Over Collectieve stookinstallaties herkennen voor het EPC

Collectieve stookinstallaties herkennen voor het EPC

Sta je soms ook in een collectieve stookplaats en zie je het bos door de bomen niet? Hoe begin je eraan om alle onderdelen in kaart te brengen en waarop moet je letten? Welke info kan je gebruiken van het hydraulisch schema? En hoe voer je dat dan in in de EPC-software voor het EPC gemene delen (GD)?

Geen evidentie voor heel wat EPC-deskundigen, zo blijkt. Via deze praktische workshop leert technisch expert en EPC-deskundige Lieven Colardyn jou de verschillende onderdelen van de installatie te onderscheiden aan de hand van beeldmateriaal van reële situaties, hoe een hydraulisch schema te interpreteren en alles correct te vertalen naar het EPC-protocol en de EPC-software. Zo zal je je een stuk zekerder voelen bij de opmaak van je volgende EPC GD!

Wat komt er aan bod?

  • De algemene principes en opbouw van collectieve stookinstallaties
  • Toegepaste cases aan de hand van foto’s, video’s of hydraulische plannen, volgens de principes van het nieuwste protocol EPC GD
  • Demo invoer in de EPC-software
  • Interactieve quiz, toelichting van de antwoorden en Q&A-ronde

Voorbereiding en lesmateriaal

Voor deze workshop vragen we om uiterlijk 2 weken vooraf je gestoffeerde vragen/case doorsturen, zodat de lesgever dit kan voorbereiden.

Het lesmateriaal wordt op onze website bij de opleiding geplaatst onder het tabblad "Materiaal". 

Wat heb je nodig?

Voorzie thuis of op kantooreen stabiele internetverbinding via de internetkabel, in een rustige omgeving en test vooraf zoom uit. Een headset, microfoon en camera op je computer zijn handig om vragen te stellen.

Voor wie?

EPC-deskundigen type A, met kennis van het huidige protocol en met praktijkervaringen met de huidige EPC-software. Maar ook alle andere geïnteresseerden (bv. EPB-verslaggevers) die meer inzicht willen krijgen de onderdelen en werking van collectieve stookplaatsen.

Over de lesgever(s)

Lieven Colardyn is de lesgever van dienst. Lees meer over zijn ervaring op het tabblad "Sprekers".

Vormingsuren

Er zal voor deze opleiding 2,5 uur EPC-vorming worden aangevraagd bij VEA.

Inschrijven

U kunt zich nog inschrijven. Komt u ook?

Ja, ik wil me inschrijven

Prijzen

Ticket Prijs
OVED-lid € 135,00
Niet-lid € 200,00

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Deel met anderen