Wist je dat... een warmtepomp steeds interessanter wordt t.o.v. een gascondensatieketel?

5 mei 2022 om 16:38

Volgens de huidige energieprijzen ligt de gasprijs nog steeds 3 keer lager dan die van elektriciteit. Zes maand geleden was dat nog een factor 5 lager.

Door tal van recent gewijzigde factoren, zoals de gewijzigde prijsverhouding voor gas en elektriciteit, maar ook door de hoge premies voor warmtepompen, de hogere zelfconsumptie van eigen opgewekte PV-stroom na de afschaffing van de terugdraaiende teller, een dure gasaansluiting, het verbod op de vervanging van stookolieketels vanaf 2022, de toekomstige renovatieverplichtingen tegen 2050..., worden warmtepompen financieel alsmaar interessanter ten opzichte van gascondensatieketels. Ook bij renovaties.

  

Naast het financiële plaatje moet men voor elke renovatie alle technische en praktische randvoorwaarden grondig evalueren. Een goed geïsoleerde schil en juiste dimensionering op basis van de warmteverliezen zijn cruciaal om achteraf geen onaangenaam hoge elektriciteitsfactuur voorgeschoteld te krijgen. Dat nuanceerde expert technieken Jente Smismans van Vaillant tijdens OVEDplus EPB.

Structurele partners in 2022

 • Panasonic France
 • Vaillant NV
 • DUCO
 • Renson
 • Nathan Systems nv
 • Zehnder Group Belgium
 • Thercon
 • Group Casier
 • Ventilair Group
 • Daikin
 • Itho Daalderop Belgium
 • Reynaers Aluminium
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Enertech Belgium
 • Vasco Group nv
 • Isover
 • Viessmann Belgium BV
 • Albintra
 • Remeha nv
 • Groen Licht Vlaanderen