Renson

Over Renson

  

Laagste E-peil met Flux+ Flat

Voorkeurfoto met installateurRenson Flux+ Flat is het enige balansventilatietoestel op de markt dat z’n ventilatieniveau naast vocht- en VOC-, ook afstemt op basis van centrale CO2-detectie. In combinatie met de warmteterugwinning (met een thermisch rendement tot 91%) en het lage vermogen resulteert dat in een energiezuinig, stil en volautomatisch ventilatiesysteem. Flux+ Flat levert je het laagste E-peil op in zijn klasse bij een restdruk van 200 Pa. Meer weten? Kijk op de website van Renson.

 

  

Ventilatieplannen uittekenen? Dien je aanvraag online in en wij klaren de klus

renson'Renson Engineering’ is de service die Renson aanbiedt om klanten te ondersteunen bij het opmaken van een correct en volledig ventilatieconcept. Zo helpen wij je op weg naar ventilatiesystemen die perfect conform de Belgische normen zijn en garant staan voor een gezond binnenklimaat voor de eindklant.

 

Hoe? U bezorgt ons de nodige info en documenten van uw project via het online platform, wij gaan aan de slag om dat uit te werken en na maximaal 10 werkdagen krijgt u een downloadbare file in uw mailbox.

  

Interesse? Log hier met je Renson account in op het online platform: Sign in (b2clogin.com).  Met vragen of opmerkingen kan je hier terecht: renson.engineering@renson.be

  

Renson Sense: CO2-meter en meer  

Pas als het CO2-gehalte in de binnenlucht al te hoog is, word je suf of krijg je hoofdpijn. Om preventief in te grijpen en tijdig te ventileren in huis, in de klas of op kantoor ontwikkelde Renson de Sense, een apparaatje dat constant het CO2-gehalte meet in een lokaal. Kleurcodes geven aan hoe het met de binnenluchtkwaliteit gesteld is en wanneer er actie moet worden ondernomen. De Sense meet overigens ook vocht, geurtjes, geluid (dB), temperatuur en licht. je kan alle parameters in real time volgen via de bijbehorende app op je smartphone.

2_RENSON_Sense_02.jpg

Renson Sense: CO2-meter en meer! Pre-order nu | Renson

 

Doet C+ ventilatie wat het beloofd? Wij testten het in de praktijk

Renson Healthbox 3.0- My Healthy Ventilation App_ system.jpgAls ventilatiespecialist is het belangrijk dat onze producten wetenschappelijk onderbouwd zijn en dat ze ook in échte leefomgevingen worden getest. In samenwerking met de UGent installeerde Renson daarom een Healthbox 3.0 (centraal onderdeel van het C+ systeem) in een gezinswoning in Wortegem-Petegem en monitorde de werking ervan in detail. Het ‘testgezin’ bestond uit 5 personen: 2 volwassenen en 3 schoolgaande kinderen.De resultaten waren opzienbarend.

Meer informatie op onze website

Terug naar overzicht

Voor elk type raam de best passende Renson doekzonwering

sint_eloois_winkel_33174.jpgGrote raampartijen blijven populair. Maar met twee opeenvolgende hete zomers nog vers in het collectieve geheugen – inclusief hittegolven en warmterecords – is het meer dan ooit relevant om stil te staan bij de meest efficiënte zonwering om binnentemperatuur én daglichtinval optimaal onder controle te krijgen. Met een oplossing voor elk type raam: dak-, hoek-, schuifraam of vliesgevel, van nieuwbouw tot na-installatie heeft Renson een absoluut totaalassortiment beschikbaar. Een overzicht met nog meer beeldmateriaal in dit document.

Terug naar overzicht

Renson pakt uit met een nieuw EPB-platform 

Renson pakt uit met een nieuw EPB-platform waar alle nuttige en relevante informatie overzichtelijk gebundeld wordt. Dit vergemakkelijkt en versnelt het opzoekingswerk voor de EPB-verslaggever en andere bouwpartners.

Klik hier door naar het nieuwe EPB-platform

Vlot toegankelijk: geen login nodig, ook op smartphone.

Dit EPB-platform is compatibel voor smartphone zodat ook vanop de werf snel en eenvoudig de nodige opzoekingen kunnen gebeuren. 

Klik hier om te weten hoe je het EPB-platform op jouw smartphone kan plaatsen (handleiding).

Terug naar overzicht

 

Vraaggestuurde ventilatiesystemen nu ook in EPB-databank (25/10/2018)

Net zoals verluchtingen en rendementen van ventilatiesystemen, kunnen nu ook vraaggestuurde ventilatiesystemen opgenomen worden in de EPB-databank.

Vraaggestuurde ventilatiesystemen opgenomen in de EPB-databank geven direct meer zekerheid aan de EPB-verslaggever met betrekking tot de goede werking en vragen minder opzoekingswerk voor wat de staving betreft.

Het Systeem C+ Healthbox 3.0 is als allereerste vraaggestuurd C-systeem opgenomen in de EPB-databank. De vraaggestuurde ventilatiesystemen zijn terug te vinden op tabblad 4-5 van de EPB-productgegevens.

Terug naar overzicht

 

Renson Breeze-functie: Duid 'JA' aan bij by-pass voor vraaggestuurde ventilatie

Wanneer een vraaggestuurd ventilatiesysteem automatisch op het maximaal debiet gaat ventileren bij oververhitting in de woning, wordt dit in de 3G-software aangeduid met ‘by-pass’ voor vraaggestuurde ventilatie.
De vraaggestuurde ventilatiesystemen van Renson beschikken over een automatische deactivering van de vraagsturing en noemen dit de ‘Breeze’.
We merken dat deze ‘Breeze’ niet altijd gevalideerd wordt door de EPB-verslaggever wat de berekende koelbehoefte doet stijgen en bijgevolg ook het E-peil en de oververhittingsindicator.

Om de Breeze correct te valideren in de 3G-software moet ‘ja’ aangevinkt worden achter de vraag, ‘Het systeem heeft een By-pass’.

Meer info vind je op het Renson EPB-platform

Terug naar overzicht

 

Renson opent gloednieuw Concept Home in Waregem (27/9/2018)

Testen, experimenteren en monitoren voor energie-efficiënt, gezond en comfortabel wonen

Waregem, 20/9/2018 – Op een boogscheut van z’n hoofdkantoor aan de E17 opent Renson het Renson Concept Home. Achter de façade van die moderne gezinswoning gaat een heus testcentrum schuil, waar de Waregemse fabrikant van ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ in levensechte omstandigheden kan experimenteren en monitoren. 

Lees hier het volledige persbericht.

Bekijk hier enkele sfeerfoto's: https://we.tl/t-XISWWvI0FM

Bekijk hier het korte videoverslag: https://youtu.be/aIrGKOruId8

Terug naar overzicht

 

Doekzonwering als dynamische mantel voor het huis (mei 2018)

Geautomatiseerde buitenzonwering: comfort gegarandeerd én tot 6 punten S-peilwinst

De zon is een gratis bron van licht en warmte, dus kan je zonlicht maar beter optimaal benutten in huis. Tijdens de koudere maanden bijvoorbeeld: dan ben je gebaat bij grote, zongerichte raampartijen die de zonnewarmte zoveel mogelijk binnenhalen. Want die gratis warmte doet je stookkosten dalen. Tegelijk wil je het in de zomer net aangenaam fris houden in huis en hou je de zon het best tegen nog voor die het glas bereikt. Dynamische (of beweegbare) buitenzonwering laat beide opties open om op elk moment van het jaar energiezuinig, maar vooral ook comfortabel te kunnen wonen, in aangename binnentemperaturen, zonder vervelende reflecties en met behoud van het zicht naar buiten.

Voor nieuwbouw in Vlaanderen wordt vanaf 2018 de ‘schilindicator’ of het S-peil ingevoerd. Dat geeft de kwaliteit van de gebouwschil van een wooneenheid weer. Hoe lager het S-peil, hoe beter die is. Voor bouwaanvragen vanaf 2018 mag het S-peil maximaal S31 zijn. Vanaf 2021 is dit nog maximaal S28. Het S-peil wordt bepaald door de combinatie van de  isolatie van wanden, daken, vloeren en schrijnwerk , de luchtdichtheid van het gebouw en de impact van de zonnewinsten. Wat dat laatste betreft, levert geautomatiseerde buitenzonwering (aangestuurd door een zonnesensor) tot 6 punten S-peilwinst op en scoort het daarmee beter dan bv. zonwerende beglazing. Om nog maar te zwijgen dus van het ongeziene leefcomfort dat het met zich meebrengt.

Terug naar overzicht

 

Renson Healthbox 3.0: geconnecteerde ventilatie-unit voor een feilloze oplevering

Dat de Healthbox 3.0 zichzelf automatisch inregelt is één ding. Maar dat dit geconnecteerd ventilatiesysteem het nu ook heel eenvoudig mogelijk maakt voor de installateur om – via een speciaal voor hem ontwikkelde app – de ingestelde debieten na te meten, waar nodig bij te stellen en te noteren voor het EPB-verslag, maakt het helemaal interessant. Eén druk op de knop volstaat ook om de ingeregelde ventilatie-unit te synchroniseren met de Renson-webportal met alle documenten voor het EPB-verslag in één handomdraai beschikbaar.

Klik hier voor meer info en op http://www.renson-architects.com/

Bekijk hier de filmpjes over de Healthbox 3.0https://youtu.be/in-ZvsYQbbA en https://youtu.be/URGlsNff1_g

Terug naar overzicht

Renson Invisivent Air & Comfort Raamverluchtingen: 5 stappen vooruit op vlak van natuurlijke toevoer van verse lucht

Om de binnenluchtkwaliteit onder controle te kunnen houden bepaalt de slimme Healthbox 3.0 van Renson als ‘dirigent’ binnen het C+ ventilatiesysteem nog uitdrukkelijker hoeveel verse lucht er nodig is. In combinatie met de nieuwe raamverluchtingen Invisivent ‘Air’ en ‘Comfort’, wordt de toevoer van verse lucht daarmee meer dan ooit bepaald door wat er binnenshuis gebeurt, op maat van de bewoners.

Deze innovatie samengevat:

1. Comfort boven alles

2. ’Air’ versus ’Comfort’  

3. Energiezuinigheid voor alles

4. Compacte metamorfose en oog voor detail

5. Een nieuwe stap in installatiegemak

Lees er hier alles over in dit uitgebreid artikel (pdf).

Ontdek de Invisivent Air & Comfort op Batibouw in Paleis 4, stand 219!

Terug naar overzicht

 

Keuze ventilatiesysteem: een persoonlijke zaak

De keuze voor gevelbekleding, buitenschrijnwerk of de vloer: stuk voor stuk zijn het potentiële dilemma’s bij nieuw- of verbouwprojecten. Net zoals persoonlijke voorkeur hierbij de doorslag geeft, is ook de keuze van een geschikt ventilatiesysteem een kwestie van persoonlijke behoeften en leefpatroon van de eindgebruiker. Het aantal E-peilpunten winst blijkt daarin lang geen doorslaggevende factor meer te zijn.
 
 
 

Correctere validatie Renson Endura E+ leidt tot beter E-peil

Binnen het systeem E+ - Endura E+ staat de Endura E+ van Renson steeds in voor de hoofdverwarming. Meestal wordt de Endura E+aangevuld met een klassieke gas- of stookolieketel die als backup verwarming dienst doet. De Endura E+ is een lucht/water warmtepomp die de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht recupereert als warmtebron voor de ruimteverwarming en het sanitair water. Voor bouwaanvragen vanaf 1 maart 2017 wordt de fractie van de bruto energiebehoefte, die door de preferente Endura E+ wordt geleverd, anders berekend. Het overdimensioneren van de backup ketel heeft hierbij geen negatieve impact meer op het resulterend E-peil. Ook is er een meer gedetailleerdere invoer van de regeling en moduleerbaarheid mogelijk. De nieuwe rekenmethode zal in vele gevallen tot een beter E-peil leiden.

Alle details zijn hier terug te vinden in de EPB-waarden van Renson:

http://www.renson-architects.com/login.php

http://www.renson-customers.com/

Terug naar overzicht

 

Energiezuinig ventileren en verwarmen hand in hand

Met de Renson E+ndura wordt vraag gestuurde ventilatie en verwarming intelligent geïntegreerd in één toestel. De afgezogen ventilatielucht wordt via lucht/water-warmtepomptechnologie gerecupereerd als energiebron voor de bereiding van sanitair warm water en ruimteverwarming. Deze systeemoplossing draagt zo ruim bij tot het verlagen van het E-peil van de woning en kan voldoen aan de verplichting van het gebruik van hernieuwbare energie. Architecten, opdrachtgevers en installateurs getuigen aan de hand van 2 installaties…

Lees hier de volledige case study met testimonials (.pdf) van architecten, gebruikers en installateurs

Terug naar overzicht

 

Renson Invisivent & Healthbox 3.0: comfort, slimme ventilatie en een nieuwe stap in installatiegemak

Met de lancering van de Healthbox 3.0 ventilatie-unit en de nieuwe Invisivent raamverluchtingen pakt Renson uit met een totaaloplossing die zich terecht de nieuwe standaard in ventilatie mag noemen. Als slim en geconnecteerd ventilatiesysteem communiceert de Healthbox 3.0 voortaan zowel met de bewoner als de installateur, goed voor 24/7 zicht op de binnenluchtkwaliteit en heel wat tijdswinst bij installatie.

Lees hier alle info over de Healthbox 3.0.

Terug naar overzicht

 

Over Renson - Creating healthy spaces

‘Creating Healthy Spaces’, zo luidt de baseline van Renson. Als trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen stelt dit dynamisch familiebedrijf dan ook alles in het teken van een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Door sterk in te zetten op innovatie, communicatie en internationalisatie zit Renson de toekomst op de hielen, steeds met de focus op een gezond en comfortabel binnenklimaat in woningen, appartementen, kantoren, scholen en zorginstellingen. De nadruk ligt op duurzame totaalconcepten, die tegemoet komen aan de behoeften op het vlak van energiezuinigheid, akoestiek en design.

Hoewel sterk lokaal verankerd, draagt Renson z’n visie ook steeds internationaler uit, getuige het sterke distributienetwerk dat intussen tot de USA, Rusland, het Midden-Oosten, Azië en zelfs Australië reikt. Daarmee zet Renson z’n ambitie kracht bij om uit te groeien van een Belgisch bedrijf naar een wereldspeler in ventilatie, zonwering en outdoor-concepten.

Bekijk hier de bedrijfsfilm van Renson.

Terug naar overzicht

 

Contact

Neem contact met Robbe Forret – Intern Accountmanager Prescriptie Belux voor al je residentiële EPB- of EPC-vragen!

Tel:  +32 56 30 38 57

Email: robbe.forret@renson.be

En met Jan Jaap Maes voor al je niet-residentiële EPB- of EPC-vragen.

Email: janjaap.maes@renson.be 

 

RENSON Ventilation sa - Industriezone 2 Vijverdam - Maalbeekstraat 10 - B-8790 Waregem

Tel. +32 56 62 71 11 - www.renson.eu

Terug naar overzicht

 

EPB-info

Voor meer informatie en het downloaden van stavingsdocumenten (zoals bv. de EPB-waarden voor ventilatie) verwijzen wij u door naar het EPB-platform

Terug naar overzicht

Structurele partners in 2023

 • Vaillant NV
 • DUCO
 • Ventilair Group
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Albintra
 • Reynaers Aluminium
 • Panasonic France
 • Viessmann Belgium BV
 • Group Casier
 • Remeha nv
 • Itho Daalderop Belgium
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Daikin
 • Nathan Systems nv
 • Enertech Belgium
 • Vasco Group nv
 • Thercon
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Zehnder Group Belgium
 • Renson