Thercon

Over Thercon (Thermastage)

  

De meest compacte warmtepomp  op de markt: Thercon THERMA Compact Duo M

THERMA Compact Duo M 150L_sfeerbeeld wasmachineDe Thercon THERMA Compact Duo M, met vermogens van 3 tot 6 kW en een geïntegreerd opslagvat van 150 liter, is de meest compacte warmtepomp voor verwarming en sanitair warm water op de markt. Geen plaatstekort meer in de berging, want je wasmachine past onder de warmtepomp. Met tapprofiel L en opwekkingsrendementen tot maar liefst 190% voor CV en 132% voor sanitair warm water is dit een zeer energiezuinige en plaatsbesparende oplossing voor kleinere wooneenheden.

 

Lees hier meer.

 

Terug naar overzicht

 

Boost je E-peil met de Heat Pump Booster: een onmisbare schakel bij collectieve projecten  

 

Zet je bijl in je E-peil - foto

Ook bij collectieve projecten moet nu verplicht hernieuwbare energie worden voorzien. Meer dan ooit is er daarom nood aan een eenvoudige oplossing die zowel in de praktijk als in EPB hoge ogen gooit. De combinatie van een collectieve warmtepomp op lage temperatuur voor centrale verwarming én een individuele Heat Pump Booster voor sanitair warm water zorgt voor een rendementsvolle oplossing én een zeer stevige E-peil daling. Ontdek hier wat dit praktisch in EPB betekent.

 

Terug naar overzicht

 

Het juiste EPB-stavingsdocument, een fluitje van een cent!

 

De zoektocht naar het EPB-stavingsdocument van een Multisplit-systeem is soms omslachtig. Dankzij onze handige EPB-selectietool, met alle EPB- en Ecodesign gegevens van elke Multisplit-set, vind je echter wat je zoekt in ettelijke seconden. Het volstaat om de tool te downloaden, de juiste set in te vullen en je EPB-stavingsdocument wordt gegenereerd. Download de tool hier of zoek in onze infotheek met de zoekterm “Selectietool EPB multi”!

 

thercon banner NB sept 2021

 

Terug naar overzicht

  

Boost je E-peil met de Heat Pump Booster: een onmisbare schakel bij collectieve projecten

Sinds 2021 moet ook bij collectieve projecten verplicht hernieuwbare energie worden voorzien. Meer dan ooit is er daarom nood aan een eenvoudige oplossing die zowel in de praktijk als in EPB hoge ogen gooit.

De combinatie van een collectieve warmtepomp op lage temperatuur voor centrale verwarming én een individuele Heat Pump Booster voor sanitair warm water zorgt voor een rendementsvolle oplossing én een zeer stevige E-peil daling.

Ontdek hier wat dit praktisch in EPB betekent.

Terug naar overzicht

 

Thermastage lucht-waterwarmtepomp: zet de bijl in je E-peil

 

De Thermastage lucht-waterwarmtepomp is 100% hernieuwbaar en levert warm water voor vloerverwarming of laagtemperatuurconvectoren of -radiotoren. Daarnaast biedt ze een optimaal sanitair warmwatercomfort (190, 230, 300 of 500L). Zo zet de Thermastage Compact de nieuwe standaard.

 

Thercon nieuw beeld Thermastage R32Comfort en verbruik

Comfort en verbruik komen voor de Thermastage Compact warmtepomp op de eerste plaats. Bovendien haalt de Thermastage indrukwekkende resultaten voor zowel verwarming als voor sanitair warm water.

Centrale verwarming

Combineer je deze mooie resultaten met een laag temperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming of ventilo-convectoren(1), dan behaal je met dit concept een zeer mooie E-peil score. Dit betekent een forse besparing op je budget. Met een laag e-peil kan je o.a. genieten van een volledige of gedeeltelijke korting op je onroerende voorheffing(2).

(1) Een afgiftesysteem met regime 30°C-35°C

(2) Voor nieuwbouwaanvragen 2018-2022

 

Sanitair warm water (SWW)

Het Thermastage Compact gamma biedt een volledige EPB-proof oplossing voor zowel grote als kleinere verbruikers. De plaatsbesparende Duo reeks met geïntegreerd voorraadvat van 190L heeft een energie-efficiëntie van maar liefst 132% en is ook beschikbaar in een variant met geïntegreerd voorraadvat van 230L.! Voor een grotere SWW verbruiker kunnen we een voorraadvat van 300L of zelfs 500L voorstellen: de Thermastage Compact Combi reeks. Dit type haalt een rendement tot maar liefst 142% voor sanitair warm water!

 

Volledige EPB-info op onze website!

U vindt alle relevante EPB-informatie makkelijk terug op onze website. Neem ook een kijkje op onze downloadzone, waar u naast een EPB-bibliotheek ook de nodige stavingsdocumenten en EPB-handleidingen per bouwaanvraagjaar vindt. Kortom: alle relevante info voor een juiste EPB-input in één oogopslag, van SCOP tot EEI-waarde van de circulatiepomp!

 

Terug naar overzicht

 

Conform de norm: opwekkingsrendementen Sanitair Warm Water van Thermastage  lucht-waterwarmtepompen

 

Thermastage warmtepompen bieden de beste energieprestaties in de markt met de hoogste comfortgaranties. Benieuwd naar de mooie SWW opwekkingsrendementen van onze lucht-waterwarmtepompen Thermastage? Download dan de officiële Kiwa-attesten. Alle opgegeven rendementen werden immers getest en gemeten door een onafhankelijk labo. Zo zijn er ook voor grotere sanitair warm water verbruikers (300 of 500L) opwekkingsrendementen beschikbaar volgens Ecodesign.

  

Volledige EPB-info op onze website!

U vindt alle relevante EPB-informatie heel makkelijk terug op onze website. Neem zeker ook een kijkje op onze downloadzone

 

Terug naar overzicht

 

Over Thercon

 

Thercon is exclusief importeur van warmtepompen en aircosystemen van het Japanse topmerk General in de Benelux. Daarnaast ontwikkelen we bij Thercon ook zelf nieuwe technieken om de installatie en werking van onze toestellen verder te optimaliseren en ons aanbod te vervolledigen. Deze worden gebundeld onder ons kwaliteitsmerk Novaya. Onze doelstelling is om het beste klimaatcomfort te bieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Thercon biedt een totaalconcept dat steunt op volgende productpeilers: lucht-luchtwarmtepompen, lucht-waterwarmtepompen, warmtepompboilers en lucht-waterwarmtepompen voor zwembaden en spa’s. Sinds januari 2016 is Thercon ook exclusief verdeler van Clivet-systemen voor klimaatregeling, verwarming, luchtzuivering en luchtverversing in België en Luxemburg.

Voor meer informatie: www.general.be en www.novaya.be

 

Terug naar overzicht

 

EPB-contactpersoon

Hebt u vragen? Neem dan zeker contact op met onze EPB-specialiste Katrien Lamberts. Zij geeft u graag uitleg en advies!

E: katrien.lamberts@thercon.be 

T:  +32 (0) 468 29 16 50

 

Thercon

Langlaarsteenweg 166

2630 Aartselaar

Voor meer informatie: www.general.be en www.novaya.be

Voor meer informatie en het downloaden van EPB-stavingsdocumenten verwijzen wij u graag naar onze downloadzone.

 

 

Thercon_Positief_Baseline_Grey-Green

Structurele partners

 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Viessmann Belgium BV
 • Nathan Systems nv
 • Panasonic France
 • Thercon
 • Daikin
 • Vasco Group nv
 • Ventilair Group
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Renson NV
 • VERO DUCO
 • Itho Daalderop Belgium
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Group Casier