Mag je je EPC- of EPB-activiteiten blijven verder zetten sinds de verstrengde coronamaatregelen vanaf 3/11?

6 november 2020 om 09:48

JA! VEA bevestigde dat via haar nieuwsbrieven: EPC (18/11) en EPB, luchtdichtheid en ventilatie (25/11) zijn wettelijk toegestaan. FOD economie en gezondheid bevestigden dit (later) ook aan OVED. Lees hier meer.

(recentste update 12/2/2021)

  

Corona-update: EPC en EPB plaatsbezoeken toegestaan

FOD economie bevestigde OVED officieus op 10/11 ll. al dat EPC- en EPB-plaatsbezoeken onder wettelijke verplichtingen vallen en dus nog steeds kunnen doorgaan sinds de verstrenging vanaf november. Uiteraard mits de nodige veiligheidsvoorschriften! 

Leden kregen daarvan op 10/11 al een persoonlijk berichtje en lezen hier meer info met hun login. 

Intussen bevestigde VEA dit ook schriftelijk in hun nieuwsflash dat EPC en EPB plaatsbezoeken, luchtdichtheidsmetingen en ventilatieverslaggeving toegestaan zijn. Er is wel uitstel mogelijk in deze tweede noodperiode (voor EPB tot 27/2/2021), voor EPC liep dit nog tot 17/1/2021.

 

Hou zeker de website van FOD economie met toegelaten activiteiten en de FAQ's op de officiële coronawebsite in de gaten. Ze wijzigen doorlopend.

 

Kan je advies of financiële steun gebruiken? Eén adres voor het recentste overzicht: de VLAIO-website.

 

Veel goed moed en zorg goed voor jezelf en anderen in deze moeilijke periode!

   

Wat met andere vergelijkbare sectoren?

Op de officiële website onder FAQ staat:

  • Immokantoren mogen geen plaatsbezoeken door particulieren meer toelaten i.k.v. verkoop en verhuur, tenzij wanneer de kopers of huurders zich als enige in het gebouw bevinden (later toegevoegd). Sinds begin februari 2021 is opnieuw toegestaan dat makelaars en kopers of huurders samen het gebouw bezoeken.
  • De bouwsector mag open blijven, mits de veiligheidsmaatregelen te respecteren.
  • Architecten en veiligheidscoördinatoren mogen nog werfbezoeken doen om de voortgang en veiligheid van de werf te garanderen. 

  

20201103_Printscreen_website_welke_bedrijven_zijn _essentieel.png

Tags:

Structurele partners in 2021

We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.

Zehnder Ventilair Vasco Marmox Thermoblock Remeha Isover Thercon Groen Licht Vlaanderen Itho Daalderop Renson Reynaers Aluminium Nathan CTC Atlantic Daikin Viessmann Fakro Panasonic Europe Vaillant Group Casier