Deontologische code

Elke zichzelf respecterende beroepsorganisatie heeft een deontologische code, met daarin een aantal spelregels. Niets wereldschokkend, maar qua communicatie naar de buitenwereld maakt een minimum aan deontologie een wereld van verschil. De Raad van Bestuur van OVED besliste dat OVED aan alle effectieve leden vraagt om deze minimale regels te respecteren.

Via deze deontologische code onderscheid je je als energiedeskundige van de andere energiedeskundigen. Je volgt een minimum aan deontologie en kwaliteit en dat is voor je klanten een belangrijk gegeven. Ook voor OVED is de deontologische code een belangrijk instrument om aan de overheid te tonen dat wij als sectorfederatie bewust kiezen om enkel kwalitatieve energiedeskundigen te verenigen.

OVED vraagt aan elk nieuw lid om deze deontologische code te ondertekenen op het moment van de lidmaatschapsaanvraag. Uiteraard verwachten we dat elk lid (alsook hun medewerkers of collega's, indien van toepassing) volgens de verklaring op eer voor VEA én onze OVED-deontologie handelt.


Lees hier de Deontologische Code.

Structurele partners in 2021

We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.

Zehnder Ventilair Vasco Marmox Thermoblock Remeha Isover Thercon Groen Licht Vlaanderen Itho Daalderop Renson Reynaers Aluminium Nathan CTC Atlantic Daikin Viessmann Fakro Panasonic Europe Vaillant Group Casier