EPB-software - Problemen met indienen startverklaring sinds 23/6 opgelost? Nieuwe release op maandag 29/6

24 juni 2020 om 11:13

Beste leden,

Mogelijk bots(t)en jullie sinds dinsdag 23/6 op dit probleem bij het indienen van een startverklaring. VEA meldde op 24/6 dat het opgelost zou zijn. Indien het nog steeds niet lukt, meld het aan de helpdesk.

Daarnaast vernamen we uit goede bron dat de halfjaarlijkse release op maandag 29 juni gepland is.

 

Algemeen probleem bij indienen startverklaringen 

Op de website gekende problemen van VEA staat te lezen:

24/06/2020 Er zijn momenteel problemen met het indienen van startverklaring en aangiftes op de energieprestatiedatabank. U krijgt een foutmelding: 'startverklaring X kon niet ingediend worden', of 'er is een algemene fout opgetreden'.

 

Het VEA is op de hoogte en u dient geen melding te maken wanneer u tegen een foutmelding aanloopt die aan de beschrijving beantwoordt. Dit probleem wordt spoedig opgelost.

 

Update (24/6 om 13u15): opgelost?

Als antwoord op een bericht van een lid gaf VEA het volgende mee:

Er was een probleem op de databank.
Het indienen zou nu terug moeten lukken.
Kan u opnieuw proberen in te dienen?
Indien het lukt, hoeft u NIET te reageren op deze mail.

 

Software release op 29 juni gepland

Daarnaast vernamen we uit goede bron dat de halfjaarlijkse release op maandag 29 juni gepland is. Hou er rekening mee in je werkplanning dat dit maandagvoormiddag problemen kan geven!

In deze release zullen er al enkele gebruiksvriendelijke verbeteringen geïmplementeerd zijn, maar voor de meeste is het wachten tot januari 2021. 

 

Bron: telefonisch contact met VEA + website

Tags:

Structurele partners in 2021

We danken onze structurele partners voor hun steun. Elke partner biedt jou op de partnerpagina's meer specifieke informatie over EPC en EPB! Klik door op hun logo.

Zehnder Ventilair Vasco Marmox Thermoblock Remeha Isover Thercon Groen Licht Vlaanderen Itho Daalderop Renson Reynaers Aluminium Nathan CTC Atlantic Daikin Viessmann Fakro Panasonic Europe Vaillant Group Casier