Is OVEDPlus iets voor jou?

Is OVEDplus iets voor jou?

Werk je als EPB-verslaggever of EPC-deskundige en en vraag je je af hoe collega’s bepaalde zaken aanpakken? Worstel je al eens met een complex dossier en wil je een tweede mening of oplossing? Heb je een vraag over de software? Wil je mee zijn met de nieuwste regelgeving?  Ben je open-minded en wil je je ervaringen delen? Dan pas jij perfect in onze interactieve lerende netwerken van OVEDplus! Samen met een 20-tal collega's verbreed je je kennis en zoek je praktijkgerichte oplossingen. 

  

In onze interactieve maandelijkse werkgroepen combineren we dagelijkse praktijkcases met al je verplichte of vrije vorming voor VEKA in één all-in-jaarpakket!

  

De deelnemers van onze vorige en vorige lerende netwerken vinden de interactie, kennisdeling en tweede mening van een collega de grootste meerwaarde die ze nergens anders vinden!

  

De inhoud van je traject bepaal je zelf

De exacte invulling van het traject bepaal je zelf met je groep tijdens de startsessie. Na je inschrijving krijg je de mogelijkheid je voorkeuren en eigen suggesties doorgeven.

  

Omdat jullie zich steeds meer gaan specialiseren, hebben we ook de focus van onze OVEDplus trajecten gedifferentieerd.

We focussen daarom in 2023 op een specifieke niche van EPC of EPB:

 • Voor de EPB groepen wordt dat typisch een mix van EPW en (kleinere) EPN-onderwerpen.
 • NIEUW: In de nieuwe groep EPN focussen we alleen op grote EPN-projecten (eventueel ook grote residentiële projecten).
 • Voor EPC type A komen zowel EPC+, kNR als GD cases aan bod, in combinatie met technische opleidingen en vaardigheden om je renovatieadvies nog beter uit te bouwen.
 • NIEUW: In de nieuwe groep EPC type D helpen we elkaar om het protocol EPC NR in de praktijk toe te passen. De ideale ondersteuning bij je eerste EPC NR opdrachten dus!

 

Uiteraard spelen we flexibel in op actuele thema’s en nieuwe wetgeving en denken we na over hoe we als adviseur kunnen bijdragen aan de langetermijndoelstellingen en de bijhorende renovatieuitdagingen.

   

Wat komt zoal aan bod?

 • Vaste Q&A-rubriek: Vragen en antwoorden van VEKA delen. Ook tussen de sessies door kan je vragen stellen aan collega's via ons Q&A-platform.
 • Ervaringen delen: hoe pakken collega’s het aan? Vraag een 2e mening over een complex dossier.
 • Thematische kennis toepassen over reële praktijkcases, om zo de rekenmethodiek nog beter te begrijpen en je advies te onderbouwen
 • Efficiënter werken: bv. staving, opmeet-, SketchUp- en andere nuttige tools en organisatietips delen…
 • Technische productkennis: technische voordracht van onze partners of een werf/plaatsbezoek
 • Huidige knelpunten uit de regelgeving aan VEKA signaleren en verbetervoorstellen voor de toekomst
 • Input geven voor toekomstige regelgeving (bv. renovatiepaden 2050, EPC NR, gebouwenpas, EPB-vereenvoudiging…) en nadenken over je rol als renovatieadviseur
 • Netwerking

  

Kan ik als nieuwe deelnemer wel mee met de rest?

Onze OVEDplus-groepen komen nu al enkele jaren bij elkaar. Er is dus reeds veel kennis en ervaring in de groepen aanwezig. Maar dat vormt zeker geen obstakel voor nieuwe deelnemers. Integendeel! Je wordt goed begeleid door zowel de coördinator van OVED, je persoonlijke buddy en/of de peter van je groep.

  

Aantal lesuren 

Het OVEDplus-traject bestaat uit een twintigtal lesuren in totaal. 

 

 • In 2023 dient elke EPB-verslaggever 6u vorming met vrije inhoud te volgen. Deze 6 uur zitten sowieso vervat in het OVEDplus EPB-traject (bij beide: focus EPW of EPN). 
 • Elke EPC-deskundige (type A) dient in 2023ook 6u vorming met vrije inhoud te voldoen. Deze 6 uur zitten vervat in het OVEDplus EPC type A-traject. 
 • Opgelet: voor EPC type D zijn er in 2023 nog geen vormingsuren te volgen, maar wel een meerwaarde om vlot te starten in je nieuwe rol!

 

OVED en 2Mpact zijn als opleidingsinstelling erkend door VEKA voor permanente vorming en door de Orde van de Architecten voor vormingspunten voor architecten. 

 • De lesuren kunnen tot nader order niet meer in rekening gebracht worden bij de Orde van Architecten, vermits ze hun vormingssysteem aan het evalueren zijn.

  

Regio/Locatie en data

Alle groepen starten op in januari 2023. We bieden voor elke groep een mix van fysieke en online meetings. De exacte locaties van de fysieke meetings zullen nog vastgelegd worden. De lesdata verschillen per regio. We organiseren in totaal 9 groepen:

    

4 met focus op EPB - EPW en kleine EPN (regionaal):

OVEDplus EPB Antwerpen & Vlaams-Brabant

OVEDplus EPB Limburg

OVEDplus EPB Oost-Vlaanderen

OVEDplus EPB West-Vlaanderen

 

3 met focus op EPC type A en renovatieadvies (regionaal): 

OVEDplus EPC type A Limburg

OVEDplus EPC type A Antwerpen & Vlaams Brabant

OVEDplus EPC type A Oost- & West-Vlaanderen

 

2 met focus op niet-residentiële gebouwen (één in Vlaanderen): 

OVEDplus EPC type D Vlaanderen

OVEDplus Grote EPN Vlaanderen 

 

Kostprijs

De kostprijs voor een all-in pakket 2022 met een 20-tal vormingsuren bedraagt:

  

 • EPB-traject (EPW of EPN): 950 euro (excl. BTW) voor leden - 1900 euro (excl. BTW) voor niet-leden.
 • EPC type A-traject: 800 euro (excl. BTW) voor leden - 1600 euro (excl. BTW) voor niet-leden.
 • EPC type D-traject: 900 euro (excl. BTW) voor leden - 1800 euro (excl. BTW) voor niet-leden.

 

Het gebruik van de KMO-portefeuille subsidie is mogelijk.

   

Inschrijven voor OVEDplus 2023?

Ben je overtuigd dat deze interactieve leervorm voor jou ook een meerwaarde kan bieden?

Reserveer nu je plaats voor één van onze 9 netwerken via dit overzicht van alle groepen (4 EPB (EPW), 1 grote EPN en 3 EPC type A en 1 EPC type D).