Vasco

Over VASCO

Nieuwe Vasco DX en D350/D425-units in de EPBD-databank

Bij de ingave van een EPB-dossier speelt ventilatie een zeer grote rol. Door te kiezen voor een Vasco Ventilatiesysteem kan u ervoor zorgen dat u een erg laag E-peil realiseert. Alle Vasco-ventilatie-units zijn opgenomen in de EPBD-databank van de overheid (www.EPBD.be). Hieruit kunnen alle benodigde gegevens voor EPB-ingave opgehaald worden. De Vasco-units scoren hierin zeer goed dankzij zeer hoge rendementen in de warmteterugwinning. Met name de nieuwe DX-ventilatie-units halen dankzij het gebruik van de Octogoon-warmtewisselaar uitzonderlijke resultaten. Om EPB-verslaggevers maximaal te ondersteunen bij de ingave van het EPB-dossier heeft Vasco de nieuwe EPBD-gegevens reeds opgenomen in XML-files die rechtstreeks opgeladen kunnen worden in de EPB-software.

Download Vasco XML-files

 

Vasco elektrische radiatoren meerekenen in EPB

In zeer energiezuinige projecten, zoals BEN-woningen en passiefhuizen, is een elektrische radiator in de badkamer zeker het overwegen waard. Hedendaagse woningen zijn zo goed geïsoleerd waardoor de warmtebehoefte verminderd. Om snel in te spelen op de warmtevraag met name in een badkamer,
bent u het best af met een elektrische radiator. Zeker als u uw eigen elektriciteit opwekt met photovoltaïsche zonnepanelen.

Een woning kan probleemloos verwarmd worden met een warmtepomp, waarbij de maximale CV-temperatuur 35°C bedraagt. Lage watertemperatuur betekent minder stralingswarmte, waardoor het comfortgevoel in de badkamer afneemt. Echter, met het gebruik van een elektrische badkamerradiator is het comfortgevoel volledig aanwezig. Door de badkamerradiator in de E-peil berekening als secundaire verwarming in te geven, is dit het perfecte compromis tussen verwarmingscomfort en energie-efficiëntie. Zo geniet u van een optimaal comfort in uw badkamer, zonder dat uw E-peil de hoogte in vliegt.

Heb je vragen? Contacteer Marc Achten via marc.achten@vasco.eu

Terug naar overzicht

 

Vasco DX: fluisterstille ventilatie-unit met onovertroffen rendement

Met de nieuwe ventilatie D-unit DX legt Vasco de lat voor balansventilatie opnieuw een stuk hoger. Deze fluisterstille ventilatie-oplossing haalt een onovertroffen rendement en blinkt verder uit door een flexibele en eenvoudige montage.

 • Hoogste rendement
  • 87% bij 400m³/h dankzij de Octogon-warmtewisselaar
 • Laag opgenomen vermogen
  • opgenomen vermogen blijft laag door aerodynamische bouw.
 • Fluisterstille ventilatie-unit
  • Door de uitzonderlijke plaatsing van de toevoerventilator is Vasco DX de meest geluidsarme ventilatie-unit op de markt.
 • Verticaal en horizontaal monteren:
  • Het is mogelijk om de unit verticaal en horizontaal aan de wand of op een vloersokkel te monteren. Ook de compacte afmetingen (h 1.330 x b 950 x d 685mm) en het lage gewicht (49 kg) vergemakkelijken de installatie.
 • 3 modellen:
  • Vasco DX is beschikbaar in 3 modellen die tot 400, 500 of 600 m³/h luchtverplaatsing aankunnen.

Lees hier het volledige persbericht.

Lees meer over Vasco DX

Terug naar overzicht

 

Vasco lanceert nieuwe gebruiksvriendelijke ventilatiekanalen voor stortbeton

Vasco heeft met haar EasyFlow kanalensysteem al een uitgebreide, installatievriendelijke oplossing voor ventilatiekanalen in verlaagde plafonds, isolatielagen, isolerende uitvullingslagen en cementdekvloeren.

Met EasyFlow Betonstort komt daar nu een nieuw kanalensysteem voor stortbetonlagen bij. Architecten, projectleiders en opdrachtgevers genieten daarmee voortaan van een maximale flexibiliteit met Vasco. Zo kunnen Vasco-ventilatiekanalen in het bouwproces op elk moment naar keuze voorzien worden : reeds in de ruwbouwfase met EasyFlow Betonstort, of in de afwerkingsfase met traditionele EasyFlow-kanalen. Goed nieuws dus voor architecten en projectleiders.

Terug naar overzicht

 

Collectieve balansventilatie in appartementen: polyflow, een uniek systeem van vasco

Eén collectief ventilatiekanaal: compact, energie-efficiënt en esthetisch.

De bouw van appartementen zit de laatste jaren op recordniveau en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Vasco pakt daarom uit met PolyFlow, een collectief systeem voor balansventilatie waarmee projectontwikkelaars en architecten zowel technisch als esthetisch het maximum uit elk ontwerp halen.

Eén centrale buis voor zowel de toevoer als de afvoer van lucht: dat is het eenvoudige maar tegelijk ook geniale principe achter het PolyFlow luchtkanalensysteem van Vasco. Met deze ontwikkeling is het mogelijk om balansventilatie (type D) in appartementen te voorzien via één collectief kanaal (technische schacht) van boven tot beneden, van ventiel tot dakopstand. Dankzij de aanzienlijke plaatsbesparing in de technische schacht blijft er meer ruimte over voor architecturale kwaliteit. Bovendien blijft het uitzicht van het appartement gevrijwaard. Zie brochure polyflow.

Terug naar overzicht

 

Over Vasco

Een gezond woonklimaat begint met vasco ventilatie

Al decennia lang zet Vasco zich in om op een gezonde en energie-efficiënte wijze het binnenklimaat in woningen waarin wij wonen, leven en werken verder te verbeteren. Comfort gaat namelijk veel verder dan alleen een aangename binnentemperatuur. Comfort zit ook in de kwaliteit van de lucht die we inademen.

Waar Vasco haar oorsprong vond als producent van designradiatoren, zijn we uiteraard met onze tijd mee geëvolueerd en heeft Vasco ook met haar innovatieve en fluisterstille ventilatiesystemen het leefcomfort naar het hoogste niveau gebracht. Met de DX-unit heeft Vasco dé nieuwe referentie op de Belgische ventilatiemarkt gebracht.

EPB-wetgeving voor ventilatie

Ventilatiesystemen moeten volgens de huidige EPB-wetgeving voldoen aan een bepaalde ventilatienorm. Deze norm eist dat nieuwbouw-woningen aan de energieprestatienorm van een woning bijdragen op vlak van ventilatie. Warmteverliezen moeten daarbij zo veel mogelijk voorkomen worden. Omdat Vasco alle voorinstellingen aan onze units en ventielen standaard meegeeft, voldoen al onze ventilatiesystemen ruimschoots aan de gestelde norm en is de luchtkwaliteit in iedere woning gewaarborgd.

Door ventilatiesystemen vooraf zo nauwkeurig mogelijk te berekenen en in te regelen, worden de vereiste debieten met Vasco ventilatie zonder problemen gehaald. Maar onze ventilatiesystemen zorgen er ook voor dat er nooit teveel of te snel lucht wordt afgevoerd. Overmatig ventileren leidt immers tot onnodige warmteverliezen. Een goed ingeregeld ventilatiesysteem levert al gauw 5 tot 6 punten op die in de energiescore van een woning onverbiddelijk meetellen.

Concrete EPB-productinfo:

Terug naar overzicht

 

Contact voor EPB- en EPC-vragen

Lees meer over Vasco Ventilatie op https://www.vasco.eu/nl-be.

Voor meer informatie i.v.m. EPB en EPC kan u onze presales managers contacteren.

Terug naar overzicht

Structurele partners in 2020We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.
Logo.png Logo Nathan.png
Logo.png Group Casier Logo2.jpg