliseerd. De inbouwdiepte van de profielen blijft steeds 87mm, ongeacht de gewenste isolatiegraad. Dit resulteert in een grote flexibiliteit en designvrijheid.

Lucht-, wind-, en waterdicht

MasterLine 8 biedt een uitstekende waterdichtheid, geeft een zeer beperkt luchtverlies tot 600Pa luchtdruk bij een uitstekende stabiliteit. Deze ultieme prestaties zijn haalbaar dankzij het algemene concept en een optimale overlapping van de dichtingen tussen kader en vleugel.

Hoge Stabiliteit

Naast deze prestaties is de MasterLine 8 perfect geschikt om grote elementen te fabriceren, gebruik makend van smalle maar tevens stevige profielen. Daardoor laat het raamsysteem een maximum aan daglicht en zonnewinsten binnen en komt het tegemoet aan de behoefte van architecten.

Blik op de toekomst

De MasterLine 8 toont aan dat Reynaers een bedrijf is dat zijn blik resoluut op de toekomst richt. Het is de zoveelste innovatie in de rijke geschiedenis van het bedrijf dat blijft investeren in duurzame oplossingen die bijdragen tot een betere leef- en werkomgeving En ongetwijfeld is dit niet de laatste vernieuwing die Reynaers zal introduceren.

Lees meer op www.oved.be/reynaersaluminium


MasterLine 8 HI+ - De inbouwdiepte van de profielen blijft steeds 87mm, ongeacht de gewenste isolatiegraad.

Terug naar overzicht

Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese speler in het ontwikkelen en in de markt zetten van innovatieve en duurzame aluminium toepassingen die worden gebruikt voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s. Reynaers Aluminium laat zich bij dit proces leiden door thema’s als energie-efficiëntie, duurzaamheid en de verwachtingen van het bouwteam.

   

Samenwerken aan duurzame schoonheid

Echte schoonheid laat je liever niet los. Daarom draaien jouw projecten niet alleen om esthetiek, maar ook om duurzaamheid. Alleen zo kunnen je klanten een leven lang genieten van jouw realisaties. Samen met Reynaers Aluminium geef je je projecten die tijdloze kracht. Onze hoogkwalitatieve toepassingen in aluminium inspireren je op talloze manieren en doorstaan moeiteloos de tand des tijds. We gaan in al onze samenwerkingen voor het mooiste, meest duurzame resultaat. Want samen doen we het altijd beter.

Terug naar overzicht

 

EPB-info

Via de Reynapro software kan onze klant de nodige info overmaken aan de EPB verslaggever. De EPB verslaggever kan ook zelf aan de slag via onze U-tool, een tool die op eenvoudige manier de Uw waarde bepaalt van het schrijnwerk.

Deze tool is beschikbaar via de website https://www.reynaers.be/nl-BE/architecten/home en doorkoppeling naar het Reynaers Extranet.

 

Contact

Voor specifieke vragen voor uw project kan u ook steeds contact nemen met Chantal van der Elst van Reynaers Aluminium: 

Email: Chantal.Van.der.Elst@reynaers.com

Tel: 015/308899

Website: http://www.reynaers.be

Terug naar overzicht

Reynaers_B2B_liggend_pos_rgb NIEUW 2021.png

Structurele partners in 2021

We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.

Zehnder Ventilair Vasco Marmox Thermoblock Remeha Isover Thercon Groen Licht Vlaanderen Itho Daalderop Renson Reynaers Aluminium Nathan CTC Atlantic Daikin Viessmann Fakro Panasonic Europe Vaillant Group Casier