Thercon

Over Thercon (General / Thermastage)

  

  

Het juiste EPB-stavingsdocument, een fluitje van een cent!

  

De zoektocht naar het EPB-stavingsdocument van een Multisplit-systeem is soms omslachtig. Dankzij onze handige EPB-selectietool, met alle EPB- en Ecodesign gegevens van elke Multisplit-set, vind je echter wat je zoekt in ettelijke seconden. Het volstaat om de tool te downloaden, de juiste set in te vullen en je EPB-stavingsdocument wordt gegenereerd. Download de tool hier of zoek in onze infotheek met de zoekterm “Selectietool EPB multi”!

thercon banner NB sept 2021

  

Boost je E-peil met de Heat Pump Booster: een onmisbare schakel bij collectieve projecten

Sinds dit jaar moet ook bij collectieve projecten verplicht hernieuwbare energie worden voorzien. Meer dan ooit is er daarom nood aan een eenvoudige oplossing die zowel in de praktijk als in EPB hoge ogen gooit.

De combinatie van een collectieve warmtepomp op lage temperatuur voor centrale verwarming én een individuele Heat Pump Booster voor sanitair warm water zorgt voor een rendementsvolle oplossing én een zeer stevige E-peil daling. Ontdek hier wat dit praktisch in EPB betekent.

 

Thermastage lucht-waterwarmtepomp: zet de bijl in je E-peil

De Thermastage Compact is een echte E-peil vreter die E30 en zelfs E20 binnen handbereik brengt. Dankzij dit lage E-peil kan je genieten van korting op je onroerende voorheffing. Deze lucht-waterwarmtepomp levert warm water voor vloerverwarming of laagtemperatuurconvectoren en biedt daarnaast een optimaal sanitair warmwatercomfort (190, 300 of 500L). Zo zet de Thermastage Compact de nieuwe standaard.

 

Comfort en verbruik

Comfort en verbruik komen voor de Thermastage Compact warmtepomp op de eerste plaats. Bovendien levert de Thermastage Compact zeer goeie E-peil resultaten. Zo wordt het mogelijk om veel makkelijker een BEN-woning te halen (E30) of zelfs te zakken naar E20, waardoor je kan genieten van een volledige of gedeeltelijke korting op je onroerende voorheffing (bouwaanvraag 2016 t/m 2018).

Centrale verwarming

Vanaf bouwaanvraag 2018 houdt EPB voor verwarming rekening met de Europese Ecodesign wetgeving. Meer dan gelijk welke andere telg uit ons gamma gooit de Thermastage Compact de hoogste ogen volgens deze normering. Het is dan ook de perfecte reeks om in te zetten voor de beste E-peil score vanaf bouwaanvraag 2018. In EPB wordt er voor lucht-waterwarmtepompen (die ook sanitair warm water produceren zoals de Thermastage Compact Duo en Thermastage Compact Combi) gerekend met de energie-efficiëntie bij 55°C watertemperatuur. Onze Thermastage Compact haalt hier maar liefst tot 130% (type 05).

Sanitair warm water (SWW)

Het Thermastage Compact gamma biedt een volledige EPB-proof oplossing voor zowel grote als kleinere verbruikers. De Duo reeks met geïntegreerd voorraadvat van 190L heeft een energie-efficiëntie van maar liefst 130%! Voor een grotere SWW verbruiker kunnen we een voorraadvat van 300L of zelfs 500L voorstellen: de Thermastage Compact Combi reeks. Ook deze combinaties kunnen bijzonder mooie energie-efficiëntie waarden voorleggen bij de productie van SWW.

Volledige EPB-info op onze website!

U vindt alle relevante EPB-informatie makkelijk terug op onze downloadzone, waar u naast een EPB-bibliotheek ook de nodige stavingsdocumenten en EPB-handleidingen per bouwaanvraagjaar vindt. Kortom: alle relevante info voor een juiste EPB-input in één oogopslag, van SCOP tot EEI-waarde van de circulatiepomp!

Terug naar overzicht

 

Conform de norm: opwekkingsrendementen Sanitair Warm Water Waterstage en Thermastage lucht-waterwarmtepompen

Benieuwd naar de mooie SWW opwekkingsrendementen van onze lucht-waterwarmtepompen Waterstage en Thermastage? Download dan de officiële Kiwa-attesten. Alle opgegeven rendementen werden immers getest en gemeten door een onafhankelijk labo. Zo zijn er ook voor grotere sanitair warm water verbruikers (300 of 500L) opwekkingsrendementen beschikbaar volgens Ecodesign.

Zowel Waterstage als Thermastage warmtepompen bieden de beste energieprestaties in de markt met de hoogste comfortgaranties. Maar wanneer kies je voor Waterstage en wanneer voor Thermastage?

  

Bouwaanvraag 2016 of 2017? Kies voor Waterstage!​

Dateert je bouwaanvraag van 2016 of 2017, kies dan voor een Waterstage warmtepomp. EPB focust voor bouwaanvraag 2016-2017 immers op COP +2°C/35°C en bovendien zorgt de afwezigheid van een elektrische weerstand in de Waterstage voor een beter E-peil. Zo komt E30 en zelfs E20 binnen handbereik.

  

Bouwaanvraag 2018? Kies dan voor Thermastage!​

Dateert je bouwaanvraag van 2018, kies dan resoluut voor Thermastage. Vanaf bouwaanvraag 2018 houdt EPB voor verwarming immers rekening met de Europese Ecodesign wetgeving. Bovendien wordt de elektrische weerstand van de Thermastage niet apart verrekend. Zo komt E30 en zelfs E20 binnen handbereik en is de Thermastage de perfecte reeks om in te zetten voor de beste E-peil score vanaf bouwaanvraag 2018, mede dankzij de hoge energieklasse!

  

Volledige EPB-info op onze website!

U vindt alle relevante EPB-informatie heel makkelijk terug op onze website. Neem zeker ook een kijkje op onze downloadzone

Terug naar overzicht

 

Over Thercon

Thercon is exclusief importeur van warmtepompen en aircosystemen van het Japanse topmerk General in de Benelux. Daarnaast ontwikkelen we bij Thercon ook zelf nieuwe technieken om de installatie en werking van onze toestellen verder te optimaliseren en ons aanbod te vervolledigen. Deze worden gebundeld onder ons kwaliteitsmerk Novaya. Onze doelstelling is om het beste klimaatcomfort te bieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Thercon biedt een totaalconcept dat steunt op 5 productpeilers: lucht-luchtwarmtepompen, lucht-waterwarmtepompen, warmtepompboilers, zonthermische systemen en lucht-waterwarmtepompen voor zwembaden en spa’s. Sinds januari 2016 is Thercon ook exclusief verdeler van Clivet-systemen voor klimaatregeling, verwarming, luchtzuivering en luchtverversing in België en Luxemburg.

Voor meer informatie: www.general.be en www.novaya.be

Terug naar overzicht

 

EPB-contactpersoon

Hebt u vragen? Neem dan zeker contact op met onze EPB-specialiste Liesbet Vandenberghe. Zij geeft u graag uitleg en advies!

T: 0492 73 92 57

E: Liesbet.Vandenberghe@thercon.be

 

Thercon

Kontichsesteenweg 52

2630 Aartselaar

Voor meer informatie: www.general.be en www.novaya.be

Voor meer informatie en het downloaden van EPB-stavingsdocumenten verwijzen wij u graag naar onze downloadzone.

Terug naar overzicht

Structurele partners in 2021

We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.

Zehnder Ventilair Vasco Marmox Thermoblock Remeha Isover Thercon Groen Licht Vlaanderen Itho Daalderop Renson Reynaers Aluminium Nathan CTC Atlantic Daikin Viessmann Fakro Panasonic Europe Vaillant Group Casier