Itho Daalderop

Over Itho Daalderop

17/04/2024 - Natuurlijke warmte, Stijlvol geleverd door Amber

25/08/2023 - Back to School!

29/06/2023 - Hou de zomer cool!

02/09/2022 - Geen gas meer, maar wat dan wel?

22/02/2022 - Lucht/water warmtepomp zonder buitenunit van Itho Daalderop!

01/10/2021 - Duurzaam verwarmen en koelen dankzijde onmetelijke kracht van de natuur

19/03/2020 - Betaalbare binnenklimaatoplossing voor (B)EN-woning en -appartement

Over Itho Daalderop

Contactgegevens voor EPB/EPC-vragen

 

Natuurlijke warmte, Stijlvol geleverd door Amber

Amber render_lowresOnze nieuwste lucht-/water-warmtepomp 'Amber' is een esthetisch vormgegeven monoblock dat op geen enkel uitbouw of terras misstaat. Of het nu gaat om een nieuwbouwproject of een slimme renovatie, Amber maximaliseert comfort, zonder dat er kostbare binnenruimte verloren gaat.

 

 • Monoblock warmtepomp met alleen buitendeel (+ regelmodule binnen) 
 • Ontwikkeld voor de iets grotere woningen 
 • Gemakkelijk te installeren 
 • Verkrijgbaar in drie vermogens (6,5kW, 9,5kW en 12kW)  
 • Milieuvriendelijk koudemiddel (R290)/ geen F-gas certificering benodigd. 
 • All-electric (ready): verwarmen, koelen en sanitair warm water 
 • Hoge aanvoertemperatuur tot wel 70°C mogelijk 
 • Combineerbaar met hoogwaardige voorraadvaten (staand, liggend en hangend)   
 • Fluisterstille werking  

Lees hier meer

 

Terug naar overzicht

25/08/2023 - Back to School!

316255746_686134549629046_1207369908736433007_n

De zomerse dagen maken plaats voor een nieuw schoolseizoen, en bij ons Experience Center zijn we er helemaal klaar voor!

 

Ontdek onze boeiende en inspirerende opleidingen om je know how en vaardigheden als installateur, ingenieur of EPB-verslaggever te optimaliseren. Voor degenen die hun agenda’s willen plannen, hebben we onze gloednieuwe opleidingskalender beschikbaar op onze website.

 

Bereid je voor om te leren, te groeien en te inspireren dit ‘back to school’ seizoen.

 

Terug naar overzicht

 

29/06/2023 - Hou de zomer cool!

H1_WPUnweVaten_150Lvat (1)

De buitentemperaturen bereiken alweer ongeziene hoogtes. In zo'n periodes lijkt een airconditioning een ideale oplossing. Nochtans is een geothermische warmtepomp zowel ecologisch gezien als qua EPB een meer geschikte oplossing. De geothermische warmtepomp stuurt de warmte terug de bodem in. Zo blijft de bodem in evenwicht en wordt hij niet uitgeput, waardoor je warmtepomp jarenlang optimaal functioneert. Het huis krijgt een temperatuur waar het aangenaam toeven is. De warmtepomp koelt passief, waardoor ook je energierekening niet afziet en de pomp een zeer mooie COP bereikt.

 

Alles over koelen met geothermische warmtepompen vind je op onze website.

 

Meer weten over de COP en de EPB van onze warmtepompen?

Contact Olivier Van Vooren o.v.vooren@ithodaalderop.be of +32 484 60 08 01

 

Terug naar overzicht

 

02/09/2022 - Geen gas meer, maar wat dan wel?

Itho WPU_grassland_BackgroundAardgas mag dan een natuurlijk product zijn, het verbranden ervan is dat helemaal niet. Om over de gasprijs nog maar te zwijgen. Maar de natuur biedt ons wel alternatieven, zero impact alternatieven. De buitenlucht of de aardbodem laten zich via vernuftige warmtepompen omvormen tot de meest milieuvriendelijke en efficiëntste manieren om onze woningen te verwarmen én te koelen! Itho Daalderop is al meer dan 20 jaar bezig met verfijnen van haar warmtepomptechnologie. We geloven dan ook rotsvast in onze kwaliteit, daarom geven we tot 25 jaar omniumgarantie op onze warmtepompen. Wie doet ons dat na?

  

Terug naar overzicht

 

22/02/2022 - Lucht/water warmtepomp zonder buitenunit van Itho Daalderop!

Itho Vincent-Skyline_NL_v2Itho Daalderop innoveert dit jaar met een echte game changer op warmtepomp vlak en lanceert Vincent.  Een unieke lucht/water warmtepomp ZONDER buitenunit!

 

Zowel all-electric als hybride inzetbaar, ideaal voor nieuwbouw én renovatie. Het perfecte middel om de doelstellingen van het renovatiepact te behalen en alle Vlaamse woningen energiezuinig te maken tegen 2050!

   

  

Terug naar overzicht 

 

01/10/2021 - Duurzaam verwarmen en koelen dankzijde onmetelijke kracht van de natuur

De verwarming van morgen? Dat zijn onze warmtepompen! Duurzaam, energiezuinig en in alle comfort verwarmen, koelen en douchen, daarvoor kies je een Itho Daalderop warmtepomp.

We hebben een geschikte warmtepomp voor elk project.

Itho Daalderop Banner Nieuwsbrief sept 2020.jpg

Ontdek er alles over op onze website.  

 

Terug naar overzicht

 

19/03/2020 - Betaalbare binnenklimaatoplossing voor (B)EN-woning en -appartement

U behaalt met gemak de beste EPB-score voor uw klant met de WPU warmtepomp en het Apure Vent Duo ventilatietoestel van Itho Daalderop. Dat bleek bij simulaties tijdens een recente OVED-workshop, waar verschillende oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie vergeleken werden.

De WPU is een geothermische warmtepomp voor verwarming, koeling en warm water. Geregeld via de Spider thermostaat en app maakt de WPU maximaal gebruik van zelf opgewekte stroom. Uw klant moet de komst van het autoconsumptietarief dus niet vrezen, integendeel!

Het energiezuinige Apure Vent Duo balansventilatietoestel met warmterecuperatie past perfect boven de warmtepomp. Samen bieden de toestellen dus alle nodige technieken op een beperkte oppervlakte. Ideaal voor woningen met een kleine technische ruimte en appartementen zonder collectieve technieken.

Het slimme Spider klimaatsysteem stuurt beide toestellen op basis van een continue monitoring van de temperatuur en luchtkwaliteit. De Spider communiceert met de digitale meter en andere elektrische apparaten. Zo stemt hij alle stroomverbruikers en -opwekkers in de all-electric woning op elkaar af.

Dankzij deze intelligente HVAC-installatie heerst er altijd een comfortabel en gezond binnenklimaat in de (bijna) energieneutrale woning, met een lage investering en een minimale energiefactuur.

Wil je als EPB-specialist meer weten over deze oplossing? Neem dan contact met ons op!

Over Itho Daalderop

ID Globe.pngItho Daalderop staat voor innovatieve producten en systemen, die een bijdragen leveren aan een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Samen zorgen onze producten voor totaalsystemen die energieneutraal wonen – volgens de ambitieuze klimaateisen van morgen – vandaag al mogelijk maken. We streven er naar om mensen aangenamer én duurzamer te laten wonen, werken en leven – met een innovatie assortiment systemen dat bestaat uit verwarmings-, warm water-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen.

De combinatie van een comfortabel, gezond, duurzaam en betaalbaar binnenklimaat met een lager – of zelfs geen – energieverbruik is onze focus, onze uitdaging. Dit alles komt samen in onze slogan: Climate for life.

Betaalbare energie-efficiënte totaalconcepten met vooruitstrevende verwarmings-en ventilatietechnologie zijn wat ons betreft dé basis voor een duurzamer Belgisch woningbestand. Met bewezen bouwstenen als warmtepompen voor verwarming, koeling en warm water en vraaggestuurde D-ventilatie, stellen wij voor elke woning de juiste, op maat gemaakte totaaloplossing samen.

 

 

Terug naar overzicht

 

Contact

Neem contact op met Christophe Debrabander voor al je vragen met betrekking tot EPB en EPC:
c.debrabander@ithodaalderop.be

Tel: +32 479 66 76 40

www.ithodaalderop.be

Logo.png

Structurele partners

 • Thercon
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Panasonic France
 • VERO DUCO
 • Group Casier
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Ventilair Group
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Nathan Systems nv
 • Renson NV
 • Vasco Group nv
 • Viessmann Belgium BV
 • Itho Daalderop Belgium
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Daikin