Wist je dat… er een minimaal EPC label komt voor alle woningen vanaf 2030?

2 april 2024 om 12:00

Dakisolatie 

De minimale dakisolatienorm en de dubbelglasnorm maken al een tijdje deel uit van het woningkwaliteitsbeleid via de Vlaamse wooncode. Vanaf 01/01/2030 komt er ook een minimale EPC-norm voor alle bestaande woningen, die geleidelijk aan verstrengt naar label C tegen 2040. Voor rijhuizen en appartementen is de norm strenger dan voor open en halfopen woningen.

 

 

 

  

 

Het niet voldoen leidt tot een ‘ongeschikt’ verklaring voor verhuur. De norm is ook van toepassing voor zogenaamde ‘zittende’ eigenaars, maar daarvoor dient nog een opvolgsysteem uitgewerkt te worden.

 

Bekijk de tijdlijn hier

 

 

 

Tags:

Structurele partners

 • Itho Daalderop Belgium
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Group Casier
 • Viessmann Belgium BV
 • Thercon
 • Daikin
 • Vasco Group nv
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Renson NV
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Bosch Thermotechnology NV
 • VERO DUCO
 • Nathan Systems nv
 • Ventilair Group
 • Panasonic France