Over Online maandelijkse beleidsupdate voor leden - Elektrisch rijden: verlaging van de CO2 uitstoot of verhoging van de energiefactuur?

Online maandelijkse beleidsupdate voor leden - Elektrisch rijden: verlaging van de CO2 uitstoot of verhoging van de energiefactuur?

Door in te zetten op batterij elektrisch laden kan de CO2 uitstoot van onze mobiliteit sterk verminderen. Maar elektrische wagens kunnen ook een rol spelen in het balanceren van het energiesysteem.

  

Jochen De Smet Voorzitter van AVERE en Senior Project Manager bij Sweco (OVED-lid) brengt een dubbele boodschap. Hoe moeten we op residentieel niveau omgaan met de afschaffing van de terugdraaiende teller? Uiteraard kunnen we de batterij gebruiken als buffer, maar hoe gaan we ermee om wanneer je de gelijktijdigheid niet kan garanderen. Het eerste deel gaat in op de uitdagingen van de afschaffing van de terugdraaiende teller, het capaciteitstarief en de evoluties voor huishoudelijke toepassingen.

   

Sweco heeft beslist om alleen nog batterij elektrische wagens aan te schaffen. Dat resulteert vandaag in een vloot van meer dan 200 elektrische voertuigen die geleased worden. Dat geeft uiteraard wel uitdagingen naar de energiehuishouding van niet-residentiële gebouwen. Sweco zal bovendien zijn wagens gebruiken in een bidirectioneel systeem en de batterijen van de wagens ook gebruiken voor de bevoorrading van zijn kantoorgebouw in Zelzate. Deze V2G toepassing is de eerste op die schaal in België.

   

Benieuwd welke innovatieve projecten en technische en financiële uitdagingen Sweco en zijn werknemers aangaan? Kom dan zeker eens luisteren!

 

Eline D'hooge geeft je tijdens de maandelijkse beleidsupdate de laatste nieuwigheden mee zodat je meteen weer helemaal up-to-date bent!

Heb je zelf een vraag of onderwerp dat je behandeld wilt zien? Stuur het ons door op info@oved.be.

  

Ben je geinteresseerd? Schrijf je dan in! Na aanmelding ontvang je meteen de link voor de Zoommeeting!

 

Inschrijven

Geen publieke kaarten beschikbaar. Mogelijk zijn er nog kaarten beschikbaar als u bent ingelogd.

Ja, ik wil inloggen

Prijzen

Ticket Prijs
OVED-lid Gratis

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084