Vasco

Over VASCO

Vasco zorgt voor een win-win situatie voor klant en EPB-verslaggever

Vasco - 225 Compact

Vasco - Elia

Slim verwarmen, koelen en ventileren met de Ascotherm vloerconvectoren van Vasco!

Vasco breidt service aanbod grondig uit

Een aangenamer binnenklimaat dankzij deze slimme uitbreiding voor Vasco ventilatie-units

Sterke EPB-reductie dankzij hoge rendementen Vasco ventilatie

Vasco, totaalleverancier van innovatieve oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat

Herbekijk hier het Vasco-webinar over het belang van een gezond binnenklimaat

Zorgeloos ademhalen met de ventilatienieuwigheden van Vasco!

Vasco Vica, fluisterstille warmtepomp lucht/water

Een zomer vol ventilatienieuwigheden bij Vasco

Nieuwe Vasco DX en D350/D425-units in de EPBD-databank

Vasco elektrische radiatoren meerekenen in EPB

Vasco DX: fluisterstille ventilatie-unit met onovertroffen rendement

Vasco lanceert nieuwe gebruiksvriendelijke ventilatiekanalen voor stortbeton

Collectieve balansventilatie in appartementen: polyflow, een uniek systeem van vasco

Over Vasco

Contact voor EPB- en EPC-vragen

 

Vasco zorgt voor een win-win situatie voor klant en EPB-verslaggever

 

image003

Bij Vasco ventilatie is het werkelijk opgenomen elektrisch vermogen nu ook indicatief terug te vinden in de technische fiche zodat u ten alle tijden het EPB-dossier zo energie- en kosten-efficiënt mogelijk kan opstellen.

 

Een win-win voor klant en EPB-verslaggever.

 

 

Lees meer op onze productpagina

 

Terug naar overzicht

 

Vasco - 225 Compact

VASCO 225 COMPACT EMAILBANNER BELGIE NL

De 225 Compact ventilatie-unit is niet alleen een uiterst compacte maar ook energiezuinige oplossing die garant staat voor een gezonde leefomgeving. Vasco ontwikkelde deze unit specifiek voor beperkte woonoppervlaktes, appartementen, studio’s of tiny houses.

 

Het nieuwe ventilatiesysteem met warmterecuperatie van Vasco, dat eerst de buitenlucht filtert en over een warmtewisselaar laat gaan, kent een eenvoudige installatie. De 225 Compact is omkeerbaar en is uitgerust met een onderaansluiting wat resulteert in maximale flexibiliteit en installatiegemak. De ingebouwde bypass maakt het systeem extra energiezuinig en laat de lucht niet over de warmtewisselaar gaan als het niet loont (bv. op een zonnige winterdag).

Lees meer

 

Download hier de brochure

 

 

Rechtzetting als gevolg van het groot aantal binnenkomende vragen bij VASCO

Voor de 225 Compact staan op dit moment foutieve  elektrische vermogens van de ventilatoren in de EPBD databank. Deze staan vermeld als telkens 84W, dit moet 65W zijn.

Voor meer info verwijzen we graag naar de Vasco product pagina

 

Terug naar overzicht

 

Vasco - Elia

 

20230804 - Foto Vasco Elia

Als systeemleverancier introduceert Vasco dé oplossing voor een optimaal binnenklimaat. Met de stijlvolle Elia warmtepompradiator haal je een energie-efficiënt, comfortabel en duurzaam afgiftesysteem voor verwarmen en koelen in huis.

 

De Elia werkt perfect in combinatie een warmtepomp, de warmtebron bij uitstek, maar ook in een lage temperatuur installatie.

 

Voor meer info: https://vasco.eu/nl-be/elia-warmtepompradiator

 

Terug naar overzicht

Slim verwarmen, koelen en ventileren met de Ascotherm vloerconvectoren van Vasco!

VASCO_ASCOTHERM_EMAILBANNER_NLMet de vloerconvectoren Ascotherm biedt Vasco een extra oplossing voor architecten en bouwpromotoren om energiezuinig te verwarmen, te koelen en te ventileren. De nieuwe productreeks combineert verfijnde esthetiek met maximale functionaliteit, voor een technische én visueel aantrekkelijke oplossing met alle ontwerpruimte. Ze worden gebruikt in zowel woningen, veranda’s en kantoren, als in overheidsgebouwen, tentoonstellings- en winkelruimten.

 

Lees hierover meer.
Download hier de brochure.

 

Terug naar overzicht

Vasco breidt service aanbod grondig uit

VASCO_HRv1_03Voorheen kon je al bij hen terecht voor een gedetailleerd legplan en service-interventie op locatie. Nu kan je ook beroep doen op twee nieuwe diensten.

 • De Ventilatie Opstartservice biedt een gehele opstart, inregeling en rapportage van het ventilatiesysteem.
 • De Ventilatie Onderhoudsservice biedt 100% ontzorging in de vorm van 3 onderhoudspakketten: klein (ventilatie-unit), groot klassiek (ventilatie-unit + borstelreiniging van de kanalen) of groot Apro-air (ventilatie-unit + Apro-air reiniging van de kanalen).

Deze services zijn beschikbaar voor Vasco’s residentiële ventilatiesystemen (DX/D350/D425/D275). Ook voor de niet-residentiële toepassingen (Energy Plus) heeft Vasco steeds een oplossing op maat.

 

Ontdek het Vasco Service aanbod.

 

Terug naar overzicht

  

Een aangenamer binnenklimaat dankzij deze slimme uitbreiding voor Vasco ventilatie-units

 

Te droog of te warm in huis? Vasco biedt de oplossing met de bevochtiger & koeler combinatie voor balansventilatie.

  

Vasco bevochtiger: nooit meer droge lucht

VASCO Combi bevochtiger - koelerGedaan met kriebelhoest en krakende vloeren: met de Vasco Bevochtiger is de luchtvochtigheid in huis controleerbaar. Vroeger werd droge lucht, een typische winterkwaal, aangepakt met kamerplanten en waterbakjes boven de radiatoren. Vasco komt nu met een veel efficiëntere oplossing. Met de Vasco Bevochtiger aan de waterleiding gekoppeld en geplaatst in de luchttoevoer van het bestaande ventilatiesysteem, achter de warmtewisselaar, wordt binnenkomende lucht onmiddellijk bevochtigd via de bevochtigingsmatrix. De ingebouwde legionellafilter is de eerste bescherming tegen legionella, om de 72 uur wordt er een minimale hoeveelheid water over de matrix verspreid, ook indien er geen bevochtiging nodig is, en dit om stilstaand water te vermijden. 

Lees meer.

   

Vasco koeler: fris ventileren in de zomer

In woningen die met een balansventilatiesysteem uitgerust zijn, merk je wel eens dat de warme buitenlucht die in de zomer via de ventilatie binnenkomt tot ongewenste temperatuurstijgingen en zelfs tot oververhitting kan leiden. Vasco biedt nu een eenvoudige oplossing met de Vasco Koeler. Dit toestel wordt in het afvoerkanaal van het ventilatiesysteem geplaatst, vlak voor de warmtewisselaar. Zo koelt de Vasco Koeler de afvoerlucht via een op de waterleiding aangesloten filtermatrix, voordat deze via de warmtewisselaar naar buiten gaat. De binnenkomende verse lucht wordt vervolgens afgekoeld via de warmtewisselaar.

 

Terug naar overzicht

Slimme combinatie

De Vasco Koeler kan in bestaande balansventilatiesystemen worden ingebouwd. Het is bovendien mogelijk om Vasco Koeler te combineren met de Vasco Bevochtiger. De eindgebruiker kan dan werken met één regelsysteem voor beide toestellen, wat een interessant prijsvoordeel oplevert. Het jaarlijkse vervangen van de filtermatrix kan, net als bij de Vasco Bevochtiger, door de eindgebruiker zelf gebeuren.

Lees meer.

 

Terug naar overzicht

Sterke EPB-reductie dankzij hoge rendementen Vasco ventilatie

Vasco DX bosBij de ingave van een EPB-dossier speelt ventilatie een zeer grote rol. Door te kiezen voor een Vasco Ventilatiesysteem kan u ervoor zorgen dat u een erg laag E-peil realiseert. Alle Vasco-ventilatie-units zijn opgenomen in de EPBD-databank en scoren hierin zeer goed dankzij zeer hoge rendementen in de warmteterugwinning. Met name de DX-ventilatie-units halen dankzij het gebruik van de Octogoon-warmtewisselaar uitzonderlijke resultaten.  

Lees meer

Bekijk de overzichtspagina

Terug naar overzicht

  

Vasco, totaalleverancier van innovatieve oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat

Combineer radiatoren, vloerverwarming, ventilatie, warmtepompen en luchtreiniging voor een comfortabel binnenklimaat.

Uw huis is méér dan ooit uw thuis. Of het nu gaat om verwarmen, ventileren, luchtreinigen of koelen, met Vasco heeft u altijd een passende en energie-efficiënte totaaloplossing, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Terug naar overzicht

   

Herbekijk hier het Vasco-webinar over het belang van een gezond binnenklimaat

De Corona-crisis heeft het belang van een gezond binnenklimaat nog maar eens aangetoond. Ventilatie speelt daarbij een cruciale rol en is dus meer dan ooit een topprioriteit! Precies daarom lanceerde Vasco, als marktleider in innovatieve verwarmings- en ventilatie-oplossingen, een live webinar over de voordelen van Vasco Ventilatie. "Hoe helpt Vasco mij om een gezond binnenklimaat te realiseren in mijn woning?". Assistant Product Manager Jonathan Ver Paelen gaf tijdens een presentatie van 20 min. een kort overzicht van het Vasco Ventilatie-aanbod en zoomt in op Vasco's recentste productlanceringen: de koeler, bevochtiger en filterbox. Herbekijk de webinar nu.

Terug naar overzicht

Zorgeloos ademhalen met de ventilatienieuwigheden van Vasco!

2_Vasco Ventilatie-Sfeer-living.jpgTe droog of te warm in huis? Of vervuilde lucht die via het ventilatiesysteem binnenkomt? Vasco biedt de oplossing met 3 slimme uitbreidingen voor balansventilatiesystemen: de koeler, bevochtiger en filterbox.

Tegelijkertijd komt de fabrikant met een vernieuwde versie van het vertrouwde Smiley inregelventiel en handige extra’s voor het Easyflow luchtkanalensysteem. Goed nieuws voor installateurs én eindklanten!

Lees meer

Bekijk de overzichtspagina

 

Vasco Vica, fluisterstille warmtepomp lucht/water

Vasco lanceert Vica warmtepomp-assortiment! 

Vasco is al decennialang een vertrouwde partner op het vlak van warmteafgiftesystemen en ventilatie. Daar komt nu ook de warmteopwekking bij, in de vorm van het nieuwe Vica warmtepomp-assortiment. 
De Vasco Vica 8 AW E lucht/water-warmtepomp vormt samen met het eveneens nieuwe Vica Combi Collect buffervat een ijzersterk duo voor verwarming en sanitair warm water. Met de Vica Sani 300 A I warmtepomp-boiler lanceert Vasco een kwaliteitsvolle betaalbare totaaloplossing als duurzaam antwoord op de traditionele boilers op gas of elektriciteit. 

   
Met dit uitgebreide gamma warmteafgifte- en warmteopwekkingssystemen is de cirkel helemaal rond en beschikt Vasco over een totaalaanbod voor een energie-efficiënt, gezond en duurzaam binnenklimaat. De Vica warmtepomp is leverbaar vanaf september.

Lees het volledige persbericht

Bekijk de overzichtspagina

Bekijk de downloads (incl. handleidingen)

Terug naar overzicht

Een zomer vol ventilatienieuwigheden bij Vasco

Te droog of te koud in huis? Of vervuilde lucht die via het ventilatiesysteem binnenkomt? Vasco biedt de
oplossing met drie slimme uitbreidingen voor het balansventilatiesystemen (warmteterugwinning). Tegelijkertijd
komt de fabrikant met een vernieuwde versie van het vertrouwde Smiley inregelventiel en handige extra’s voor
het Easyflow luchtkanalensysteem. Goed nieuws voor installateurs én eindklanten!

Lees het volledige persbericht

Kijk op de overzichtspagina voor alle nieuwigheden op ventilatiegebied

Terug naar overzicht

  

Nieuwe Vasco DX en D350/D425-units in de EPBD-databank

Bij de ingave van een EPB-dossier speelt ventilatie een zeer grote rol. Door te kiezen voor een Vasco Ventilatiesysteem kan u ervoor zorgen dat u een erg laag E-peil realiseert. Alle Vasco-ventilatie-units zijn opgenomen in de EPBD-databank van de overheid (www.EPBD.be). Hieruit kunnen alle benodigde gegevens voor EPB-ingave opgehaald worden. De Vasco-units scoren hierin zeer goed dankzij zeer hoge rendementen in de warmteterugwinning. Met name de nieuwe DX-ventilatie-units halen dankzij het gebruik van de Octogoon-warmtewisselaar uitzonderlijke resultaten. Om EPB-verslaggevers maximaal te ondersteunen bij de ingave van het EPB-dossier heeft Vasco de nieuwe EPBD-gegevens reeds opgenomen in XML-files die rechtstreeks opgeladen kunnen worden in de EPB-software.

Download Vasco XML-files

Terug naar overzicht

 

Vasco elektrische radiatoren meerekenen in EPB

In zeer energiezuinige projecten, zoals BEN-woningen en passiefhuizen, is een elektrische radiator in de badkamer zeker het overwegen waard. Hedendaagse woningen zijn zo goed geïsoleerd waardoor de warmtebehoefte verminderd. Om snel in te spelen op de warmtevraag met name in een badkamer,
bent u het best af met een elektrische radiator. Zeker als u uw eigen elektriciteit opwekt met photovoltaïsche zonnepanelen.

Een woning kan probleemloos verwarmd worden met een warmtepomp, waarbij de maximale CV-temperatuur 35°C bedraagt. Lage watertemperatuur betekent minder stralingswarmte, waardoor het comfortgevoel in de badkamer afneemt. Echter, met het gebruik van een elektrische badkamerradiator is het comfortgevoel volledig aanwezig. Door de badkamerradiator in de E-peil berekening als secundaire verwarming in te geven, is dit het perfecte compromis tussen verwarmingscomfort en energie-efficiëntie. Zo geniet u van een optimaal comfort in uw badkamer, zonder dat uw E-peil de hoogte in vliegt.

Heb je vragen? Contacteer Marc Achten via marc.achten@vasco.eu

Terug naar overzicht

 

Vasco DX: fluisterstille ventilatie-unit met onovertroffen rendement

Met de nieuwe ventilatie D-unit DX legt Vasco de lat voor balansventilatie opnieuw een stuk hoger. Deze fluisterstille ventilatie-oplossing haalt een onovertroffen rendement en blinkt verder uit door een flexibele en eenvoudige montage.

 • Hoogste rendement
  • 87% bij 400m³/h dankzij de Octogon-warmtewisselaar
 • Laag opgenomen vermogen
  • opgenomen vermogen blijft laag door aerodynamische bouw.
 • Fluisterstille ventilatie-unit
  • Door de uitzonderlijke plaatsing van de toevoerventilator is Vasco DX de meest geluidsarme ventilatie-unit op de markt.
 • Verticaal en horizontaal monteren:
  • Het is mogelijk om de unit verticaal en horizontaal aan de wand of op een vloersokkel te monteren. Ook de compacte afmetingen (h 1.330 x b 950 x d 685mm) en het lage gewicht (49 kg) vergemakkelijken de installatie.
 • 3 modellen:
  • Vasco DX is beschikbaar in 3 modellen die tot 400, 500 of 600 m³/h luchtverplaatsing aankunnen.

Lees hier het volledige persbericht.

Lees meer over Vasco DX

Terug naar overzicht

 

Vasco lanceert nieuwe gebruiksvriendelijke ventilatiekanalen voor stortbeton

Vasco heeft met haar EasyFlow kanalensysteem al een uitgebreide, installatievriendelijke oplossing voor ventilatiekanalen in verlaagde plafonds, isolatielagen, isolerende uitvullingslagen en cementdekvloeren.

Met EasyFlow Betonstort komt daar nu een nieuw kanalensysteem voor stortbetonlagen bij. Architecten, projectleiders en opdrachtgevers genieten daarmee voortaan van een maximale flexibiliteit met Vasco. Zo kunnen Vasco-ventilatiekanalen in het bouwproces op elk moment naar keuze voorzien worden : reeds in de ruwbouwfase met EasyFlow Betonstort, of in de afwerkingsfase met traditionele EasyFlow-kanalen. Goed nieuws dus voor architecten en projectleiders.

Terug naar overzicht

 

Collectieve balansventilatie in appartementen: polyflow, een uniek systeem van vasco

Eén collectief ventilatiekanaal: compact, energie-efficiënt en esthetisch.

De bouw van appartementen zit de laatste jaren op recordniveau en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Vasco pakt daarom uit met PolyFlow, een collectief systeem voor balansventilatie waarmee projectontwikkelaars en architecten zowel technisch als esthetisch het maximum uit elk ontwerp halen.

Eén centrale buis voor zowel de toevoer als de afvoer van lucht: dat is het eenvoudige maar tegelijk ook geniale principe achter het PolyFlow luchtkanalensysteem van Vasco. Met deze ontwikkeling is het mogelijk om balansventilatie (type D) in appartementen te voorzien via één collectief kanaal (technische schacht) van boven tot beneden, van ventiel tot dakopstand. Dankzij de aanzienlijke plaatsbesparing in de technische schacht blijft er meer ruimte over voor architecturale kwaliteit. Bovendien blijft het uitzicht van het appartement gevrijwaard. Zie brochure polyflow.

Terug naar overzicht

 

Over Vasco

Een gezond woonklimaat begint met vasco ventilatie

Al decennia lang zet Vasco zich in om op een gezonde en energie-efficiënte wijze het binnenklimaat in woningen waarin wij wonen, leven en werken verder te verbeteren. Comfort gaat namelijk veel verder dan alleen een aangename binnentemperatuur. Comfort zit ook in de kwaliteit van de lucht die we inademen.

Waar Vasco haar oorsprong vond als producent van designradiatoren, zijn we uiteraard met onze tijd mee geëvolueerd en heeft Vasco ook met haar innovatieve en fluisterstille ventilatiesystemen het leefcomfort naar het hoogste niveau gebracht. Met de DX-unit heeft Vasco dé nieuwe referentie op de Belgische ventilatiemarkt gebracht.

EPB-wetgeving voor ventilatie

Ventilatiesystemen moeten volgens de huidige EPB-wetgeving voldoen aan een bepaalde ventilatienorm. Deze norm eist dat nieuwbouw-woningen aan de energieprestatienorm van een woning bijdragen op vlak van ventilatie. Warmteverliezen moeten daarbij zo veel mogelijk voorkomen worden. Omdat Vasco alle voorinstellingen aan onze units en ventielen standaard meegeeft, voldoen al onze ventilatiesystemen ruimschoots aan de gestelde norm en is de luchtkwaliteit in iedere woning gewaarborgd.

Door ventilatiesystemen vooraf zo nauwkeurig mogelijk te berekenen en in te regelen, worden de vereiste debieten met Vasco ventilatie zonder problemen gehaald. Maar onze ventilatiesystemen zorgen er ook voor dat er nooit teveel of te snel lucht wordt afgevoerd. Overmatig ventileren leidt immers tot onnodige warmteverliezen. Een goed ingeregeld ventilatiesysteem levert al gauw 5 tot 6 punten op die in de energiescore van een woning onverbiddelijk meetellen.

Concrete EPB-productinfo:

Terug naar overzicht

 

Contact voor EPB- en EPC-vragen

Lees meer over Vasco Ventilatie op https://www.vasco.eu/nl-be.

Voor meer informatie i.v.m. EPB en EPC kan u onze presales managers contacteren.

Terug naar overzicht

Structurele partners

 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Panasonic France
 • Vasco Group nv
 • Daikin
 • VERO DUCO
 • Viessmann Belgium BV
 • Renson NV
 • Thercon
 • Group Casier
 • Itho Daalderop Belgium
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Nathan Systems nv
 • Ventilair Group