Zehnder

Over Zehnder

Bespaar energie met de Zehnder ComfoAir Flex ventilatie-unit

Foto-Zehnder-CSY-ComfoAirFlex

Zehnder introduceert de ComfoAir Flex: een ventilatie-unit met een zeer laag energieverbruik én een hoog rendement. Alle versies van de ComfoAir Flex voldoen op betrouwbare wijze aan de huidige en toekomstige Europese energienormen, hebben een A+ energieklasse en zijn geschikt voor EPB-conforme vraagsturing. Dit nieuwe ventilatiesysteem behoort tot het ClimateSwitch-assortiment, waarmee Zehnder de focus legt op het koelen en verwarmen met balansventilatie.

Lees meer >>

 

Terug naar overzicht

 Zehnder ComfoAir Flex: compacte ventilatie-unit met topprestaties

Zehnder-CSY-ComfoAirFlex_sfeerbeeld_OVED

Maak kennis met de Zehnder ComfoAir Flex: een compacte plafondventilatie-unit met een capaciteit van 250 of 350 m³/h (200Pa), perfect voor kleine tot middelgrote woningen. De unit kan gemakkelijk aan het plafond bevestigd worden en neemt zo weinig ruimte in. Ook de aansluitmonden zijn draaibaar, waardoor kanalen op verschillende manieren eenvoudig aangesloten kunnen worden. Door het zeer laag opgenomen vermogen én hoog rendement behoort de ComfoAir Flex momenteel tot de beste van de klas op vlak van EPB-regelgeving in zijn soort.

Lees meer >>

 

Terug naar overzicht

Zehnder ClimateSwitch: gezond koelen én verwarmen met ventilatie

Zehnder climateswitch addonsMet ClimateSwitch gaan de seizoenen geruisloos in elkaar over. Hoogzomer of hartje winter: deze slimme ventilatietechniek switcht op het juiste moment van verwarmen... naar koelen. En andersom. Dat is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens gezond. Want ClimateSwitch gebruikt namelijk verse buitenlucht. Ontdek hoe ClimateSwitch werkt

  

 Terug naar overzicht

Rendement op elk niveau met de Zehnder ComfoAir PRO 300

ComfoAir ProEen woning of appartementsgebouw optimaal én voordelig ventileren? Hoe groot of klein je project ook is, met de ComfoAir PRO 300 van Zehnder gaat dat efficiënter dan ooit. Deze budgetvriendelijke HRV-unit met warmterecuperatie (systeem D) heeft alle kwaliteiten voor het eenvoudig installeren van een energie-efficiënt ventilatiesysteem dat gegarandeerd aan de strenge EPB-normen voldoet. De beste keuze voor zowel installateurs en EBP-bureaus als voor architecten en bouwfirma’s.

  

Gegarandeerd bewezen kwaliteit

Zehnder ComfoAir PRO 300 sfeerbeeld (002).jpgDe ComfoAir PRO 300 is een uiterst geschikte en betrouwbare ventilatie-unit om te voldoen aan de eisen van het E-peil en blijft daar na installatie ook aan voldoen. Door de constante debietregeling is het ingestelde luchtdebiet altijd gegarandeerd. Het hoge rendement van de warmtestroomwisselaar (laag stroomverbruik en hoge warmterecuperatie) garandeert een zeer energie-efficiënte werking, waardoor een vraaggestuurde ventilatie minder belangrijk wordt en dat resulteert in een bijzonder gunstig E-peil. De geluidsdemping in de ComfoAir PRO 300 zorgt voor een uiterst laag geluidsniveau, waardoor de eindgebruiker in alle rust kan genieten van een comfortabel binnenklimaat, gegenereerd door het stilste ventilatiesysteem op de markt.

  

De voordeligste

Deze voordelige en energie-efficiënte ventilatieoplossing past in elk nieuwbouw- en renovatieproject. Als installateur geniet u met de ComfoAir PRO 300 van een zeer eenvoudige, correcte en snelle installatie, inregeling en indienststelling. De ventilatie-unit is zeer gemakkelijk te bedienen door de eindgebruiker via het display of een externe schakelaar. De ComfoAir PRO 300 is ten slotte de meest prijsefficiënte ventilatie-unit. Het vergt namelijk slechts een zeer kleine investering om het E-peil laag te houden. Kortom, de ComfoAir PRO 300 van Zehnder is de voordeligste, stilste en duurzaamste HRV-unit met de gegarandeerde kwaliteit van een A-merk die een onophoudelijk hoog gevoel van comfort geeft.

  

Lees meer

Terug naar overzicht


Warmere zomers bedreigen gezond binnenklimaat

Maatregelen die je kunt nemen om oververhitting van je woning te voorkomen Zehnder Cover Image 2.jpg

Het is tegenwoordig makkelijker om je huis warm te houden in de winter, dan koel in de zomer. Het KMI acht de kans groot, dat de komende zomers nóg warmer worden dan afgelopen jaar. De record-temperaturen die dit voorjaar worden gerealiseerd, lijken daar een voorbode van te zijn. Iedereen ondervindt dat dit binnenshuis oncomfortabel en zelfs ongezond is. Steeds vaker zal de installateur om hulp gevraagd worden bij het leefbaar houden van de woon- en slaapruimten in die bijna-tropische zomermaanden.

   

Geen makkelijke oplossingen
Het is niet ondenkbaar dat, na een extreem hete zomerse dag, het ’s nachts binnen warmer is dan buiten. Het is bekend dat mensen al vanaf 24 graden last krijgen met slapen. De vraag naar koeling, en dan vooral airconditioning, veroorzaakt een fors grotere vraag naar elektriciteit, wat het broeikaseffect nog verder versterkt. Oververhitting mag niet onderschat worden en vraagt om echte, meer fundamentele oplossingen. Zo klimaatneutraal mogelijk.

  

Installateur aan zet
Met deze problemen zullen bewoners en/of eigenaren, architecten, aannemers en woning¬corporaties bij de installateur aankloppen, op de voet gevolgd door toenemende wet- en regelgeving door de overheid. In het ideale geval is er al tijdens het ontwerp en bij de realisatie van de woning nagedacht over het beperken van oververhitting. Denk aan de oriëntatie van de woning op de zon, aanplant van bomen, bouw van dak overstekken en zonwering (bouwkundig, natuurlijk of met lamellen), minder glas in de pui of zomer¬nachtventilatie (bouwkundig). Het is dus belangrijk om al in de ontwerpfase bij nieuwbouw en grootschalige renovatieprojecten met deze of andere, algemeen geaccepteerde normen en berekeningswijzen realistische inschattingen te maken over het binnenklimaat in de zomer.


Er zijn drie, veel toegepaste oplossingsrichtingen te bedenken.

1. Raam open, niet altijd effectief
Een raam open zetten is de oudste en bekendste remedie om met koele nachtlucht te ventileren. Maar als er geen zuchtje wind staat, krijg je totaal geen afkoeling door het open raam, ook niet als je er twee tegen elkaar open zet. Er is namelijk luchtstroming nodig. Ook in de ochtend een korte tijd luchten met geopende ramen werkt niet voldoende om de grote hoeveelheden CO2 die ’s nachts worden opgebouwd, snel genoeg af te voeren. En wat te doen als het buiten al snel weer warmer wordt dan binnen? Het raam open houden werkt dan weer averechts. En dan spreken we nog niet over het naar binnen laten komen van fijnstof, pollen en verkeerslawaai, laat staan ongewenste indringers. Er is absoluut een andere, actieve methode nodig om de lucht in de woning te koelen en te verversen.

2. Airco dan?
Airconditioning elimineert veel nadelen van het open raam, maar veroorzaakt zelf weer nieuwe nadelen. Zowel voor de individuele gebruiker als voor de samenleving als geheel. Het is een energieverslindend en kostbaar alternatief dat extra CO2-uitstoot veroorzaakt door het hoge energieverbruik. Ook ververst een airco de binnenlucht niet, deze wordt slechts gecirculeerd. Zwaarwegend ook zijn de gezondheidsaspecten. De droge lucht veroorzaakt al snel ongemak van droge ogen, droge huid en andere irritaties. Bewoners worden makkelijker verkouden.

3. Balansventilatie als alternatief

Zehnder koudeterugwinning.JPGDit luchtverversingssysteem voert verse lucht van buiten aan, filtert deze en brengt deze op temperatuur en vochtigheid in de woning. De uitgaande lucht is meestal afkomstig uit keuken, badkamer en toilet. De binnenkomende verse lucht gaat meestal naar woon- en slaapkamers. Het systeem bestaat uit twee ventilatoren, een aantal luchtkanalen en een warmtewisselaar die in het koude seizoen warmte afgeeft aan de ingaande luchtstroom. In een warme zomer werkt de warmtewisselaar andersom: de relatieve koelte uit de binnenlucht wordt overgebracht op de warmere, binnengehaalde buitenlucht. Zo houdt de woning dus de koelere binnentemperatuur langer vast. Daarmee is het systeem een koude terugwin-eenheid geworden. Balansventilatie blijkt daarmee een effectieve en klimaatvriendelijke methode om het binnenklimaat leefbaar en gezond te houden.
In alle ruimtes ontstaat hiermee een gezond en comfortabel binnenklimaat met een aangename temperatuur, eventueel met hulp van een geringe inspanning uit een centraal verwarmings- en/of koelingssysteem. Hierbij helpen luchtfilters om ongezonde deeltjes buiten te houden.

Terug naar overzicht

Zehnder lanceert nieuw luchtafvoerventiel: ComfoValve Luna E

Zehnder_ComfoValve_Luna_E_Freisteller_Explosion_Print_76440.jpgWe hebben gemerkt dat klanten op zoek zijn naar een goed werkend ventiel dat er esthetisch mooi uitziet en uiterst stil is. De ComfoValve Luna E voldoet aan deze eisen en draagt bovendien bij tot een kwaliteitsvol binnenklimaat. Nog steeds zijn er heel wat installaties waarbij de wettelijk bepaalde ventilatienormen niet worden gerespecteerd. De eindklanten zijn daar dan de dupe van. Daarom is het totaalpakket zo belangrijk. Het volstaat niet enkel om een goede ventilatie-unit te kiezen. Lees hier meer.

Terug naar overzicht

Gezond binnenklimaat met hernieuwbare energie

Ventilatie > Zehnder ComfoFond-L Q 

Altijd een aangenaam binnenklimaat met hernieuwbare energie

Door een Zehnder ComfoAir Q ventilatie-unit uit te breiden met de aardwarmtewisselaar ComfoFond-L Q maak je gebruik van hernieuwbare energie om winter en zomer te genieten van een comfortabel binnenklimaat. 

Maximaal comfort …

In de winter verwarmt de aardwarmtewisselaar Zehnder ComfoFond-L Q de koude buitenlucht voor en houdt hij de lucht vorstvrij. In de zomer tempert hij de temperatuur van de warme buitenlucht. In elk seizoen draagt het systeem dus bij tot een behaaglijk binnenklimaat. 
 

… met een minimum aan energie

De aardwarmtewisselaar Zehnder ComfoFond-L Q maakt gebruik van een onuitputtelijke bron van gratis energie: hij haalt de nodige energie eenvoudig uit de grond. Het systeem verbruikt zelf ook slechts een minimum aan stroom, o.a. dankzij de circulatiepomp van energie-efficiëntieklasse A. Daardoor houd je de energiefactuur beperkt. 

Eenvoudig temperatuur en vochtigheid aflezen 

Zehnder ontwikkelde de ComfoFond-L Q als uitbreiding van de innovatieve ComfoAir Q. De compacte aardwarmtewisselaar wordt direct naast de ventilatie-unit geïnstalleerd: een ruimtebesparende combinatie. Dankzij een intuïtieve display en app van de ComfoAir Q, kan u de temperatuur en vochtigheid eenvoudig uitlezen. Ook het onderhoud gebeurt makkelijk en snel, omdat de componenten eenvoudig toegankelijk zijn. 
 
 

Ideale combinatie met de ComfoAir Q 

De Zehnder ComfoAir Q ventilatie-unit en de ComfoFond-L Q werken samen om je huis permanent van verse lucht te voorzien, met de ideale temperatuur. En dat, op de meest energie-efficiënte manier. De innovatieve Zehnder ComfoAir Q werkt stil en is door warmteterugwinning (tot 90%*) zo energiezuinig dat je probleemloos de normen van vandaag en morgen haalt. Indien je de ComfoAir Q nog uitrust met een enthalpiewisselaar (ERV), dan kan er tot 65% van de vochtigheid uit de gebruikte lucht gerecupereerd worden, ideaal als de lucht in de winter te droog is. De Zehnder ComfoAir Q is voorzien van een automatische bypass en allerlei sensoren bewaken continu de temperatuur en vochtigheidsgraad van de luchtstromen. Daarmee is je comfort altijd gegarandeerd!

* Conform EPB op 252 m³/h

Richtprijs Zehnder ComfoFond-L Q = 2.600 Euro (excl. BTW)

Richtprijs Zehnder ComfoAir Q 350 Premium =  2.791,95 Euro (excl. BTW)

 

 

Terug naar overzicht

Comfortabel verwarmen met Zehnder: de Zenia en Ribbon

Terug naar overzicht
 

Zehnder@Batibouw 

Zehnder is ook dit jaar aanwezig op Batibouw. Kom de nieuwste Zehnder producten ontdekken zoals de Zehnder ComfoFond-L Q, een aardwarmtewisselaar die met behulp van hernieuwbare energie ventilatielucht duurzaam gaat voorverwarmen (in de winter) en voorkoelen (in de zomer).

Lees hier meer over ComfoFond L-Q en Zehnder op Batibouw.

Terug naar overzicht

 

Over Zehnder

Zehnder Group Belgium biedt energie-efficiënte, gezonde en comfortabele binnenklimaatoplossingen. Als marktleider in de segmenten ventilatie, luchtfiltering en designradiatoren staan wij voor innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid. 

Terug naar overzicht

 

EPB-info

EPB-info voor professionals kan je hier vinden: http://www.zehnder.be/nl/producten-en-systemen/ventilatie-systemen/meer-weten/epb-en-wetgeving

Hier kan je alles over ventilatie downloaden: http://www.zehnder.be/nl/downloads/csy

Een login kan aangemaakt worden, maar is niet noodzakelijk om te kunnen downloaden.

Terug naar overzicht

 

Contact en meer info

Voor al je EPC- of EPB-vragen kan je terecht via marketing@zehnder.be

Zehnder Group Belgium, Wayenborgstraat 21, 2800 Mechelen

http://www.zehnder.be/nl

Terug naar overzicht

Zehnder_Logo_25mm_always_the_best_climate_links_4c_Liggend (002) (002).jpg

Structurele partners in 2023

  • Vasco Group nv
  • Bosch Thermotechnology NV
  • Ventilair Group
  • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
  • Nathan Systems nv
  • Thercon
  • Viessmann Belgium BV
  • Panasonic France
  • Renson
  • Vaillant Group Belgium NV
  • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
  • Daikin
  • Zehnder Group Belgium
  • Groen Licht Vlaanderen
  • DUCO
  • Remeha nv
  • Reynaers Aluminium
  • Enertech Belgium
  • Itho Daalderop Belgium
  • Group Casier