EPBD-herziening in laatste rechte lijn naar goedkeuring

2 februari 2024 om 13:00

Op 25/01 ging Eline D'hooge luisteren naar een voordacht van Marijke Demeulenaer van VEKA, onze Belgische piloot die de EPBD-herziening opvolgt in kader van het Europees voorzitterschap.

 

 

Monitoring_VEKA_opkoersnaarlabelAtegen2050

Ze vertelde wat er op ons afkomt en hoe we in Vlaanderen eigenlijk al een heel eind voldoen (PV-verplichting voor grootverbruikers, uitfasering fossiele brandstoffen...) en op sommige vlakken zelfs koploper zijn (renovatieverplichtingen met minimale labels).

 

Toch zal het VEKA haar beleid hier en daar nog wat moeten verfijnen om aan de Europese richtlijn te voldoen (zoals bv. het herschalen van de EPC-klasses naar 15% slechtst presterende gebouwen, EPC en EPB afstemmen op Zero Emission (niet Energy) Building definitie...).

 

 

❗De definitieve beslissing volgt pas dit voorjaar en de concrete uitwerking moet tegen midden 2026 gebeuren. Eens beslist, zullen we onze leden hierover uitgebreid informeren. Hier vind je alvast een kort verslag en overzicht (met je ledenlogin).

 

 

 

 

 

Tags:

Structurele partners

 • Ventilair Group
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Vasco Group nv
 • Itho Daalderop Belgium
 • Group Casier
 • Panasonic France
 • Renson NV
 • VERO DUCO
 • Viessmann Belgium BV
 • Nathan Systems nv
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Daikin
 • Thercon
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Groen Licht Vlaanderen