Thercon

Over Thercon (General / Thermastage)

  

  

Het juiste EPB-stavingsdocument, een fluitje van een cent!

  

De zoektocht naar het EPB-stavingsdocument van een Multisplit-systeem is soms omslachtig. Dankzij onze handige EPB-selectietool, met alle EPB- en Ecodesign gegevens van elke Multisplit-set, vind je echter wat je zoekt in ettelijke seconden. Het volstaat om de tool te downloaden, de juiste set in te vullen en je EPB-stavingsdocument wordt gegenereerd. Download de tool hier of zoek in onze infotheek met de zoekterm “Selectietool EPB multi”!

thercon banner NB sept 2021

  

Boost je E-peil met de Heat Pump Booster: een onmisbare schakel bij collectieve projecten

Sinds 2021 moet ook bij collectieve projecten verplicht hernieuwbare energie worden voorzien. Meer dan ooit is er daarom nood aan een eenvoudige oplossing die zowel in de praktijk als in EPB hoge ogen gooit.

De combinatie van een collectieve warmtepomp op lage temperatuur voor centrale verwarming én een individuele Heat Pump Booster voor sanitair warm water zorgt voor een rendementsvolle oplossing én een zeer stevige E-peil daling. Ontdek hier wat dit praktisch in EPB betekent.

 

Thermastage lucht-waterwarmtepomp: zet de bijl in je E-peil

De Thermastage lucht-waterwarmtepomp is 100% hernieuwbaar en levert warm water voor vloerverwarming of laagtemperatuurconvectoren of -radiotoren. Daarnaast biedt ze een optimaal sanitair warmwatercomfort (190, 300 of 500L). Zo zet de Thermastage Compact de nieuwe standaard.

 

Thercon nieuw beeld Thermastage R32Comfort en verbruik

Comfort en verbruik komen voor de Thermastage Compact warmtepomp op de eerste plaats. Bovendien haalt de Thermastage indrukwekkende resultaten voor zowel verwarming als voor sanitair warm water.

Centrale verwarming

Combineer je deze mooie resultaten met een laag temperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming of ventilo-convectoren(1), dan behaal je met dit concept een zeer mooie E-peil score. Dit betekent een forse besparing op je budget. Met een laag e-peil kan je o.a. genieten van een volledige of gedeeltelijke korting op je onroerende voorheffing(2).

(1) Een afgiftesysteem met regime 30°C-35°C

(2) Voor nieuwbouwaanvragen 2018-2022

  

Sanitair warm water (SWW)

Het Thermastage Compact gamma biedt een volledige EPB-proof oplossing voor zowel grote als kleinere verbruikers. De plaatsbesparende Duo reeks met geïntegreerd voorraadvat van 190L heeft een energie-efficiëntie van maar liefst 132%! Voor een grotere SWW verbruiker kunnen we een voorraadvat van 300L of zelfs 500L voorstellen: de Thermastage Compact Combi reeks. Dit type haalt een rendement tot maar liefst 142% voor sanitair warm water!

 

Volledige EPB-info op onze website!

U vindt alle relevante EPB-informatie makkelijk terug op onze website. Neem ook een kijkje op onze downloadzone, waar u naast een EPB-bibliotheek ook de nodige stavingsdocumenten en EPB-handleidingen per bouwaanvraagjaar vindt. Kortom: alle relevante info voor een juiste EPB-input in één oogopslag, van SCOP tot EEI-waarde van de circulatiepomp!

Terug naar overzicht

 

Conform de norm: opwekkingsrendementen Sanitair Warm Water van Thermastage  lucht-waterwarmtepompen

Thermastage warmtepompen bieden de beste energieprestaties in de markt met de hoogste comfortgaranties. Benieuwd naar de mooie SWW opwekkingsrendementen van onze lucht-waterwarmtepompen Thermastage? Download dan de officiële Kiwa-attesten. Alle opgegeven rendementen werden immers getest en gemeten door een onafhankelijk labo. Zo zijn er ook voor grotere sanitair warm water verbruikers (300 of 500L) opwekkingsrendementen beschikbaar volgens Ecodesign.

  

Volledige EPB-info op onze website!

U vindt alle relevante EPB-informatie heel makkelijk terug op onze website. Neem zeker ook een kijkje op onze downloadzone

Terug naar overzicht

 

Over Thercon

Thercon is exclusief importeur van warmtepompen en aircosystemen van het Japanse topmerk General in de Benelux. Daarnaast ontwikkelen we bij Thercon ook zelf nieuwe technieken om de installatie en werking van onze toestellen verder te optimaliseren en ons aanbod te vervolledigen. Deze worden gebundeld onder ons kwaliteitsmerk Novaya. Onze doelstelling is om het beste klimaatcomfort te bieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Thercon biedt een totaalconcept dat steunt op volgende productpeilers: lucht-luchtwarmtepompen, lucht-waterwarmtepompen, warmtepompboilers en lucht-waterwarmtepompen voor zwembaden en spa’s. Sinds januari 2016 is Thercon ook exclusief verdeler van Clivet-systemen voor klimaatregeling, verwarming, luchtzuivering en luchtverversing in België en Luxemburg.

Voor meer informatie: www.general.be en www.novaya.be

Terug naar overzicht

 

EPB-contactpersoon

Hebt u vragen? Neem dan zeker contact op met onze EPB-specialiste Liesbet Vandenberghe. Zij geeft u graag uitleg en advies!

T: 0492 73 92 57

E: Liesbet.Vandenberghe@thercon.be

 

Thercon

Langlaarsteenweg 166

2630 Aartselaar

Voor meer informatie: www.general.be en www.novaya.be

Voor meer informatie en het downloaden van EPB-stavingsdocumenten verwijzen wij u graag naar onze downloadzone.

Terug naar overzicht

Structurele partners in 2023

 • Reynaers Aluminium
 • Albintra
 • Panasonic France
 • Itho Daalderop Belgium
 • Viessmann Belgium BV
 • DUCO
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Renson
 • Nathan Systems nv
 • Enertech Belgium
 • Vasco Group nv
 • Zehnder Group Belgium
 • Group Casier
 • Groen Licht Vlaanderen
 • Ventilair Group
 • Remeha nv
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Daikin
 • Vaillant NV
 • Thercon