Over Adviestips voor duurzame verwarming in renovaties ONLINE (VEKA: 3u00 EPB&EPC-vorming)

Adviestips voor duurzame verwarming in renovaties ONLINE (VEKA: 3u00 EPB&EPC-vorming)

Doel van deze opleiding

Je krijgt meer voeling (en praktische handvaten) met welke types en vermogens van warmtepompen geschikt zijn voor renovaties en wat de aandachtspunten zijn waarmee je klant best rekening houdt. Je hoeft niet zelf te kunnen ontwerpen.

 

Wat komt er aan bod?

Met de gigantische uitdaging voor renovatie in het vooruitzicht tegen 2050, zullen jullie als EPC- en EPB-professional steeds meer adviesvragen over duurzame verwarming krijgen van jullie klanten. Maar in een bestaande woning is het niet zo evident als het lijkt om een bestaande ketel te vervangen door een (hybride) warmtepomp!

  • Hoe help je je klant de juiste warmtepomp te kiezen voor zijn renovatieproject? Welke warmtepomp werkt goed (of net niet) in welke bestaande situatie, rekening houdend met zijn persoonlijke wensen en gebruikersprofiel? Wil je klant een warmtepomp plaatsen bij een bestaande, nog werkende (fossiele) opwekker als een hybride tussenoplossing… of alles meteen volledig vervangen door een elektrische warmtepomp?
  • De hydraulische randvoorwaarden van een goed werkende verwarmingsinstallatie vastleggen is de taak van de installateur, maar waarop moet je zeker letten bij een uitbreiding of vervanging van een bestaande gas- of stookolieketel? Wat raad je je klant best aan of eerder af?
  • Hoe kan je een eerste advies geven op basis van een bestaand EPC(+) of EPB?
  • Welke vuistregels en rekentools kunnen je advies verder helpen onderbouwen?
  • Hoe neem je ook de lock-in gevaren mee op lange termijn, rekening houdend met een toekomstige gebouwschilrenovatie?
  • Hoe pas je dit alles concreet toe op een bestaande woning uit de jaren ’50 of recenter uit begin de jaren 2000?

We verdiepen ons in deze renovatieopleiding, samen met expert Jorn Van Herck, in de do’s en don’ts voor duurzame verwarming bij renovaties.

Hij doorspekt dit alles met vuistregels en nuttige tools om het nodige vermogen van een warmtepomp in te schatten en enkele concrete praktijkvoorbeelden, die je vast ook al eens bent tegengekomen of zal tegenkomen. Met deze tips kan je je klant nog beter begeleiden bij zijn verwarmingrenovatie!

 

Voor wie? 

 

Zowel voor EPC-deskundigen als EPB-verslaggevers die hun kennis en  adviestips over duurzame verwarming bij renovaties willen uitbreiden, of andere geïnteresseerden.

  

Goed om weten

 

  • 3u00 vorming voor EPC en EPB erkend door VEKA

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Deel met anderen