Wist je dat… bij sloop en heropbouw de energiepremies van Fluvius verdubbeld worden?

21 februari 2020 om 14:48

Als een nieuwe woning of wooneenheid met bouwaanvragen t.e.m. 2016 het gevolg is van een volledige afbraak en heropbouw van één of meerdere bestaande woningen of wooneenheden, worden de E-peilpremies van distributienetbeheerder Fluvius verdubbeld.

Dit staat echter niet altijd duidelijk op het EPC Bouw of het EPB-verslag en is niet altijd uit facturen af te leiden. Je kan dit als EPB-verslaggever dus best duidelijk en correct op het EPB vermelden, zodat je klant de premies niet misloopt.

 

Voor welke bouwaanvragen geldig?

De premie wordt toegekend voor nieuwbouw woningen en wooneenheden (bv. appartementen) in het Vlaamse Gewest, die aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius, na volledige afbraak en heropbouw.

 

Bouwaanvragen vanaf 01/01/2017 komen niet meer in aanmerking voor de energiepremies in verband met de energieprestatieregelgeving en de EPB-procedure.

 

Tip voor je EPB-klant: Voeg volgende documenten bij de premieaanvraag:

  • het ondertekend energieprestatiecertificaat ‘bouw’
  • de ondertekende EPB-aangifte
  • Een bewijs van 'herbouw' (nieuwbouw na sloop) indien dit niet vermeld wordt op het energieprestatiecertificaat op de EPB-aangifte, als dat van toepassing is.

 

Tip voor jou als verslaggever:

  • Bij heropbouw na sloop is het ook niet altijd duidelijk aan de hand van facturen, daar afhankelijk van het beleid van het lokaal bestuur 6% of 21% BTW op de facturen aangerekend is.
  • Ook bij IER is het niet altijd duidelijk terug te vinden op het EPB-verslag en/of bijhorende EPC of het gaat om nieuwbouw of IER.

 

Tags:

Structurele partners in 2020We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.
Logo.png Logo Nathan.pnglogo_fluvius.png
Logo.png Group Casier Logo2.jpg