Programma van Adviestips voor duurzame verwarming in renovaties ONLINE (VEKA: 3u00 EPB&EPC-vorming)

Adviestips voor duurzame verwarming in renovaties ONLINE (VEKA: 3u00 EPB&EPC-vorming)

Programma van Adviestips voor duurzame verwarming (VEKA: 3u00 EPB&EPC-vorming)

Op maandag 28 november:
13:00 - 16:30 Advies duurzame verwarmingstechnieken
 1. Van 13:00 tot 16:30

  Advies duurzame verwarmingstechnieken

  Door Jorn Van Herck

  Introductie: Algemeen beleidskader: de langetermijndoelstelling voor bestaande woningen tegen 2050, principe van de trias energetica met meer hernieuwbare energie en een geleidelijke uitfasering van fossiele brandstoffen, de evolutie naar lage temperatuurverwarming (nieuwe eis voor nieuwbouw vanaf 2023…

  Adviestips voor de juiste keuze van een warmtepomp in een renovatie:

  • Welke soort warmtepomp (hybride, LL, LW, BW) en opties (al of niet met een buffervat) werken goed (of net niet) in welke bestaande situatie, rekening houdend met zijn persoonlijke wensen en gebruikersprofiel?
  • Wil je klant een warmtepomp plaatsen bij een bestaande, nog werkende (fossiele) opwekker als een hybride tussenoplossing… of alles meteen volledig vervangen door een elektrische warmtepomp?
  • Waarop let je klant best bij het vergelijken van verschillende offertes van warmtepompen?
  • Hydraulische randvoorwaarden: De hydraulische randvoorwaarden vastleggen is de taak van de installateur, maar waarop moet je letten bij een uitbreiding of vervanging van een bestaande gas- of stookolieketel?
  • Hoe dimensioneert men correct een full-electric warmtepomp of hybride warmtepomp? Volgens welke norm? Bij welke binnen- en buitentemperaturen?
  • Welk vermogen dekt de vraag voor verwarming en/of SWW volledig?
  • Wat raad je je klant best aan of eerder af?

  Advies geven o.b.v. een bestaand EPB en EPC?

  • EPB: met of zonder toolbox of de EPB-software, wat kan je doen om je klant te adviseren?
  • EPC: is er ooit een EPB-rapport of al een EPC+ van het gebouw opgemaakt? Kan je je klant adviseren op basis van de EPC-renovatietabel en de bijlagen bij het EPC+ (na 2019)?

  Advies geven o.b.v. andere tools?

  De lesgever reikt ook vuistregels en rekentools aan, zoals een eerste inschatting o.b.v. huidige verbruiksfacturen, Heatbox (Pro) voor een genormeerde warmteverliesberekening en dimensioneringsnota, rekenbladen van warmtepompleveranciers, de nieuw ontwikkelde tool voor installateurs met hydraulisch vereenvoudigd principeschema met één of meerdere opwekkers en afgiftesystemen (VEKA-studie Thomas More/Thermiek)…

  Toegepaste cases: hoe pak je de renovatie van de verwarmingsinstallatie concreet aan?

  • Een woning net voor de start van de EPB-regelgeving in 2006 gebouwd
  • Een woning uit jaren ’50

  Slot: Q&A uit de groep en conclusies

   

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Deelnameprijzen excl. btw

Deze opleiding wordt georganiseerd door 2Mpact voor OVED vzw. Voor deze opleiding kan u gebruik maken tot 30% subsidie op de deelnameprijs in functie van uw specifieke bedrijfssituatie via de kmo-portefeuille.

Op de online registratiemodule van de kmo-portefeuille geeft u de deelnameprijs in. De KMO-portefeuille wordt het best aangevraagd na ontvangst van de factuur. U vindt hier de algemene voorwaarden en privacy policy en meer informatie over de KMO-portefeuille terug.

Organisatie verzorgd door 2Mpact, erkend dienstverlener KMO-portefeuille DV.O207084

Deel met anderen