Over Online maandelijkse beleidsupdate voor leden: EPC gebouwlabel op komst

Online maandelijkse beleidsupdate voor leden: EPC gebouwlabel op komst

Voor de EPC-labelpremie en renovatieverplichting voor residentiële woningen ligt de labelverplichting nu bij de gebouweenheid op zich. Maar soms kan een eenheid die eis niet op eigen houtje behalen. Denk maar aan een appartement onder een niet geïsoleerd plat dak. Die dakisolatie is normaal te betalen door de mede-eigenaars, maar daarvoor is 50+1% van de stemmen nodig.

  

Om individuele appartementen te 'deblokkeren' wil VEKA het huidige EPC GD herwerken, zodat er meer collectieve verplichtingen opgelegd kunnen worden. 

  

VEKA stelde recent volgende 4 pistes voor:

  • Een label berekenen op het volledig gebouw om zo labelverplichtingen aan te koppelen. 
  • Een EPC GD met een score op basis van een  puntensysteem vergelijkbaar met het puntensysteem zoals bij de wooncode.
  • Een EPC GD-label dat berekend wordt op basis van de individuele EPC's in het gebouw.
  • Een EPC GD-label dat berekend wordt op basis van een  gemeten energieverbruik.

  

Onze expert Johan ging namens OVED luisteren naar de voor- en nadelen van elke piste en vertegenwoordigde onze sectorbelangen bij het VEKA. 

  

Tijdens deze ledenbeleidsupdate op vrijdag 2 juni 2023 zal onze EPC-expert en vertegenwoordiger Johan Heyrman jullie meer vertellen over de plannen van VEKA om het EPC GD om te vormen tot een gebouwlabel, waaraan eisen voor collectieve renovatie gekoppeld zullen worden. Hij beantwoordt ook met plezier jullie vragen en noteert ook jullie bedenkingen!

  

Kom jij ook graag luisteren? Schrijf je dan meteen in (enkel voor leden, gratis). Na aanmelding ontvang je meteen de link voor de Zoommeeting!

   

Suggesties voor volgende beleidsupdates zijn altijd welkom! Stuur ze naar info@oved.be.

  

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
OVED-lid Gratis

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084