Over EPB-praktijkworkshop over aanvaarde staving en leren uit controles (VEKA: 3u00 EPB-vorming)

EPB-praktijkworkshop over aanvaarde staving en leren uit controles (VEKA: 3u00 EPB-vorming)

Inhoud

Sinds begin 2023 ben je als EPB-verslaggever het verplicht om staving mee op te laden met de eindaangifte. Toch rijzen daarover nog heel wat vragen:

 

  • Hoe kan je staving zo efficiënt mogelijk opvragen en opladen in de energieprestatiedatabank? En wat als je geen medewerking krijgt?
  • Twijfel je soms of je specifieke stavingstukken mag aanvaarden? Toets de 4T’s!
  • Is een plaatsbezoek verplicht? En ben je verplicht om elk appartement in een blok te bezoeken?
  • Welke fouten kunnen zwaar doorwegen bij een controle van het VEKA, en kan je dus maar beter vermijden?

 

Onze EPB-expert Jorn Van Herck helpt je in deze 3u durende EPB-workshop graag op weg. Hij frist de 4 T-principes op om vlot af te toetsen of je een stuk mag aanvaarden. We wisselen tips uit om je administratief stavingwerk zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Daarnaast deelt hij graag lessen, veelgemaakte fouten en aandachtspunten uit controledossiers van andere verslaggevers. Zo vermijd je fouten en verminder je je kans op boetes.

 

Tot slot krijg je de kans om zelf (2 weken vooraf) voorbeelden aan te leveren en maakt Jorn tijd voor jullie vragen. Een niet te missen hands-on praktijksessie dus, die je meteen helpt bij je dagelijks werk!

  

Doelgroep

Voor wie? Een technische niche-opleiding, in eerste instantie voor alle EPB-verslaggevers(*), en in tweede instantie ook voor andere geïnteresseerden uit de bouwsector, die meer willen weten over EPB-conforme stavingstukken en EPB-controles.

 

(*)Voor wie niet? Voor de OVEDplussers EPB uit 2023, want zij krijgen dit nog in hun najaartraject aangeboden. 🙂

  

Goed om weten

OVED en 2Mpact zijn erkend als vormingsinstelling voor het VEKA en ontvingen voor deze opleiding 3u EPB-vorming met vrije inhoud aan.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-lid OVED € 240,00
OVED-lid € 150,00

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084