Groen Licht Vlaanderen

Til als energiedeskundige je kennis rond verlichting op

Plaats jezelf in het licht en overweeg een opleiding rond verlichting

Boek ‘Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?’

Over Groen Licht Vlaanderen

Til als energiedeskundige je kennis rond verlichting op

“Verlichting is de laatste 20 jaar enorm veranderd. Het wordt alsmaar complexer om de verlichting te hunnen herkennen en beoordelen. Laat je daarom onderdompelen in de lichttechnologie en het lichtontwerp.”

Foto Groen licht -foto insertVerlichting wordt steeds belangrijker bij de EPB en/of EPC verslaggeving. Daarom wens je als energiedeskundige misschien meer te weten over licht en verlichting. Overweeg dus zeker om één of meer modules te volgen binnen de Specialisatiecursus Verlichting 2023-2024 die start op 11/09/2023.  

Een KU Leuven getuigschrift 'Verlichtingsdeskundige' ligt dan misschien zelf in het bereik na het volgen van het volledige traject. Alle belangrijkste innovatieve verlichtingstrends en -thema's staan op de agenda.Verder krijgt u ook de noodzakelijke inzichten rond de basis van verlichting, led lichtbronnen, energie-efficiëntie, normalisatie, regelgeving, visueel comfort, verlichting op maat van mensen en nog veel meer. Meer informatie vindt u via de website van Groen Licht Vlaanderen of rechtstreeks via de inschrijvingspagina. Als lid van OVED kan je genieten van een korting van 10%. Verder is de KMO portefeuille van toepassing voor deze opleiding onder de noemer van beroepsspecifieke competatenties.

Contactpersoon: Catherine Lootens (catherine.lootens@groenlichtvlaanderen.be)


Plaats jezelf in het licht en overweeg een opleiding rond verlichting

GLV pikrepo_Digital wallpaperWens je als energiedeskundige meer te weten over licht en verlichting, zeker nu dit steeds meer zal aan bod komen bij het EPC-NR?Overweeg dan zeker om één of meer modules te volgen binnen de Specialisatiecursus Verlichting 2022-2023 die start op 12/09/2022. Een KU Leuven getuigschrift 'Verlichtingsdeskundige' ligt dan misschien zelfsin het bereik (na het volgen van het volledige traject).

Alle belangrijkste innovatieve verlichtingstrends en -thema's staan op de agenda. Verder krijgje u ook de noodzakelijke inzichten rond de basis van verlichting, led lichtbronnen, energie-efficiëntie, normalisatie, regelgeving, visueel comfort, verlichting op maat van mensen en nog veel meer.

Meer informatie via de website van Groen Licht Vlaanderen.

  

 

Boek ‘Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?’

Goed licht stopt niet bij de grens! 

 

GLV_boek_kaft.jpg

Om milieubewuste vernieuwers te helpen bij de keuzes op het gebied van retrofitten van hun bestaande verlichting, verscheen op 22 februari 2021 het boek ‘Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?’ Het is de eerste gezamenlijke publicatie van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV), het Belgisch Instituut voor Verlichtingskunde (BIV) en Groen Licht Vlaanderen (GLV).

 

Na de gloeilamp worden er ook andere lichtbronnen verboden in Europa vanwege hun te lage energie-efficiëntie, te grote milieu-impact en omdat de lamptechnologie verouderd is. Hoe zorg je ervoor dat er toch nog licht uit je armaturen komt? Renoveren, oftewel retrofit, lijkt dé oplossing. De logica is simpel: waarom weggooien als de meeste onderdelen nog prima zijn?

 

Lees hier het volledige persbericht van 23/02/2021.

 

Wens je dit boek te bestellen: ‘Licht vernieuwen naar led. Wat moet je weten?’

Als OVED-lid geniet je het voordeeltarief van Groen Licht Vlaanderen: 12.5 euro + BTW + verzendingskosten.  

Bestel hier.

Leden vinden de kortingscode hier.

  

Over Groen Licht Vlaanderen

Groen Licht Vlaanderen vzw heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, om samenwerkingsverbanden, bij voorkeur tussen de bedrijfswereld en kennisinstellingen, tot stand te brengen in de sector van de verlichting.

De vereniging wenst de kennis inzake verlichting bij bedrijven te verhogen en (toegepast) onderzoek te stimuleren teneinde onbenut economisch potentieel te ontsluiten en competentieverhoging te realiseren binnen de Vlaamse verlichtingssector.

De vereniging heeft tevens tot doel om, als verlichtingscluster, het centrale aanspreekpunt te zijn voor de verlichtingssector ten aanzien van andere organisaties, de Vlaamse overheid en de Europese overheidsinstellingen.

 

Meer info

zie www.groenlichtvlaanderen.be

Contact

Contactadres: Gebroeders De Smetstraat 1, B-9000 Gent

Tel: +32 (0)9/265.87.13

Vragen via info@groenlichtvlaanderen.be

Structurele partners in 2023

 • Ventilair Group
 • Vasco Group nv
 • Zehnder Group Belgium
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Itho Daalderop Belgium
 • DUCO
 • Remeha nv
 • Reynaers Aluminium
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Nathan Systems nv
 • Viessmann Belgium BV
 • Daikin
 • Thercon
 • Panasonic France
 • Renson
 • Group Casier
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Enertech Belgium
 • Vaillant Group Belgium NV