EPBD-herziening in laatste rechte lijn naar goedkeuring

2 februari 2024 om 13:00

Op 25/01 ging Eline D'hooge luisteren naar een voordacht van Marijke Demeulenaer van VEKA, onze Belgische piloot die de EPBD-herziening opvolgt in kader van het Europees voorzitterschap.

 

 

Monitoring_VEKA_opkoersnaarlabelAtegen2050

Ze vertelde wat er op ons afkomt en hoe we in Vlaanderen eigenlijk al een heel eind voldoen (PV-verplichting voor grootverbruikers, uitfasering fossiele brandstoffen...) en op sommige vlakken zelfs koploper zijn (renovatieverplichtingen met minimale labels).

 

Toch zal het VEKA haar beleid hier en daar nog wat moeten verfijnen om aan de Europese richtlijn te voldoen (zoals bv. het herschalen van de EPC-klasses naar 15% slechtst presterende gebouwen, EPC en EPB afstemmen op Zero Emission (niet Energy) Building definitie...).

 

 

❗De definitieve beslissing volgt pas dit voorjaar en de concrete uitwerking moet tegen midden 2026 gebeuren. Eens beslist, zullen we onze leden hierover uitgebreid informeren. Hier vind je alvast een kort verslag en overzicht (met je ledenlogin).

 

 

 

 

 

Tags:

Structurele partners

 • Renson NV
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Group Casier
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Viessmann Belgium BV
 • VERO DUCO
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Ventilair Group
 • Thercon
 • Itho Daalderop Belgium
 • Nathan Systems nv
 • Panasonic France
 • Vasco Group nv
 • Daikin
 • Groen Licht Vlaanderen