Over Bijkomende ledenvergadering en Online maandelijkse beleidsupdate voor leden: EPB-staving, dimensionering en andere nieuwigheden

Bijkomende ledenvergadering en Online maandelijkse beleidsupdate voor leden: EPB-staving, dimensionering en andere nieuwigheden

12.45-13.00 Bijkomende Algemene ledenvergadering

Onze jaarlijkse ledenvergadering (deel 2) vond plaats in juni op ons congres in Grimbergen. Ondanks jullie massale opkomst, behaalden we niet het vereiste aantal aanwezigen voor agendapunt 4, de statutenwijziging n.a.v. de nieuwe vzw-regelgeving.

 

Voor dit agendapunt organiseren we dus een korte bijkomende online zitting, online via zoom, voorafgaand aan onze maandelijkse beleidsupdate.  Als effectief lid mag je je stem uitbrengen. Partners kunnen wel meeluisteren, niet stemmen.

 

De voorbereidende documenten, alsook de presentatie van de AV op 15/06 (zoals neergelegd bij de rechtbank) vind je na aanmelding op de materiaalpagina. 

  

13.00-14.00 Beleidsupdate

Aansluitend zal Jorn een kort overzicht geven over de nieuwe regelgeving (Verzamelbesluit IX en wat nog volgt in Verzamelbesluit X), de onderhandelde voorwaarden voor conforme warmteverliesberekeningen, hoe om te gaan met wachtleidingen en onverwarmde slaapkamers, het verbod op gasaansluiting vanaf 2025, de impact van de geplande Europese EPBD-wijzigingen voor Vlaanderen, lopende en geplande EPB-studies, de nieuwe EPB-formulieren en andere weetjes op vlak van EPC of EPB. 

  

We luisteren naar jullie knelpunten voor VEKA, maar ook Agoria en ATTB rond verwarming in EPB.

  

Daarnaast geeft Eline D'hooge ook een korte stand van zaken over de recente strengere controles en examen voor energiedeskundigen van Minister Demir en onze reactie daarop. We luisteren ook naar jullie voorstellen hoe VEKA de kwaliteitsbewaking best kan organiseren. Met ons bestuur en de EPC-peters bespreken we dit volgende week ter voorbereiding van het overleg met VEKA eind september.

     

Kom jij ook graag luisteren? Schrijf je dan meteen in (enkel voor leden, gratis). Na aanmelding ontvang je meteen de link voor de Zoommeeting!

     

Suggesties voor volgende beleidsupdates zijn altijd welkom! Stuur ze naar info@oved.be.

  

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
OVED-lid Gratis

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084