Panasonic Europe

Over Panasonic Europe

Panasonic Aquarea lucht-waterwarmtepompen: groene energie efficiëntie in een mooi design.  

Aquarea L generatie op R290 (propaan)

Panasonic introduceert de baanbrekende Aquarea K- en L-generatie lucht-water warmtepompen

Trainingscentrum Panasonic Heating & Cooling Solutions

Panasonic: verificatie van remmend effect van nanoe™ X-technologie met de voordelen van hydroxylradicalen op nieuw coronavirus (SARS-CoV-2)

Lucht/Water warmtepompen Aquarea

Over Panasonic Europe

Panasonic Aquarea lucht-waterwarmtepompen: groene energie efficiëntie in een mooi design.  

shutterstock_1938194122-ext-AQ-L-23

 

 

De Panasonic Aquarea reeks staat garant voor een efficiënte werking met een laag energieverbruik voor verwarming, koeling en sanitair warmwaterproductie. De nieuwste L- en M-serie werken met R290 als natuurlijk koelmiddel, waardoor de impact op het milieu enorm beperkt wordt, zonder in te boeten op prestaties. En dat allemaal in een mooi jasje dat harmonieus in het in- en exterieur van de woning opgaat!

 

Bekijk alle specificaties op onze website.

 

 

 

Terug naar overzicht

 

Aquarea L generatie op R290 (propaan)

Foto Aquarea L generatie

Maak kennis met de nieuwe Panasonic Aquarea L Serie lucht-waterwarmtepompen.

 

De Aquarea L Serie is ontwikkeld met het toonaangevende natuurlijke koudemiddel R290. De perfecte oplossing voor renovaties waarbij een hoge watertemperatuur nodig is, of voor woningen waar een geavanceerde warmtepomp met natuurlijke koudemiddel gewenst is.

 

Terug naar overzicht

 

Panasonic introduceert de baanbrekende Aquarea K- en L-generatie lucht-water warmtepompen

Panasonic - Aquarea 2De K-generatie maakt gebruik van het koudemiddel R32, waardoor het een uitstekende oplossing is voor nieuwe woningen. Ondertussen gebruikt de L-generatie het natuurlijke koudemiddel R290, dat een GWP (Global Warming Potential) van slechts 3 heeft. De opnieuw ontworpen constructie van de buitenunits van beide generaties zorgt voor een hoog veiligheidsniveau, aangezien de unit hermetisch is afgesloten voor een gemakkelijke en flexibele installatie. Verder behoudt de K-generatie een koudemiddelverbinding tussen de buitenunit en de binnenunit, terwijl de L-generatie een hydraulische verbinding heeft.

  
De nieuwe Aquarea L-serie is ontworpen om de eigenschappen van het R290-koudemiddel te maximaliseren, waardoor een wateruitlaattemperatuur tot 75 °C mogelijk is, zelfs bij -10 °C buiten. Het is daarom bijzonder geschikt voor renovatie en collectieve toepassingen waar een hoge temperatuur vereist is voor radiatoren.

Bekijk New Generations K and L of Aquarea Air Source Heat Pumps op YouTube

 

Terug naar overzicht

  

Trainingscentrum Panasonic Heating & Cooling Solutions

Panasonic trainingcentrum 1Sinds kort is het nieuwe trainingscentrum van Panasonic Heating & Cooling Solutions geopend op de site van Dok Noord in Gent.

 

Interesse om onze warmtepompen van dichtbij te ontdekken én in werking te zien? Contacteer ons en maak een afspraak om vrijblijvend langs te komen! Graag tot dan! 

 

Terug naar overzicht

 

Panasonic: verificatie van remmend effect van nanoe™ X-technologie met de voordelen van hydroxylradicalen op nieuw coronavirus (SARS-CoV-2)

Panasonic, in samenwerking met de wereldwijde contactonderzoeksorganisatie Texcell, heeft aangekondigd dat Texcell het remmende effect van de nanoe™ X-technologie met de voordelen van hydroxylradicalen op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) heeft geverifieerd.

Nanoe™ X, de originele ionisator om 'vernevelde waterdeeltjes van “nanogrootte” te genereren, is ontwikkeld door Panasonic. Het is een elektrostatische vernevelingstechnologie die onzichtbaar vocht in de lucht verzamelt en er hoogspanning op toepast om “hydroxylradicalen in water” te produceren. De doorslaggevende factor is het bestaan van hydroxylradicalen in nanoe™ X. Hydroxylradicalen worden gekenmerkt door het feit dat ze sterk oxidatief en zeer reactief zijn.

Lees het volledige artikel

 

Terug naar overzicht

 

 

Lucht/Water warmtepompen Aquarea2_WH_AQUAREA_R32_01.jpg

Met de nieuwe Aquarea mono-Bloc is het volledige gamma Aquarea lucht/water warmtepompen van Panasonic heden beschikbaar op R32. Tegelijkertijd wordt de installatietijd van de Aquarea monobloc fors ingekort en vergemakkelijkt door toepassing van de “Combo-tank”. Om het simpel te maken voor de cv-installateur, elektrieker en loodgieter werden alle noodzakelijke componenten geïntegreerd: een ingebouwde inox sanitaire boiler van 230L, een buffertank als evenwichtfles, de circulatiepomp, het driewegventiel etc…

Deze ideale Plug&Play-oplossing is zéér compact in footprint en is met een vertrekwatertemperatuur tot 60°C uitermate geschikt voor de renovatiemarkt en kan dus ook door de niet-koeltechnisch gecertifieerde installateur worden geplaatst.

De Aquarea heeft optimale werkingscondities in combinatie met afgiftesystemen op lage temperatuur (35°C) als vloerverwarming, ventilo-convectoren of overgedimensioneerde radiatoren. Alle Panasonic warmtepompen kunnen ook werken in koeling om het comfort te verhogen bij toepassing van ventilo’s. 

De splitversie als All-in-One met ingebouwde sanitaire boiler alsook de Bi-Bloc met aparte boiler van 200 of 300L waren in 2019 reeds beschikbaar met dit nieuwe milieuvriendelijke koudemiddel met lage GWP (Global Warming Potential). Daarmee is het een uitstekende keuze voor iedereen die om het milieu geeft.

Aquarea J generatie warmtepompen hebben hogere COP-waardes voor verwarmen en sanitair warm water, garanderen betere rendementen en hebben flexibelere leidinglengtes.

Alle ERP-info is beschikbaar.

Ontdek ons gamma op: www.aircon.panasonic.eu en www.panasonicproclub.com

 Terug naar overzicht

 

Over Panasonic Europe

Met meer dan 30 jaar ervaringen en activiteiten in meer dan 120 landen is Panasonic zonder twijfel één van de leiders in de verwarming- en koelingsector.

Panasonic heeft het innovatieve en energiezuinige systeem Aquarea ontworpen om u te helpen genieten van de ideale temperatuur en warmwater in uw woning, zelfs bij extreme buitentemperaturen.

Een Aquarea lucht/water warmtepomp is veel schoner, veiliger, goedkoper en milieuvriendelijker dan alternatieven die werken met gas, olie en andere elektrische systemen.

Ontdek onze innovatieve oplossingen op: https://www.aircon.panasonic.eu/NL_nl/

 

Meer info en contact

Alle info vind je op de website Panasonic Pro club: www.panasonicproclub.com

Uw contact voor alle EPB-gerelateerde vragen:

Steven Behaegels

+32 479 620228

Steven.behaegels@eu.panasonic.com

 

 

                                             22-PANASONIC-H&C

Structurele partners

 • Renson NV
 • Group Casier
 • Itho Daalderop Belgium
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Nathan Systems nv
 • Panasonic France
 • Viessmann Belgium BV
 • Daikin
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • VERO DUCO
 • Vasco Group nv
 • Thercon
 • Ventilair Group