Sprekers bij Studienamiddag "Meting van relevantste energiedragers voor warmte" georganiseerd door OVED-industrie

Studienamiddag "Meting van relevantste energiedragers voor warmte" georganiseerd door OVED-industrie

Over de sprekers

  1. Chris Devos

    Chris Devos

    Chris Devos is al meer dan 20 jaar actief op het vlak van energie-efficiëntie en is zaakvoerder van Cenerpro. Tijdens de auditering worden meetcampagnes gedaan met mobiele apparatuur en worden de bedrijven ook ondersteund in het implementeren van vaste meettoestellen voor de opvolging van energieverbruiken.
  2. Jakob Bergé

    Op basis van > 10 jaar ervaring met energie-metingen in diverse sectoren in de industrie, heeft CEE haar werkwijze met betrekking tot het uitvoeren van niet-stationaire energie-metingen volledig geoptimaliseerd. Zo zijn de meetopstellingen van CEE geëvolueerd van het meten op individuele meetpunten aan de hand van een multifunctioneel meettoestel naar het opzetten van volledige meetopstellingen die alle meetpunten tegelijkertijd bemeteren met continue connectiviteit vanuit de burelen van CEE. De gebruikte meetapparatuur wordt door CEE continu verbeterd en verder uitgebreid met nieuwe technologiën. Tussen 2007 & 2020 heeft Jakob Bergé mee aan deze weg getimmerd als project ingenieur tot manager van het implementatie-team op dag van vandaag.
  3. Jens D'hoey

    Na een professionele bachelor opleiding in procesautomatisering en een schakeljaar en een master in elektromechanica, afstudeerrichting automatisering, ging Jens D’hoey aan de slag als control systems engineer bij Ineos Oxide te Zwijndrecht. In deze functie doet Jens projecten voor instrumentatie, analysers en kleppen. Ook is hij verantwoordelijk over het instrumentele aspect van ETS te Ineos Oxide en het analyse aspect van de VLAREM verplichte CEMS metingen on-site.
  4. Stefaan Florizoone

    Stefaan Florizoone

    Stefaan is adjunct entiteitsmanager I&C WKK, Engie - Entiteit WKK-Zandvliet). Stefaan startte zijn loopbaan in de engineeringafdeling Instrumentatie bij Agfa Gevaert. Negen jaar later stapte hij over naar een commerciële functie bij Yokogawa. Sinds 2001 is Stefaan verantwoordelijk voor Instrumentatie en controlesturing bij Engie voor de entiteit WKK/Zandvliet. Engie biedt vanuit deze entiteit oplossingen aan industriële klanten voor hun energievoorziening met exploitatie, onderhoud en verbeteringsprojecten. Het team van Stefaan is gespecialiseerd in I&C en krijgt geregeld specifieke vragen over procesregelingen en metering. De antwoorden liggen in de analyse van het fysisch proces en de ervaring met de geïnstalleerde componenten. Veel debietmetingen, die vroeger enkel gebruikt werden om het proces te regelen, moeten nu gevalideerd worden. Ook voor thermische energiemetingen biedt zijn entiteit diverse diensten aan, van ontwerp tot validatie.
  5. Tomas Velghe

    Tomas Velghe is teamverantwoordelijke Klimaat bij de Afdeling Energie, Klimaat en Groene Economie (EKG) van het Departement Omgeving. Hij volgt daar samen met collega’s van nabij het Belgisch, Europees en internationaal klimaatbeleid op, alsmede zorgt hij voor een efficiënte implementatie van het EU ETS (Europese emissiehandel) in het Vlaamse Gewest. Hij begon zijn loopbaan in 1999 in het secretariaat van de Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen, en vervoegde een vijftal jaren later de Vlaamse overheid. Toen de derde handelsperiode 2013-2020 van het EU ETS werd vormgegeven op Europees niveau, werkte hij bijna vier jaar als nationaal expert bij de Europese Commissie, eerst op DG ENV, later op DG CLIMA. Sinds 2013 werkt hij opnieuw bij de Vlaamse overheid. Vanaf 1 januari 2021 vervoegt hij samen met collega’s uit het departement, het huidige Vlaams Energieagentschap (VEA), om het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) te vormen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084