Ventilair Group

Over Ventilair Group


 

 

NIEUW: 375m/h³ unit vervolledigt de Vent-Axia Econiq reeks

 

Econiq_Family_4

De Vent-Axia Econiq familie is uitgebreid met een unit met een debiet van 375m³/h. Nu biedt Ventilair met vier types units meer dan ooit een oplossing voor elk residentieel ventilatieproject type D. De Vent-Axia Econiq 375m/h³ is uiterst stil, energie-efficiënt, bevat een modulaire bypass en overbrugt dus perfect de sprong tussen de versies 300 en 450m/h³ van de Econiq reeks.

 

Lees hier meer

 

Terug naar overzicht

 

EPB-ready: Vent-Axia Econiq's efficiënte ventilatie met warmteterugwinning

 1. Familie van 3 ventilatie-units type D: 300 - 450 - 600 m³/h bij +200Pa opvoerhoogte Vent-Axia Econiq total
 2. 85% warmteterugwinning & 100% bypass
 3. All-in-one unit met on-board communicatie, app & vraagsturing
 4. Ingebouwde vocht- en CO2-sensoren met mogelijkheid tot 32 extra kamersensoren: PIR, CO2, vocht, ...
 5. BIM-ready

Lees Meer

 

Contactpersoon: Thomas Beeke: thomas.beeke@ventilairgroup.com

 

Terug naar overzicht

Vent-Axia Econiq, dat is Naturally... 

 • …een familie van 3 wtw-units, inzetbaar voor elk residentieel project (300-450-600 m³/h)
 • …een hoog thermisch rendement volgens NBN EN308 = Warmteterugwinning van 85-90%
 • …vraagsturing met verschillende interne en externe sensoren (CO2-, temperatuur-, vocht- of aanwezigheidssensoren (PIR))
 • …een intelligent bypass-systeem. 100% via dubbele klep die de wisselaar afsluit en de bypass opent langs de wisselaar. 

   

Vent-Axia Econiq VGBE

Lees alles over deze nieuwste wtw-familie hier.

 

Vragen? Contacteer ons voor al jouw vragen rond technische specificaties via be@ventilairgroup.com.

 

  

  

Terug naar overzicht

  

Domekt R series: a new turn (16 juni 2021)

Ventilair DomektR400H_ir_400V_verzadigingDe Domekt R ventilatie-units zijn plug-and-play ventilatietoestellen met warmtewiel voor een hoog thermisch rendement. Deze ultra-efficiënte D-systemen zijn geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het gamma is breed inzetbaar van 50 - 625 m3h en omvat units voor wand-, plafond- en vloermontage. Het warmtewiel is bovendien bestand tegen extreme weersomstandigheden én voorkomt condensatie en vochtproblemen. Het C6 besturingssysteem zorgt overigens voor een optimale werking en een sublieme gebruikerservaring.

  

Uitzonderlijke prestaties

 
Hoge energie-efficiëntienormen

 
Alle componenten en onderdelen zijn nauwkeurig geselecteerd en geassembleerd om de beste efficiëntie te bereiken. Een geavanceerd regelsysteem optimaliseert de prestaties van de unit.

  

Intelligente C6-sturing
Slimme controlleralgoritmen bieden een breed scala aan functionele mogelijkheden. De units kunnen worden bediend via het bedieningspaneel, via een webbrowser en mobiele apparaten of beide. Door de geïmplementeerde protocollen zijn de units eenvoudig te integreren in elk gewenst GBS.

  
Betrouwbaarheid en duurzaamheid
Dubbele bescherming tegen corrosie - de behuizing van de units is gemaakt van gegalvaniseerd staal met een poedercoating. Ventilatormotoren zijn beschermd tegen vocht en stof en uitgerust met lagers met een lange levensduur.

  
Energieterugwinning
De Domekt-serie is uitgerust met alleen de meest efficiënte EC (elektronisch gecommuteerde) ventilatoren, zeer efficiënte roterende en tegenstroomplatenwarmtewisselaars, filters met een enorm filteroppervlak en intelligente automatisering C6. Al deze componenten zorgen voor een drastische vermindering van het energieverbruik, terwijl een comfortabel binnenklimaat behouden blijft.

  
Laag geluidsniveau
Alleen perfect uitgebalanceerde ventilatoren met een unieke geometrie worden gebruikt. Alle componenten van de units zijn aerodynamisch op elkaar afgestemd. Behuizingen opgevuld met minerale wol en het gebruik van speciale composietmaterialen zorgen voor een stille werking van deze units. Plug & Play-oplossing. Alle units zijn volledig stekkerklaar en hebben een geïntegreerde automatische besturing.

Met Domekt R ben je opgewassen tegen alle weersomstandigheden want de ventilatie unit herstelt effectief de warmte bij lage temperaturen (Zelfs bij -30 ° C buitenshuis), bevriest niet en bespaart op efficiënte wijze koelte in de zomer door de kosten voor conditionering te verlagen. Bovendien regelt het toestel de luchtvochtigheid in de kamer met behoud van het optimale comfortniveau en zorgt het geavanceerd ontwerp voor minimale menging van de twee luchtstromen. Daarbij komt dat condensafvoer niet nodig is en wat een eenvoudige installatie met zich meebrengt.

  
Voor meer informatie over Domekt R: ventilairgroup.be/be-nl/Domekt-R | thomas.beeke@ventilairgroup.com

Terug naar overzicht

Ventilair en Uniflexplus+: 'De toekomst is 69'

Gedurende 69 dagen heeft Ventilair geteased aan de hand van wilde tijgers, zwaargewicht-nijlpaarden en oversized vissen. Daarbij werd steeds de vraag gesteld: “Does size matter?” De meningen zijn verdeeld. Maar als het van Ventilair afhangt, is het antwoord resoluut: ja. Size does matter. Dat demonstreert de ventilatiespecialist met de introductie van Uniflexplus+ 69, een upgrade van het succesvolle flexibele luchtverdeelsysteem dat al sinds 2008 bestaat. 

 

Meer info

 

Terug naar overzicht

 

Ventilatie bij renovatie (16 februari 2021)

Ventilair ventilatie bij renovatieDat Vlaanderen veel slimmer wil omspringen met energie is geweten. Het is daarom belangrijk dat alle woningen in Vlaanderen energiezuinig worden. Tegen 2050 wil men dat elke woning energiezuinig wordt gemaakt. De Vlaamse regering lanceerde daarom het Renovatiepact, waarbij in overleg met diverse stakeholders pistes en instrumenten worden uitgewerkt om te komen tot een energiezuinig gebouwenpark.
Wanneer er echter gerenoveerd en geïsoleerd wordt is het uiterst belangrijk om ook te ventileren. Dit om de gezondheid van de woning én bewoners te bevorderen.
Net omdat renoveren nu belangrijker is dan ooit heeft Ventilair Group een renovatiemagazine samengesteld. Dit om verbouwers een tool aan te bieden die hen toelaat geïnformeerd aan hun renovatieproject te beginnen. Deze bespreekt de soorten ventilatie, de kostprijs van ventilatie, de verschillende soorten renovatie, innovaties, wetgeving, premies en subsidies en bespreekt een voorbeeldproject.

  

Een gezonde leeromgeving

Om zich ten volle te kunnen ontwikkelen, hebben kinderen een kwaliteitsvolle, gezonde en veilige leeromgeving nodig. Kinderen spenderen immers een derde van hun dag in de klas. Onvoldoende kwaliteit van de binnenlucht kan immers leiden tot sufheid, concentratieproblemen, tranende ogen, hoesten, niezen, hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën en tal van andere klachten. Ventilair Concept_2_2.jpg

Een ideale balans tussen temperatuur, ventilatie en verlichting is essentieel om het leervermogen en de prestaties te optimaliseren en ziekteverzuim te minimaliseren.

Momenteel kunnen ramen en deuren nog geopend worden om deze waarde onder controle te houden. Echter zal dit in de winter tot een heel hoog energieverbruik leiden.

Daarom voorziet Ventilair Group twee energetische ventilatie-oplossingen met warmteterugwinning en CO2-detectie, volledig afgestemd op de noden van scholen. Op deze manier is het verbruik minimaal en het comfort maximaal.

Lees het volledige artikel.

  

Terug naar overzicht

Smart Ventilation: waarom kiezen voor slimme ventilatie?

Bij renovatie van o.a. uw badkamer is het een slimme zet om te ventileren. Ventilatie zorgt voor een verhoogd comfortgevoel en gaat vochtproblemen tegen. Ventilair Group biedt met het gamma Smart Ventilation dé slimme oplossing voor afvoerventilatie. Ontdek hier alles over de Svensa en Svara.
Svara week 38 LinkedIn.png
Svensa week 38 LinkedIn.png

1. Volledige controle over de ruimte

Traditionele ventilatoren beschikken doorgaans over een sensor. Er is doorgaans de keuze tussen een uitvoering met een vocht-, PIR- of lichtsensor. De ventilatoren uit ons gamma van Smart Ventilation beschikken over meerdere sensoren in een toestel. Beide toestellen beschikken over een licht -en vochtsensor en de Svensa heeft daarbovenop nog eens een geursensor.

2. Slimme ventilatoren hoor je niet

Geluid is de belangrijkste reden waarom ventilatie wordt uitgeschakeld en zo ook tot problemen leidt. Traditionele badkamerventilatoren hebben een vergelijkbaar geluidsniveau van wind die door de bomen waait. Bovendien schakelen ze aan en uit, wat storend is als gebruiker. Zeker 's nachts.
 
Slimme ventilatoren werken continu op een lage stand en gaan bij vraag geleidelijk over naar een hogere stand. De stille werking is de grootste troef van het Smart Ventilation gamma. Het geluidsniveau van Svensa en Svara is vergelijkbaar met de stilte in de natuur.

3. Gemiddel verbruik van amper € 5 op jaarbasis

Het verbruik van een badkamerventilator ligt over het algemeen vrij laag. Traditionele badkamerventilatoren verbruiken gemiddeld 10 W. Bij ons aanbod van Smart Ventilation is dat een ander verhaal. Dankzij combinatie van de laatste EC-motortechnologie met een perfect vormgegeven waaier ligt het verbruik een pak lager. Bij lage stand rekenen we op een minimum verbruik van 2 tot 5W en op de hoge stand komt het verbruik gemiddeld op 7W.
Gezien er continu wordt afgevoerd, wordt minder vaak naar de hoge stand overgegaan. Dat komt zowel het verbruik als het geluid ten goede.

4. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Traditionele ventilatoren werken onderbroken: ze zijn niet actief totdat de sensor iets in de ruimte waarneemt. Daarna schakelt de ventilator meteen over naar de maximumstand. De ventilatoren van Smart Ventilation ventileren continu op een minimumstand. Bovendien ventileren ze enkel wanneer het nodig is.
 
Wist u dat bij de bouw van een erkend ventilatiesysteem C (per ruimte) een continue werking verplicht is? Svara en Svensa zijn beide gekeurd door een Belgische onafhankelijke partij en staan gepubliceerd op de EPB productgegevensdatabank.
 
U kunt met Smart Ventilation per ruimte eveneens een gekeurd C-systeem bouwen. Het totale verbruik van alle ventilatoren samen valt ruimschoots onder het verbruik van een centraal C-systeem ligt (bijvoorbeeld 5x 5Wh tegenover 40Wh).

5. Automatische en vraaggestuurde werking

Slimme ventilatoren werken volledig automatisch. Indien u toch zelf wilt bedienen, dan doet u dit draadloos. Zonder extra schakelaar, maar via de gratis beschikbare app Vent-Axia Connect op uw mobiele telefoon. Zowel Svensa als Svara hebben een mobiele applicatie voor bediening of voor het aanpassen van de instellingen. U kunt ook meerdere smart ventilatoren combineren in de app.

6. Maar liefst 5 jaar garantie

Ook garantie is natuurlijk niet onbelangrijk. Is uw ventilator defect binnen de vijf jaar? U ontvangt meteen een nieuwe. Het is niet nodig om de volledige installatie te ontmantelen. U hoeft enkel de ventilator eruit te klikken en die te vervangen. Dat zorgt ervoor dat ons aanbod Smart Ventilation perfect toegankelijk is voor onderhoud en service.
Het Smart Ventilation gamma vervangt elke bestaande ventilator in uw project, meer info op http://www.smartventilation.be. Vraag naar Smart Ventilation bij uw installateur of groothandel, of informeer bij ons over uw project. 
 
 

Opleidingen voor installateurs via Ventilair+

Opleiding ventilair+ li.jpg

Bij Ventilair Group merken we dat veel fouten en onaangename verrassingen tijdens het bouwproces gemakkelijk vermeden kunnen worden. De installateur draagt de eindverantwoordelijkheid van zijn installatie en krijgt te maken met verschillende problemen. Die willen wij in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen met onze ‘Ventilair+’-opleidingen. We starten deze opleidingenreeks met de eerste en belangrijkste stap in het ventilatieplan: het voorontwerp. Tachtig procent van de huidige voorontwerpen komt niet overeen met de werkelijkheid en dat zorgt voor de nodige problemen tijdens de installatie en het gebruik. We geven tips en tricks om het voorontwerp tot een goed einde te brengen. Dat zorgt voor vlotte communicatie naar alle actoren en maakt het mogelijk om de prestaties van de installatie achteraf te evalueren en optimaliseren. Dankzij duidelijke richtlijnen voor ontwerp en installatie kan je als installateur problemen vermijden.

Wat zijn de voordelen van Ventilair+?

 • De installateur krijgt correcte up-to-date info
 • De opleiding wordt gegeven door specialisten met ervaring op het werkveld en ruime kennis
 • Theorie combineren we met praktijkvoorbeelden
 • De installateurs leren hoe ze best omgaan met mogelijke problemen voor, tijdens of na een installatie

Wat komt aan bod in de eerste opleiding?

 • Wat is een voorontwerp?
 • Hoe organiseer je een degelijk voorontwerp?
 • Hoe werk je een voorontwerp correct uit?
 • Hoe verloopt de communicatie en werking met een leverancier best?

Doelgroep Ventilair+

De opleiding is op maat gemaakt voor alle installateurs van ventilatiesystemen.

Klein of groot project? Vertrouw op Ventilair Group EPB-waardes (feb 2019)

Sinds het begin van de EPB-regelgeving heeft Ventilair Group zich gefocust op warmteterugwinning.

Het gamma units met warmteterugwinning is ondertussen breed. Ventilair Group heeft aanbod van 75m³/h tot 30.000m³/h, in wand- of plafonduitvoering, platenwisselaar of warmtewiel, voor woningen en projecten zoals kantoren, scholen, …

“Dankzij de verstrenging van EPB wordt het belang van ventilatie meer gewaardeerd in het E-peil. Het is bij een voorstudie des te belangrijker dat meteen met de juiste waardes wordt gerekend.

De databank epbd.be maakt onze productgegevens toegankelijk voor elke partij in het proces. Alle units van het market Comair, Vent-Axia (platenwisselaar) en projectunits van het merk Komfovent (warmtewiel), hebben een officieel certificaat conform Bijlage G, en staan er gepubliceerd, tot 2500m³/h", licht Steven Braekeveldt, product manager bij Ventilair Group, toe.

“Het is echter onmogelijk om voor alle units te investeren in de databank. Dan is onze vernieuwde website www.ventilairgroup.be een uitstekende tool voor installateurs, voorschrijvers of verslaggevers."

"Op de productpagina’s vindt men de officiële test-certificaten terug voor units tot 7124m³/h. Onze volledige Komfovent Verso standaard range met andere woorden. We brengen een sterk signaal dat we investeren in de correcte waarden, men mag ons blindelings vertrouwen."

En die communicatie trekt Ventilair Group ook door naar specifieke maatwerkoplossingen. Dankzij de rekenmethode (Bijlage XI van het MB van 2 april 2017), kan het thermisch rendement van een luchtgroep op maat bepaald worden op basis van een gemeten rendement van een bemeten unit. Aangezien onze VERSO reekst voldoet aan de voorwaarden van serieproducten, kan voor elk debiet een thermisch rendement bepaald worden, conform EPB-vereisten. Dit gebeurt aan de hand van tool en rekent men volgens de eigenschappen van de warmtewisselaar. “Deze eigenschappen worden door onze projectmensen bezorgd bij de berekening van een unit.”

Illustratie van de verschillende correcties vertrekkende van een meting van de warmtewisselaar of de volledige luchtgroep (bron: www.energiesparen.be)

 

Belangrijke links:

Naar de website van Ventilair

 

Terug naar overzicht

 

Maximale prestaties en een modulair ontwerp met Verso Pro 2 (februari 2020)

Ventilair Group pakt groots uit met Verso Pro 2 van Komfovent. Dankzij geavanceerde technologie selecteer je luchtgroepen op maat met de beste mechanische en energetische prestaties: D1, L1, T2, TB1 volgens EN 1886. De luchtgroepen worden bovendien plug-and-play en inclusief vernieuwde C5-regeling geleverd.

Classificaties:
L1 - Lekdichtheid 
Door de frameloze opbouw, de nieuwste geavanceerde PVC-profieltechnologie en een dubbele afdichting worden luchtlekken en warmteverliezen bij zowel positieve als negatieve druk tot een minimum herleid. De Verso Pro 2 voldoet zo moeiteloos aan klasse L1 van de EN1886.
T2 - Thermische geleiding
Dankzij 50% meer wanddikte dan voorheen en 70 mm dikke thermische isolatie gaat er quasi geen energie verloren door de behuizing. Herwonnen energie wordt bovendien met de lucht meegevoerd, waardoor de werkingskosten minimaal zijn. De kwalitatieve behuizing van de Verso Pro 2 reduceert het uitgestraald geluid maximaal (-40 dB(A)).
TB1 - Warmtebrugfactor
Verso Pro 2-luchtgroepen zijn voorzien van comfortabele, ergonomische en veilige handgrepen met een gloednieuw ontwerp. De secties zijn eenvoudiger te openen. Bovendien sluiten de hendels beter, kunnen ze afgenomen worden én zijn ze voorzien van een slot. Het ontwerp is strak en vrij van koudebruggen. Een koudebrugfactor is een goede kwaliteitsindicator voor het risico op condensatievorming in en op de behuizing. De classificatie TB1 draagt bij tot een betere hygiëne van de luchtgroep.
D1 - Mechanische sterkte
De mechanische sterkte van de Verso Pro 2 is van cruciaal belang voor de betrouwbaarheid van de luchtgroep. De behuizing met classificatie D1 is ontworpen om maximaal druk te weerstaan.
Bovendien is de onderhoudstechnicus via drukverlaging beter beschermd bij werkzaamheden in de luchtgroep.
Maximale ontwerpvrijheid
De luchtgroepen bieden een enorm aantal mogelijke configuraties. Je bouwt de ideale oplossing voor bijna iedere ontwerpvereiste, tussen 1.000 en 40.000 m³/h, met tot 1.6 miljoen mogelijke combinaties.
De meest veelzijdige regeling op de markt
De vernieuwde C5-regeling is ontworpen voor professionals en regelt de meest complexe thermodynamische processen. De bediening van de luchtgroep kan niet alleen via het bedieningspaneel, maar ook via het internet, via je smartphone of via het gebouwbeheersysteem. Luchtgroepen worden plug-and-play en inclusief regeling geleverd.

 
 

Lancering van nieuw Uniflexplus+ RV 125 regelbaar ventiel op BIS 2018 (okt 2018)

Ontdek het regelbaar ventiel RV Uniflex+! Bezoek ons op de BIS-beurs 2018 vanaf 6 oktober in Gent: hal 3, stand 3000!

Lees hier meer.

 

Terug naar overzicht

 

 

Blijf op de hoogte van het recentste Ventilair nieuws

Meer nieuws over Ventilair vind je hier.

 

Terug naar overzicht

 

Over Ventilair Group

Ventilair Group is jouw partner in totaaloplossingen voor de residentiële en niet-residentiële markt inzake energetische ventilatiesystemen. Ook voor alle systeemonderdelen kan je bij ons terecht. Bij Ventilair Group gaan we niet op zoek naar dat ene superieure product in ventilatie, wél naar de totaaloplossing op maat. Pure ontzorging is dan ook ons hoofddoel.

Zo zijn we onder andere fabrikant en distributeur van Vent-Axia, Kuvent, Comair, Komfovent, ... We delen dan ook graag onze kennis met onze partners zodat elke betrokken partij er beter van wordt.

Neem gerust een kijkje op onze website voor meer info, voor onze partner groothandels etc. www.ventilairgroup.be/be-nl

Heb je een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren via be@ventilairgroup.com. We luisteren graag!

 

Terug naar overzicht

 

Contact en EPB-info

Contactpersoon voor EPB is Steven Braekeveldt (steven.braekeveldt@ventilairgroup.com)

Voor elk product dat in de EPB-databank is opgenomen, staat een testcertificaat (epb-fiche) op de productpagina op onze website.

Ventilair Group België / Belgique

Pieter Verhaeghestraat 8 | 8520 Kuurne

Tel: +32 (0)56 36 21 20

www.ventilairgroup.be

logo Ventilair 2021 breathe with us schuin def

Structurele partners

 • Thercon
 • Panasonic France
 • Nathan Systems nv
 • Daikin
 • Ventilair Group
 • Itho Daalderop Belgium
 • Vaillant Group Belgium NV
 • Vasco Group nv
 • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
 • Groen Licht Vlaanderen
 • VERO DUCO
 • Bosch Thermotechnology NV
 • Group Casier
 • Viessmann Belgium BV
 • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
 • Renson NV