Over Online maandelijkse beleidsupdate voor leden - TOTEM tool en milieuimpact van materialen

Online maandelijkse beleidsupdate voor leden - TOTEM tool en milieuimpact van materialen

Afvalmaatschappij OVAM heeft de ambitie om een M-peil te ontwikkelen tegen 2030. De TOTEM tool (materialen) en het M-peil brengen de milieu-impact van materialen en gebouwen in kaart. 

  

Naar een M-peil tegen 2030?

Om de Belgische bouwsector te helpen bij het objectiveren en verminderen van de milieu-impact van gebouwen hebben de drie gewesten de TOTEM-tool ontwikkeld (online sinds 2018). Deze tool helpt ontwerpers, studiebureaus, etc. om de milieu-impact van hun projecten door te rekenen, te evalueren en te optimaliseren. Momenteel gebeurt deze berekening op vrijwillige basis. Op Europees vlak zien we echter ook meer en meer aandacht komen voor de levenscyclusimpact van materialen en gebouwen, onder andere in het herzieningsvoorstel van de EPBD (nog in consultatie). De OVAM heeft de ambitie om tegen 2030 een M-peil te ontwikkelen, dat een grenswaarde stelt aan de milieu-impact van gebouwen. Meer info hierover kan je terugvinden in het beleidsprogramma “Op weg naar circulair bouwen”. Tijdens deze toelichting wordt ingegaan op de werking van de TOTEM-tool en wordt er ook gekeken naar het mogelijke traject richting 2030.

      

Schrijf je alvast in voor deze beleidsupdate (exclusief voor leden, gratis)! Na aanmelding ontvang je meteen de link voor de Zoommeeting!

    

Heb jij al een concrete vraag voor experte Elke Meex van OVAM over de TOTEM tool of over de milieu-impact van gebouwen / materialen? Stuur ze alvast door naar eline@oved.be.

  

Ook jouw suggesties voor volgende beleidsupdates zijn welkom! Stuur ze naar eline@oved.be

Aanmelden

Log in om te zien welke tickets voor jou beschikbaar zijn.

Ja, ik wil inloggen

Prijzen

Ticket Prijs
OVED-lid Gratis

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084