Marmox Thermoblock - Fakro

Marmox Thermoblock

Marmox THERMOBLOCK - Dé oplossing voor koudebruggen

Over Marmox Thermoblock

 

Fakro

  

Marmox THERMOBLOCK - Dé oplossing voor koudebruggen

ALbintra Foto_artikel_nieuwsbrief_MTMarmox THERMOBLOCK is een gepatenteerde isolerende bouwblok en bestaat uit een isolerend deel, waarvan de boven- en onderzijde bekleed is met een 2 mm dikke (nano)polymeercementmortel die gewapend is met een dubbel glasvezelnet.

Door de combinatie van uitstekende thermische prestaties, een buitengewone druksterkte alsook waterresistentie biedt MT de ideale oplossing om koudebruggen aan de voet van de muur tegen te gaan.

Bovendien ontving het in 2018 een ATG.

Terug naar het overzicht    

       

Over Marmox Thermoblock 

Marmox THERMOBLOCK is een gepatenteerde isolerende bouwblok, bestaande uit een isolerend deel, waarvan de boven- en onderzijde bekleed is met een 1,5 of 3 mm dikke (nano)polymeercementmortel, gewapend met een enkel of dubbel glasvezelnet.

Het isolerend deel zelf bestaat uit XPS met daarin op regelmatige afstanden dragende cilinders uit (nano)polymeerbeton (NPC). Deze cilinders zijn onlosmakelijk met de boven- en onderlaag verbonden.  Er bestaat ook een versie met PIR als isolerend deel.

Deze isolerende delen hebben een uitzonderlijke druksterkte (10 N/mm²) en R-waarde (tot 2 m²K/W), en zijn waterdicht, licht van gewicht en makkelijk verwerkbaar.

Het assortiment Marmox THERMOBLOCK is o.a. bij uitstek geschikt om warmteverliezen aan de muurvoet van een gevel te vermijden en is dus de ideale oplossing voor deze bouwknoop.

 

Contact en meer info

Voor al je EPB- of EPC-vragen, surf naar www.marmoxthermoblock.be of contacteer Thierry Raets voor meer info.

Tel: 03/470 12 58

Albintra – Bistweg 80, 2520 Broechem

 

  

Fakro  

Energiezuinige dakvensters

Fakro FTT Thermo 2015.07 2 (www) FAKRO biedt een breed assortiment aan energiezuinige dakvensters. Zo kan de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld zelfs zijn standaard dakvensters van een superenergiebesparende drie-lagige beglazing P5 voorzien. Voor een nog hoger rendement, biedt FAKRO de vier-lagige beglazing U8 VSG voor passiefbouw aan.  In combinatie met het superisolerend Thermo-gootstuk bereikt het speciale FTT U8 VSG zo een uitzonderlijke Uw-waarde van 0,58 W/m²K.

Lees meer op de website

Terug naar het overzicht

  

Warmste dakvensters op de markt (mei 2019)

FAKRO, de tweede grootste producent van dakvensters ter wereld en belangrijkste fabrikant van platdakvensters, biedt ook passiefdakvensters aan. Zo heeft het FTT U8 VSG (Thermo) dakraam, in combinatie met het superisolerend Thermo-gootstuk, een uitzonderlijke Uw-waarde van 0,58 W/m²K en dit met één beglazingspakket.

Nieuw!
Dit dakvenster is nu ook beschikbaar in uitzet-tuimelversie FPT preSelect MAX en FPT/U preSelect MAX (enkel U6 beglazing) & in Z-Wave uitvoering!

Meer info vind je hier

Terug naar het overzicht

Blik terug op de FAKRO ontdekkingsdag van 15 februari 2019

Op 15 februari 2019 organiseerde FAKRO® een Ontdekkingsdag, exclusief voor EPB’ers en dakdekkers. Tijdens dit uniek event kan u o.a. de passieve (plat)dakvensters en zoldertrappen van FAKRO® ontdekken. Verder werden er interessante demo’s gegeven:

 • Isoproc gaf een demo over het winddicht afwerken van een dak met Celit en pro clima
 • FAKRO gaf een demo waarbij je de voordelen van de superisolerende gootstukken Thermo en Isorama kon ontdekken

Een geslaagd event!

Terug naar het overzicht

 

Over FAKRO

Fakro dakramenFAKRO is de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld en sinds jaren ook één van de belangrijkste fabrikanten van platdakvensters alsook absolute marktleider in het fabriceren van zoldertrappen.

Bij FAKRO is het verhogen van het comfort in ruimtes onder het dak de absolute prioriteit: vandaar dat bijvoorbeeld de handgreep van de dakvensters zich steeds onderaan de vleugel bevindt. Praktisch, ook voor kleinere personen of als het wat hoger geplaatst is, waardoor er meer licht kan binnenkomen.
Verder is de firma uitgegroeid tot dé specialist van passief-oplossingen, zowel voor dakvensters als voor platdakvensters en zoldertrappen. Zo biedt FAKRO met zijn FTT U8 (VSG), o.a. voorzien van 4-lagige beglazing, het warmste dakvenster op de markt met één beglazingspakket (Uw = 0,58 W/m²K).
   

Als pionier in de platdakvensters heeft FAKRO een uitgebreid assortiment aan platdakvensters dat niet enkel op vlak van design maar ook op vlak van isolatie- en akoestische waarden hoog scoort. Denk maar aan het D_F DU8 platdakvenster, o.a. voorzien van 4-lagige beglazing, dat een Uw heeft van 0,76 W/m²K.

Terug naar het overzicht

 

Contact en meer info

Voor al je EPB- of EPC-vragen, surf naar www.fakro.be of contacteer Thierry Raets voor meer info.

Tel: 03/470 12 58

Albintra – Bistweg 80, 2520 Broechem

Terug naar het overzicht

Structurele partners

 • Ventilair Group
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Nathan Systems nv
 • Panasonic France
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Vasco Group nv
 • VERO DUCO
 • Viessmann Belgium BV
 • Group Casier
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Thercon
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Renson NV
 • Daikin
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Itho Daalderop Belgium