Over Basisopleiding EPC NR / Type D (17 lesuren)

Basisopleiding EPC NR / Type D (17 lesuren)

Vanaf 2023 moet elk groot niet-residentieel gebouw (groter dan 500 m²) dat verkocht, overgedragen of verhuurd wordt, over een (nieuw type) EPC NR beschikken. Vanaf 2026 zullen alle niet-residentiële gebouwen (ook publieke!) in het bezit moeten zijn van een EPC NR, los van een overdracht of verhuur. Stapsgewijs zal de overheid deze gebouwen een minimum energielabel opleggen, om tegen 2050 klimaatneutraal of 100% hernieuwbaar te zijn.

  

Het nieuwe EPC NR wordt een combinatie van een gemeten aandeel hernieuwbare energie (een bindende eis) en een theoretisch berekend, vereenvoudigd EPC-kengetal (indicatief). Dit EPC zal opgesteld worden door een (nieuw type) energiedeskundige type D.

  

Wil jij erkend worden als energiedeskundige type D? Daarvoor moet je het EPC NR protocol helemaal onder de knie hebben, kunnen toepassen en slagen voor het examen van VEKA. 

     

In deze diepgaande, toegepaste nicheopleiding stomen Onze EPC-expert Steven Verberckmoes  je helemaal klaar voor het examen van VEKA!

 

Opgelet!
Er is voorkennis vereist over bouwfysica en technieken

  

Wat komt er aan bod? 

De eerste lesdag op 28/05/2024 (King George - Sint-Niklaas) overlopen ze de theorie uit het procotol, het certificaat, het aandeel hernieuwbare energie en de energiescore, aandachtspunten uit het meetprotocol. Ze passen de theorie toe op concrete voorbeeldsituaties en een gevalideerde case van het VEKA.

  

Op de tweede lesdag 04/06/2024 (Bedrijvencentrum 'De Punt' - Gentbrugge) bespreken we enkele voorbeelden uit de syllabus en maken we praktijkoefeningen en maken we kennis met de webapplicatie en bespreken we samen het proefexamen van VEKA. Zo ontdek je de moeilijkheden in de praktijk en zoek je samen naar oplossingen. Tijdens beide lesdagen is er voldoende tijd voor jullie vragen. 

 

En eens je gestart bent met de opmaak van je eerste EPC NR’s, kan je bij ons met je vragen terecht tijdens een later online terugkommoment (18/06 van 8u30-10u30).

   

Voor wie?

Voor alle EPC-deskundigen (type A of C), EPB-verslaggevers, energieadviseurs, energiecoördinatoren, die EPC-deskundige type D deskundige willen worden.

Voorkennis van EPC of EPB is aangeraden, omdat het protocol niet van A tot Z in detail wordt overlopen.Een voorkennis ove bouwfysica en technieken is vereist

   

Aantal lesuren

Dit lessenpakket omvat 17 uur vorming over het EPC NR:

  • Dag 1 - 28/05/2024: Theorie met toegepaste voorbeelden (7u30)
  • Dag 2 - 04/06/2024: Praktijkdag met voorbeeldexamen en EPC NR oefeningen en Q&A (7u30)
  • Online terugkommoment voor al je vragen: 18/06/2024 (2u)

   

BELANGRIJK: Deze basisopleiding tot EPC-deskundige type D is niet verplicht, wel aangeraden door VEKA om je grondig op het examen voor te bereiden. Voorlopig kan je hier geen vormingsuren mee sprokkelen voor VEKA.

  • Deze vorming is specifiek gericht op EPC type D en mag daarom van VEKA niet meetellen als vrije vorming voor EPC type A.
  • VEKA werkt momenteel wel nog aan een regeling voor permanente vorming voor EPC type D, nadat je je erkenning hebt behaald. OVED vroeg VEKA of dit lespakket dan retroactief als EPC type D vrije vorming zou kunnen meetellen, maar daarover krijgen we pas later uitsluitsel.

 

  

Bekijk het volledige programma van deze 2 fysieke lesmomenten op het tabblad  "Programma". Meer details vind je na je inschrijving ook op het tabblad "Lesmateriaal"

  

Ter info: We hebben sinds 2023 ook een lerend netwerk specifiek voor EPC NR opgestart. Indien je hierbij wilt aansluiten kan je terecht voor meer info bij OVED via info@oved.be

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-lid OVED € 1.000,00
OVED-lid € 600,00

Deelnameprijzen excl. btw

 

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084